• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

Zó berg je je watersport spullen waardevast op!

23 november 2015 Door ALLSAFE Leestijd: 4 minuten
Zó berg je je watersport spullen waardevast op! Tips voor opruimen en opbergen

Het zomerseizoen is afgelopen. Helaas is het nu toch echt te koud geworden om nog actief op het water te zijn. Ben jij een fanatieke watersporter?  Je duikspullen, surfplank, waterski’s en andere sportmaterialen zal je het komende half jaar niet meer gebruiken. Omdat deze materialen vrij kostbaar zijn, is het belangrijk dat je deze zorgvuldig opbergt. Zo gaan ze veel langer mee! Het netjes opbergen vergt alleen wel de nodige ruimte. Lees in onderstaande blog hoe je in drie stappen je watersport spullen het beste kunt opbergen.

Stap 1: Doe onderzoek naar de beste opbergomstandigheden voor je sportspullen

De eerste stap is onderzoek doen naar de beste opbergomstandigheden voor je watersport spullen. Het zijn kostbare materialen die verzorging nodig hebben. Hieronder vind je een handige checklist met belangrijke punten:

  • Vocht en ventilatie: veel vocht en weinig ventilatie is erg slecht voor je materiaal.  Door kou en vocht kan het materiaal uitzetten. Kies dus voor een goed geconditioneerde en geventileerde ruimte.
  • Ultraviolet straling: een rubberen duikpak is gevoelig voor deze straling. Ook bij bewolkt weer is deze aanwezig. Hou je spullen dus uit de buurt van (in)direct zonlicht.
  • Ongedierte: muizen houden van fleecemateriaal. Een fleece onderpak zal dus niet overgeslagen worden als muizen kunnen huishouden in de kamer waar je je spullen opbergt.
  • Ruimte: Een wetsuit blijft zo lang mogelijk in goede conditie als je deze niet strak opvouwt of oprolt. Je krijgt kreukels als je een wetsuit lang hebt opgevouwen, met dunne plekken tot resultaat. En die dunne plekken worden gaten, waardoor je je duikpak zal moeten vervangen.

Stap 2: Bepaal waar je je watersport spullen gaat opbergen

De tweede stap is de plek kiezen waar je je watersport spullen gaat opbergen. Een schuur of garage lijkt een goede plek om je wateruitrusting in op te bergen, maar hou dan wel bovengenoemde punten in de gaten. Als je een vochtige schuur of garage hebt, kan dit funest zijn voor je wakeboard en ander materiaal. Je kan deze spullen beter binnenshuis opbergen, maar dan kun je die ruimte niet voor andere doeleinden gebruiken.
Een geschikte andere oplossing is om je duikspullen, surfspullen en andere items in een externe opslagruimte op te bergen. Bij ALLSAFE Mini Opslag kun je voordelige seizoensopslag huren. Deze ruimtes zijn geconditioneerd en goed geventileerd. Hierdoor gaan je spullen langer mee zonder dat je thuis veel ruimte hoeft in te leveren.

Stap 3: Geef je huis sfeer met je surfboard en duikspullen

Heb je besloten om je spullen binnenshuis op te bergen? Dan kun je er natuurlijk ook nog woonplezier van beleven en je spullen stijlvol verwerken in je interieur. Haal het strand naar binnen met je surfboard als woondecoratie. Zo kun je hem neerzetten of een fraai surfboard ophangsysteem gebruiken. Zo is het altijd zomer in huis! Wat ook leuk- en dicht bij de natuur is, is om een grof touw te gebruiken. Hiermee maak je grote lussen, die je aan het plafond bevestigt. Hierin kun je je surf- of wakeboard hangen. Ook je duikspullen kun je mooi tentoonstellen, bijvoorbeeld in een vitrinekast. Je ademautomaat, handschoenen, vinnen en masker zien er bijzonder uit. Niet iedereen ziet ze dagelijks, wat toch ook wel voor leuke gespreksonderwerpen zorgt! Zorg er wel voor dat je spullen goed droog zijn.

Met deze stappen kun jij nog jaren vooruit met je duik- en surfspullen! Heb jij nog handige tips voor ons? Laat het in een reactie hieronder weten!

Gerelateerde artikelen

10 goede voornemens voor leuker wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

10 goede voornemens voor leuker wonen!

Januari – tijd om aan je goede voornemens te beginnen! De go... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder