• Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

 • Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

Wat te regelen bij een verhuizing? Een verhuischecklist

27 juni 2017 Door ALLSAFE Leestijd: 5 minuten
Wat te regelen bij een verhuizing? Een verhuischecklist Verhuistips

Verhuizen kan een leuke en spannende gebeurtenis zijn. Een nieuwe omgeving, nieuwe mensen en een nieuw huis. Er moet eerst wel het een en het ander gebeuren! Welke verhuisdozen gebruik je? Wie stuur je verhuiskaarten? Waar moet je de verhuizing doorgeven? Wij helpen je graag om je voor te bereiden op het verhuizen met een handige verhuischecklist! Hieronder 6 items om je verhuizing tot een succes te maken.

1. De juiste verhuisdozen kopen

goedkope verhuisdozenEen goed begin bij het verhuizen is het bepalen waarin je spullen gaat vervoeren. Spullen zijn er in allerlei soorten en maten. Het is handig om de meeste spullen in verhuisdozen te vervoeren omdat deze vaak goed te stapelen zijn. Er zijn al goedkope verhuisdozen vanaf €0,94 per stuk die ook nog van goede kwaliteit zijn! Het kan handig zijn om bij de zolder te beginnen omdat daar vaak de spullen staan die weinig gebruikt worden. Ideaal om als eerst in te pakken. Vergeet jij ook altijd wat er precies in welke doos zit? Op de dozen van ALLSAFE staan handige vakjes zodat je op kunt schrijven wat er in zit en aanvinken naar welke kamer deze moet.

2. Je nieuwe huis niet als pakhuis gebruiken

Origineel steutelkastjeTijdens het inpakken is de kans groot dat je spullen tegenkomt die je normaal niet vaak gebruikt. Het kan zijn dat je ze bewaart vanwege de emotionele waarde of misschien ben je ze wel gewoon vergeten. Sommige spullen kunnen een leuke, creatieve nieuwe bestemming krijgen in je nieuwe huis. Zo kunnen je oude legomannetjes dienen als sleutelkapstok! Als je van je nieuwe huis geen pakhuis wil maken, kun je bijvoorbeeld ook je spullen geconditioneerd op laten slaan! Dit betekent dat de temperatuur en de luchtvochtigheid altijd op het juiste peil zijn en je spullen in goede conditie blijven.

3. Inschrijven op het nieuwe adres en doorgeven van je verhuizing

Wanneer je gaat verhuizen, moet je aan een aantal instanties doorgeven waar je naartoe gaat. Ten eerste moet de nieuwe gemeente weten dat je er komt wonen. Je kunt hiervoor langsgaan op het gemeentehuis, bellen, of op de site je verhuizing doorgeven. Dan zorgt je nieuwe gemeente er dan voor dat je uitgeschreven wordt bij je oude gemeente. Wel zo makkelijk!

Geef de verhuizing via de PostNL Verhuisservice. Je kunt met deze service je verhuizing door laten geven aan alle belangrijke instanties of je post laten doorsturen naar je nieuwe adres. Wist je namelijk dat je gemiddeld 25 instanties moet aanschrijven bij een verhuizing? De PostNL Verhuisservice regelt alles, zodat jij een puntje van zorg minder hebt.

4. Verhuiskaarten schrijven en sturen

Om naast alle instanties alle familie en vrienden op de hoogte te stellen van de verhuizing kan het leuk zijn om een verhuiskaart te sturen. Vermeld hierop wanneer en waarnaartoe je gaat verhuizen, eventueel aangevuld met een leuke tekst, gratis en online! Stel je kaart gemakkelijk samen en zorg ervoor dat iedereen je kan vinden.

5. Verhuizen

Niet iedereen heeft passend vervoer om alle spullen van het ene naar het andere huis te vervoeren. Vanaf €15,- per dag kan je bij ALLSAFE Mini Opslag een aanhanger huren, ook voor niet huurders van ALLSAFE! Met vrienden en familie is het dan zo gepiept. Ook kun je de hele verhuizing uitbesteden zodat je er minimale omkijk naar hebt.

6. Genieten

verhuizen met pizzaAls het goed is, heb je met deze verhuischecklist niks vergeten. Nadat alle spullen verhuisd zijn, kan je nieuwe droomhuis ingericht worden. Nodig je medeverhuizers uit voor een pizza met een koud biertje en breng in goed gezelschap de eerste tijd in je nieuwe huis door!

Gerelateerde artikelen

Verhuizen een moeilijke klus? Met onze verhuistips een eitje!
Verhuistips
Leestijd: 6 minuten

Verhuizen een moeilijke klus? Met onze verhuistips een eitje!

Verhuistip 7: Sorteer je spullen voor je verhuizing Tijdens het inpakke... Lees verder

Studentenkamer gezocht! Hoe richt jij hem in?
Verhuistips
Leestijd: 6 minuten

Studentenkamer gezocht! Hoe richt jij hem in?

YES! Je kroost is geslaagd en gaat op een studentenkamer wonen vo... Lees verder

Zorgeloos verhuizen kun jij ook met deze tips!
Verhuistips
Leestijd: 5 minuten

Zorgeloos verhuizen kun jij ook met deze tips!

Een verhuizing is spannend, leuk en een tikkeltje (of meer) st... Lees verder