• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

Je eerste eigen woning inrichten doe je zo!

16 december 2015 Door ALLSAFE Leestijd: 5 minuten
Je eerste eigen woning inrichten doe je zo! Verhuistips

Gefeliciteerd met je eerste eigen woning! Je eerste eigen huis is altijd spannend. Wat heb je nu allemaal nodig voor je huis? Waar moet je op letten bij het indelen van de kamers zodat je huis zo ruim mogelijk en comfortabel wordt? Lees hieronder alle tips!

1. De basis voor je inrichting: vloeren en muren

Vloeren:

bepaal voor elke kamer waar je hem voor gaat gebruiken. Is het een kamer waar veel gelopen, gekookt of gegeten zal worden? Dit is bepalend voor welk materiaal je gebruikt. Zo kun je bijvoorbeeld  onder de eettafel beter geen tapijt leggen. Ook kunnen lichte laminaatvloeren heel mooi zijn, maar niet heel praktisch. Elke vuiltje, kattenhaar of kruimeltje zal je zien liggen. Let er bij het leggen van laminaat of parket op dat je de richting ervan zo legt dat je kamer ruimer lijkt. Zo kun je dit het beste in de richting van de lange zijde leggen, in de lengte van de kamer.

Muren:

De kleur van je muren is bepalend voor de sfeer van de kamer. Met lichte kleuren krijg je een fris en optisch ruimer gevoel. Met witte muren kun je de meeste kanten op: zo kun je voor je meubels en accessoires alle kleuren kiezen die je wilt. Je kunt eventueel één muur in de kamer een andere kleur geven voor een speels effect.

2. Je eerste huis inrichten met meubels

Bij het inrichten van je woning is het belangrijk om één aspect goed in de gaten te houden: ruimte. Ruimte in huis geeft rust in je hoofd. Hier zijn twee  manieren voor:

1: Zorg voor genoeg opbergruimte in huis

Benut de ruimte onder je bed, hoekjes in huis (bijvoorbeeld onder de trap) en koop handige kasten. Hier kun je alle kleine spulletjes in opbergen die je dagelijks gebruikt zonder dat het een rommeltje wordt.

2: Berg weinig gebruikte spullen extern op

80% van de spullen in je kasten gebruik je slechts enkele keren per jaar. Denk aan gereedschap, de kerstspullen, je ski’s. Daarnaast gebruik je sommige spullen nooit, maar wil je ze wel bewaren. Denk aan het kastje van je oma, fotoalbums en speelgoed van vroeger.  Al deze spullen nemen veel ruimte in. Een handige manier van ruimte creëren is om deze spullen in een voordelige opslagruimte op te bergen. Zo kun je al vanaf € 1,40 per week een ruimte huren waar 12 verhuisdozen in passen. Hier kan je bij wanneer je wilt. Dus als je weer wat nodig hebt, haal je het gewoon weer op. Zo creëer je eenvoudig een extra kamer in je nieuwe huis.

Wil je van tevoren al zien hoe je je huis gaat inrichten? Je hebt tegenwoordig ook handige woonplanners, waar je je woning digitaal mee kan inrichten. Je vult de maten van een kamer in en plaatst er soortgelijke meubels in die jij wilt gaan plaatsen. Hier krijg je mooie 3D foto’s van zodat je kunt zien hoeveel ruimte je over hebt en hoe iets staat in je inrichting.

3. De afwerking:  raambekleding, verlichting en plantjes

Als laatste bij het inrichten van je eerste huis komt de afwerking kijken. Denk aan raambekleding, verlichting en accessoires.

Raambekleding:

Raambekleding kan zowel functioneel als decoratief zijn. Als je veel ramen hebt, kun je het beste rustige kleuren en patronen gebruiken. Bepaal van tevoren ook of je veel privacy wilt of niet. Je kunt dan gebruik maken van plakstrips om wel veel lichtinval binnen te krijgen, zonder dat er niemand naar binnen kan gluren.

Verlichting:

Ook verlichting is zowel functioneel als decoratief. De regel is: hoe meer verlichting, hoe groter de ruimte lijkt. Daarnaast is het natuurlijk ook lekker om alles lekker verlicht te hebben zodat je in de avonduurtjes nog lekker je boek of krant kan lezen. Het gebruik van dimmers is dan weer fijn als je voor meer sfeer wilt gaan.

Groen in huis:

Tenzij je geen planten- en bloemenliefhebber bent, kun je losgaan op het gebruik hiervan. Groen zorgt voor leven, kleur en geur in je huis. Wist je daarnaast dat planten ook helpen om de luchtkwaliteit te verbeteren, zorgen voor meer zuurstof, maar ook voor een betere akoestiek?

Met bovenstaande tips wordt jouw eerste eigen huis een plaatje dat ook nog eens praktisch is! Zijn we nog wat tips vergeten? Laat het ons in een reactie weten!

Ps: moet je nog verhuizen? Gebruik dan onze handige verhuischecklist!

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder