• Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

 • Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

Zó scoor je de beste plek op de vrijmarkt

26 april 2019 Door ALLSAFE Leestijd: 5 minuten
Zó scoor je de beste plek op de vrijmarkt Tips voor opruimen en opbergen

Koningsdag staat weer voor de deur! Wij kunnen niet wachten. En jij? Sta jij al te trappelen om op de vrijmarkt van jouw favoriete stad je oude spullen te verkopen? In deze blog de beste manieren om je te verzekeren van een goede plek én veel ruimte. Dus struin je zolder, kelder of schuur af voor spullen die je al lang niet meer gebruikt en neem ze mee naar de perfecte verkoopplaats! Met deze tips wordt jouw kraam een gegarandeerd succes.

De leukste Koningsdag spullen

Vroeg uit de veren! 

De meeste mensen reserveren hun plek op de vrijmarkt ver van te voren. Soms officieel, door een plekje aan te vragen, soms gewoon door met stoepkrijt een stuk grond te claimen. Wees dus slim en zorg dat je er snel bij bent voor de beste plek! Bedenk daarbij dat op de drukste plaatsen misschien wel de meeste mensen voorbij komen, maar dat je daar niet meteen de meeste klanten trekt. Tussen alle mensen door val je misschien een stuk minder op. Maak dus een goede afweging tussen opvallen en zoveel mogelijk potentiële klanten.

Drie tips voor de mooiste kraam

De leukste Koningsdag kraamVerkoopplaatsen op Koningsdag zijn er in verschillende soorten en maten. Kleedjes, kraampjes of soms zelfs een klein podium. Wat je nodig hebt, hangt af van wat je precies wil doen.

Tip 1: Zorg dat je niet in je eentje je kraam of kleedje moet inrichten, maar vraag hulp aan vrienden of familie. Iedereen heeft een andere smaak en interesses, wat de kraam alleen maar creatiever en multifunctioneel kan maken.

Tip 2: De kern van de kraam bestaat eigenlijk altijd uit een verkoopplek voor de spullen. Maar er is zoveel meer mogelijk! Naast spullen verkopen, werkt vermaak ook goed op zo’n dag! Richt bijvoorbeeld eens een klein podium in waar vrienden of familie een instrument bespelen, kunnen schminken of kunnen goochelen. Zo verkoop je niet alleen je spullen, maar trek je mensen naar je kraam toe en geef je ze een complete beleving.

Tip 3: Zorg voor eten en drinken! Zet je beste beentje voor en bied je klanten lekkere (oranje) gerechten en drankjes aan. Dan blijven ze langer staan bij je kraampje en dat zorgt voor behoorlijk veel aanloop. Zien kopen doet kopen!

Zo verdien jij het meest van iedereen!

Wie maakt me los - Geld verdienen op KoningsdagEen simpel trucje om je spullen goed te verkopen op de vrijmarkt? Speel handig in op de positie van je spullen. Heb je bijvoorbeeld drie rijen met armbandjes liggen, werk dan met drie prijscategorieën. Lekker overzichtelijk voor je klanten.

Mensen zijn geneigd om of voor de laagste prijs te gaan (lekker voordelig), of voor de hoogste prijs (kwaliteit). De middelste categorie zal minder verkopen. Op die manier geef je je klanten het gevoel dat ze een slimme keuze hebben gemaakt.

Grabbelton - Geld verdienen op KoningsdagGrabbelen maar…

In de loop van de dag spullen over die je niet verwacht te verkopen? Maak een grabbelton! Pak verschillende spulletjes in en stop ze in een grote ton of emmer, opgevuld met piepschuim of iets anders waardoor de ‘cadeautjes’ niet meer zichtbaar zijn. Om het extra aantrekkelijk te maken, kan je een ‘hoofdprijs’ toevoegen. Zo wordt het extra aantrekkelijk wordt om te grabbelen.

Vrijmarkt voorbij, en dan?

De dag komt langzaamaan ten einde. Goede verkoop gehad? Mooi! De kans is echter niet zo heel groot dat je werkelijk alles hebt verkocht. Wat ga je met de overgebleven spullen doen? Sommige dingen wil je wel houden, maar heb je niet direct nodig. Die kunnen onnodig ruimte innemen in je huis. Externe opbergruimte die dient als jouw schuur of zolder biedt dan uitkomst! Bij ALLSAFE kun je de spullen tijdelijk opslaan, totdat je ze volgend jaar weer kan uitstallen op je kleedje op Koningsdag 2020!

Bekijk ons eerdere blog voor tips over het verkopen of bewaren van je feestkleding en het verkopen van spullen als je gaat samenwonen.

Gerelateerde artikelen

10 goede voornemens voor leuker wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

10 goede voornemens voor leuker wonen!

Januari – tijd om aan je goede voornemens te beginnen! De go... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder