Gratis transport

24/7 beveiliging

Laagste prijs

Huren vanaf één week

Gratis transport

24/7 beveiliging

Laagste prijs

Huren vanaf één week

Zo maak je je huis aantrekkelijker voor de verkoop!

17 januari 2020 Door ALLSAFE Leestijd: 4 minuten
Zo maak je je huis aantrekkelijker voor de verkoop! Verhuistips

Je wilt graag je huis verkopen. Veel Nederlanders zijn daar net als jij mee bezig. Vandaag de dag staan er ruim 229.000 woningen te koop in Nederland. Het duurt gemiddeld 4 maanden voordat een woning wordt verkocht. Wanneer je je huis wilt verkopen, is het belangrijk dat je goed denkt aan de verkoopstyling. Wanneer je al lang in je woning zit, heb je veel spullen verzameld die een grote waarde voor je hebben. Dit kan invloed hebben op de verkoop. Potentiële huizenkopers kunnen namelijk moeilijk door een inrichting heen kijken. Wat doe je dan om de verkoopstyling zo optimaal mogelijk te maken?

Lees in deze woonblog tips om je waardevolle spullen te behouden en toch je huis aantrekkelijker en ruimer te maken voor de verkoop!

Huis verkopen? Een gestileerde woning verkoopt sneller en voor een hogere prijs

Uit onderzoek blijkt dat een gestileerde woning gemiddeld sneller wordt verkocht. Foto’s, schilderijen, kleedjes en beeldjes geven de woning al snel een vol gevoel. Ook objecten zoals een krantenbak, paraplubak, servieskast en kleine tafeltjes maken een woning optisch kleiner. Hierdoor kunnen huizenkijkers moeilijk inbeelden hoe ze zelf de woning naar smaak kunnen inrichten. De woning lijkt daarnaast kleiner en kan dus worden afgewezen.

Een tip is dan ook om al deze snuisterijen uit de woning te halen. Je hoeft ze niet definitief weg te gooien, alleen tijdelijk ergens anders op te bergen. Een externe opslagruimte huren bij ALLSAFE Mini Opslag is dan een makkelijke oplossing. Je bergt je spullen hier voordelig op, waar ze veilig en geconditioneerd zijn opgeruimd.

Gemak voor senioren

Omdat het niet altijd makkelijk is om  zelf de spullen naar de opslag te brengen, heeft ALLSAFE hier ook een oplossing voor. Zo kan je voordelig een Verhuishulp inschakelen. De Verhuishulp komt met een verhuisbus naar je woning en helpt met het transport naar de opslag en ook weer terug.

Verkoopstyling tot in de puntjes

Nu de woning neutraler is ingericht, kun je nog meer punten aanpakken om deze sneller te verkopen:

Een schoon huis:

huis verkopen

Een fris en schoon huis is erg belangrijk. Zorg dat je goed gestoft en gestofzuigd hebt en lap de ramen. Zet ook de ramen open als de temperatuur het toelaat.  Anders is een uurtje luchten voordat de kijkers komen ook prima.

Licht:

Een goed verlicht huis oogt ruimer. Zorg dus voor genoeg lichtinval en laat alle gordijnen en zonneschermen open. Doe in de avond alle lichten in de kamers aan en steek wat kaarsen aan voor een gezellige sfeer. Vergeet ook de verlichting in de tuin en op het balkon niet!

Een andere manier van licht creëren, is om alle muren wit te schilderen. Zo heb je bij Karwei al goede en voordelige witte muurverf. Met witte muren lijkt je huis ook ruimer!

Geen dieren in huis:

Hoe leuk je hond of kat ook is, veel mensen houden hier niet van en vinden een dier in huis minder hygiënisch. Vraag aan de buren of familie of ze even willen oppassen. Vergeet ook de etensbakjes niet weg te halen!

Een lekkere geur in huis geeft een verkoopboost:

Het klinkt raar, maar een lekkere geur in huis geeft mensen een positief gevoel. Of dit nu versgemalen koffie is, een gebakken appeltaart of lekkere geurstokjes, het werkt.

Met bovenstaande tips maak je makkelijk en voordelig je huis klaar voor de verkoop. Je kan het! En knoop in je oren: ALLSAFE kan bij veel problemen en tegenslagen inspringen om je te helpen. 

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je makkelijk ruimte voor jouw hobby?
Tips voor opruimen en opbergen
Leestijd: 6 minuten

Hoe maak je makkelijk ruimte voor jouw hobby?

Ben jij begonnen met een nieuwe creatieve hobby? En mag jij je... Lees verder

10 opruimtips van onze opruimcoach – altijd een opgeruimd huis!
Tips voor opruimen en opbergen
Leestijd: 7 minuten

10 opruimtips van onze opruimcoach – altijd een opgeruimd huis!

Eigenlijk houdt niemand van opruimen, dit terwijl het eindresultaat zo... Lees verder

Opbergtips voor in huis: zo maak je nog eens ruimte én overzicht!
Tips voor opruimen en opbergen
Leestijd: 6 minuten

Opbergtips voor in huis: zo maak je nog eens ruimte én overzicht!

Je kunt veel ruimer wonen dan je denkt. In lege hoekjes, achter de... Lees verder