• Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

 • Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

Zó houd je je sportfiets in topconditie!

6 september 2019 Door ALLSAFE Leestijd: 5 minuten
Zó houd je je sportfiets in topconditie! Tips voor opruimen en opbergen

Wielersport is booming! Uit cijfers van de Wielerbond NTFU blijkt dat ruim 1,2 miljoen mensen jaarlijks meer dan 12 keer hun sportfiets uit de schuur halen voor een sportieve tocht. En deze wielersportliefhebbers besteden bijna €350 miljoen aan hun hobby. Sportief fietsen behoort dan ook tot een van de snelst stijgende sporten in Nederland, of het nou gaat om racefietsen, hybride rijden of met een ATB of mountainbike. Ben jij ook een fietsfanaat? Lees dan snel hoe je niet alleen jezelf maar ook je sportfiets in topconditie houdt!

1. Zet je fiets warm en droog weg

Je fiets gaat langer mee wanneer deze in een warme en droge ruimte staat. Een vochtige schuur of garage zorgt ervoor dat onderdelen gaan roesten en verweren. En staat je fiets buiten, dan gaat dit proces zelfs nog twee keer zo snel!

Wanneer je je fiets in een droge en verwarmde stalling plaatst, voorkom je slijtage en kun je nog langer genieten van je sportfiets. Let er wel op dat je je banden maximaal oppompt: wanneer je fiets (in de winter) wat langer stilstaat, kunnen je banden vervormen. Door het maximaal oppompen van de banden blijven deze in optimale conditie.

2. Geef je fiets de ruimte!

Een fiets is weliswaar niet breed, toch kan deze al snel een aantal vierkante meter innemen. In de huidige woningmarkt, waarbij we steeds kleiner gaan wonen, hebben weinig mensen de beschikking over een schuur of berging. Daarom is het niet altijd makkelijk om veel ruimte te creëren voor je liefhebberij. En naast de ruimte die je fiets zelf inneemt, heb je ook ruimte nodig voor je accessoires, onderhoudsmaterialen en onderdelen. Denk aan items zoals bidons, fietskleding, tassen, onderhoudskits en reservebanden. Door alles op één centrale plek te bewaren, behoudt je overzicht én ruimte.

3. Optimaal beveiligd

Wist je dat er volgens de landelijke fietsersbond jaarlijks zo’n 550.000 fietsen worden gestolen? Een sportfiets wordt in Nederland gemiddeld aangeschaft voor € 3.058. Heb je thuis geen geschikte binnenruimte om je waardevolle te stallen, dan loop je onnodig veel risico door hem buiten te laten staan. Door je fiets in een externe opslagruimte neer te zetten, weet je zeker dat hij veilig en beschermd staat. De opslagruimtes van ALLSAFE Mini Opslag hebben een uniek alarm en camerabewaking, dus daar staat je stalen ros zonder twijfel veilig en beschermd.

4. Op tijd een winterbeurt

Voordat je je fiets in oktober/november weer voor een paar maanden wegzet, geef je je tweewieler natuurlijk een uitgebreide winterverzorging. Maak op tijd een afspraak bij een gespecialiseerde wielersportwinkel en laat je fiets op de volgende punten controleren. Zo kun je in de lente weer direct op de pedalen stappen voor je eerste voorjaarstocht en kom je niet voor verassingen te staan,

 1. Bouten en moeren controleren / natrekken
 2. Wielen richten / natrekken
 3. Spaken op de juiste spanning brengen
 4. Balhoofd stellen
 5. Versnellingen en remmen afstellen
 6. Wiellagers smeren en afstellen
 7. Ketting, cassette, crankstel en derailleurs reinigen
 8. Bandenspanning controleren

5. Extra tip: externe stalling als start- en finishplek

De wielersport heeft een groot sociaal aspect. Veel wielrenners en mountainbikers fietsen graag in groepsverband en genieten van het rijden van toertochten. Maar liefst 69% van de wielersporters neemt dan ook deel aan deze meestal regionaal georganiseerde soort amateurwedstrijden. Heb je wel eens gedacht aan het delen van de opslagruimte met meerdere fietsers? Zo deel je niet alleen de kosten, maar ook heb je meteen een centrale ontmoetingsplek. Hiervandaan kun je gezamenlijk vertrekken en eindigen. Zo wordt fietsen echt een sportief en sociaal evenement, van begin tot einde.

Wil je meer weten over de opslagmogelijkheden voor je sportfiets en materiaal? Neem dan contact met ons op via 0800 – 2557233.

Gerelateerde artikelen

De voorjaarsschoonmaak in 3 stappen
Tips voor opruimen en opbergen
Leestijd: 5 minuten

De voorjaarsschoonmaak in 3 stappen

De lente is bijna aangebroken en daarmee het voorjaar: tijd vo... Lees verder

Tijd, ruimte, rust!
Tips voor opruimen en opbergen
Leestijd: 5 minuten

Tijd, ruimte, rust!

Je hebt haast in de ochtend, het huis is een bende en voor de... Lees verder

Je huis schoonmaken na de feestdagen: zó gedaan met onze tips!
Tips voor opruimen en opbergen
Leestijd: 5 minuten

Je huis schoonmaken na de feestdagen: zó gedaan met onze tips!

Nu Kerst is geweest en oud en nieuw over 3 dagen voor de deur st... Lees verder