• Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

 • Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

Verhuizing: hoe breng je orde in huis?

5 november 2014 Door ALLSAFE Leestijd: 5 minuten
Verhuizing: hoe breng je orde in huis? Verhuistips

Een verhuizing kan veel stress met zich meebrengen. Hoeveel verhuisdozen heb je nodig? Welke spullen gaan er mee en welke niet? Hoe krijg je je nieuwe huis mooi en geordend ingericht? In dit blog vind je 3 stappen om orde op zaken te brengen tijdens je verhuizing!

Stap 1: Bestel genoeg verhuisdozen voor de verhuizing

Wanneer je gaat verhuizen, moet je voor genoeg verhuisdozen zorgen om al je spullen in te stoppen. Bij een verhuizing van een 2-persoons gezin gebruik je gemiddeld 30 tot 40 verhuisdozen voor al je kleine spullen. Je wil niet teveel spullen in een doos proppen; bestel dus genoeg verhuisdozen zodat je zeker niet tekort komt. Als je geld en ruimte wilt besparen, kies dan voor stevige verhuisdozen met meer draagkracht. Daar past meer in en zo heb je minder dozen nodig. Zo heb je voor zware boeken extra stevige archiefdozen waar wel 25 boeken in passen! Kies direct waar welke doos in je nieuwe huis komt te staan en zet de bestemming op de doos.  Zo heb je orde op zaken en hoef je niet te zoeken naar spullen.

Je huurt daarnaast tegenwoordig ook voordelig verhuisdozen. Deze zijn extra stevig door het kunststof materiaal, worden gebracht en weer opgehaald. Ook heb je geen tape nodig. Zo heb je geen zorgen over het aanschaffen en opruimen van verhuisdozen. Dit wordt voor je verzorgd en je blijft niet zitten met lege dozen na je verhuizing.

Stap 2: Maak ruimte en creëer een extra kamer in je nieuwe huis

Nadat je genoeg verhuisdozen hebt aangeschaft, bepaal je wat er van je oude huis meegaat naar je nieuwe huis. Een verhuizing is een ideaal moment om je spullen te ordenen. Het is zonde als je nieuwe huis meteen weer vol staat met spullen die je 1 of 2 keer per jaar gebruikt. Gemiddeld wordt namelijk 10m2 van je woonoppervlakte door deze spullen in beslag genomen. Wat vergelijkbaar is met een logeerkamer! Minder spullen zorgen voor meer ruimte in je nieuwe huis, waardoor je er zo een extra kamer bij hebt waar je aanvankelijk geen rekening mee had gehouden.

Verdeel je spullen daarom in 3 stapels. Spullen die je vaak gebruikt, spullen die je nooit gebruikt en dus weg kunt gooien en spullen die je eigenlijk wel wilt bewaren, maar niet vaak gebruikt. Gooi deze laatste groep met spullen niet weg! 17% van de Nederlanders heeft wel eens tot zijn of haar grote spijt iets waardevols weggegooid tijdens een verhuizing. Denk aan fotoalbums, hobbyspullen, gereedschap en kerst- of feestspullen. Hoewel je deze spullen wel enkele keren per jaar gebruikt, kunnen deze thuis veel ruimte innemen.

Wil je meer ruimte in je nieuwe huis, dan kun je ervoor kiezen om deze spullen buitenshuis in een externe opslagruimte op te bergen. Zo kun je in je nieuwe huis die extra kamer inrichten waar je al lang van droomde.

Stap 3: Geef je verhuisdozen een 2e leven

Ook na je verhuizing zijn verhuisdozen nuttig. Een deel van je verhuisdozen kun je weer gebruiken om spullen in op te bergen voor op zolder of in de opslagruimte. Een ander deel van de dozen kun je versieren zodat je ze in huis kunt gebruiken als opbergboxen. Schilder of spuit ze over of beplak ze met gekleurd papier om ze een leuke look te geven. Dan kun je ze in je kast zetten en gebruiken voor o.a. beddengoed, kleding, hobbymateriaal en nog veel meer, zonder dat je ziet dat het ooit verhuisdozen geweest zijn. Zo breng je dubbel orde op zaken: je spullen netjes opgeruimd en je verhuisdozen uit de weg! Op onze Pinterest pagina vind je allerlei leuke manieren om je verhuisdozen te hergebruiken!

Als je ervoor hebt gekozen om verhuisdozen te huren, zit je helemaal niet meer met lege overgebleven dozen en is je nieuwe huis klaar om bewoond te worden.

Heb jij nog goede tips voor de best georganiseerde verhuizing? Laat het ons in een reactie weten!

Gerelateerde artikelen

10 goede voornemens voor leuker wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

10 goede voornemens voor leuker wonen!

Januari – tijd om aan je goede voornemens te beginnen! De go... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder