Gratis transport

24/7 beveiliging

Laagste prijs

Huren vanaf één week

Gratis transport

24/7 beveiliging

Laagste prijs

Huren vanaf één week

Weer thuis gaan wonen, waar moet je aan denken?

17 januari 2020 Door ALLSAFE Leestijd: 3 minuten
Weer thuis gaan wonen, waar moet je aan denken? Verhuistips

Ben je tussentijds gestopt met je studie halverwege het jaar? Dan moet je misschien wel uit je studentenkamer en weer gaan thuiswonen. Terug bij je ouders gaan wonen. Wat doe je met al je spullen? Wat betekent dit voor de nieuwe situatie? Lees in dit blog waar je aan moet denken!

Wat te doen met je huidige kamerinrichting

Eén op de vijf studenten keert na de studie terug naar het ouderlijk huis. Een gemiddelde studentenkamer is 15m2, waar aardig wat meubels in passen. Je kunt waarschijnlijk niet al je inboedel weer mee terugnemen naar je ouders, maar alles wanneer je gaat thuiswonen weg gooien is ook zonde. Wie weet woon je na een half jaar wel weer op jezelf! Een handige oplossing is om dan een tijdelijke opslagruimte te huren. Een gemiddelde kamerinrichting past al in een ruimte van 6m3 en heb je al vanaf €30,- per maand.

Als je een half jaartje gaat thuiswonen, kan je zo voor €180,- al je inboedel kwijt. Goede investering als je bekijkt wat de hele inboedel nieuw kost!

Thuiswonen: ouderlijk huis, ouderlijke regels

thuiswonen

Waar veel ex-studenten tegenaan lopen is dat je een stukje vrijheid moet opgeven. Zoals je vroeger moest luisteren naar je ouders, zal je je nu ook thuis weer moeten aanpassen. Zorg er daarom van te voren ook goed voor dat je alles bespreekt, en vraagt wat er wel en niet mag. Hoe zit het met vrienden uitnodigen, thuiskomtijden enzovoorts? Ook zal je rekening moeten houden met huishoudelijke taken. De afwas, koken, tafel dekken, opruimen. Als dit eerst niet tot het takenpakket hoorde, is er grote kans dat dit nu wel het geval is. Handen uit de mouwen steken dus!

Kostgeld betalen?

Dat je weer thuis komt wonen, betekent niet automatisch dat je weer voor nop verblijf hebt. Veel studenten hebben nog wel een bijbaantje of misschien al wel een goedverdienende baan en kunnen makkelijk een steentje bijdragen. Het is heel normaal dat ouders kostgeld vragen, dus wees niet verbaasd als het onderwerp ter sprake komt.

Inspiratie voor je eigen chillzone

Nu je weer thuis bent, is het wel belangrijk om je eigen plekje te creëren waar je jezelf kan terugtrekken. Probeer je oude kamer daarom ook te upgraden naar iets waar je tijdelijk goed in kan vertoeven en waar je met vrienden kan chillen.

Voor de mannelijke (ex)studenten onder ons: maak van je kamer een echte mancave! Lees hier hoe je dit doet.

Met bovenstaande tips zou je goed voorbereid moeten zijn op het leven thuis! Hulp nodig of ruimte tekort? Denk dan aan ons 🙂

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je makkelijk ruimte voor jouw hobby?
Tips voor opruimen en opbergen
Leestijd: 6 minuten

Hoe maak je makkelijk ruimte voor jouw hobby?

Ben jij begonnen met een nieuwe creatieve hobby? En mag jij je... Lees verder

10 opruimtips van onze opruimcoach – altijd een opgeruimd huis!
Tips voor opruimen en opbergen
Leestijd: 7 minuten

10 opruimtips van onze opruimcoach – altijd een opgeruimd huis!

Eigenlijk houdt niemand van opruimen, dit terwijl het eindresultaat zo... Lees verder

Opbergtips voor in huis: zo maak je nog eens ruimte én overzicht!
Tips voor opruimen en opbergen
Leestijd: 6 minuten

Opbergtips voor in huis: zo maak je nog eens ruimte én overzicht!

Je kunt veel ruimer wonen dan je denkt. In lege hoekjes, achter de... Lees verder