Gratis transport

24/7 beveiliging

Laagste prijs

Huren vanaf één week

Gratis transport

24/7 beveiliging

Laagste prijs

Huren vanaf één week

Zomerbanden opbergen: zó doe je dat!

6 november 2015 Door ALLSAFE Leestijd: 5 minuten
Zomerbanden opbergen: zó doe je dat! Tips voor opruimen en opbergen

Nu de winter er weer aan komt, is het verstandig om je zomerbanden te verwisselen voor winterbanden. Winterbanden hebben in de winter veel meer grip op de weg en kunnen daardoor ongelukken helpen voorkomen. Uit cijfers blijkt dat in de winter 2,6 miljoen auto’s winterbanden krijgen, dat betekent dat er meer dan 10 miljoen zomerbanden worden gewisseld en opgeslagen!

Waar laat jij je banden wisselen en opslaan? Lees hieronder ideeën hoe je zomerbanden voordelig en makkelijk kunt laten wisselen en opslaan.

Berg je zomerbanden droog,  donker en geventileerd op

Je kunt je banden niet in elke ruimte bewaren zonder dat ze schade oplopen. Bij het kiezen van de ruimte is het belangrijk dat je ze droog, donker en goed geventileerd opbergt. Dit omdat vocht en licht je banden kunnen aantasten. Een geschikte ruimte hiervoor is dus de schuur of garage, vooropgesteld dat deze niet te licht of te vochtig is. Een externe bandenopslag is ook een goed alternatief.

1: Je autobanden thuis opslaan

Met 1 auto in huis heb je toch al 4 banden die je moet bewaren. Veel huishoudens hebben 2 auto’s staan: 8 grote banden zijn echt een aanslag op de ruimte in de schuur of garage. Om ruimte te maken kun je de schuur of garage een opruimbeurt geven. Zo kun je bijvoorbeeld de kapotte grasmaaier of oud gereedschap weggooien. Tuinspullen of meubilair die je in de winter niet gebruikt kun je bij een externe opslag stallen of in een andere ruimte. Spullen in je garage of schuur die je wel vaak gebruikt, kun je op een handige manier indelen.

Zomerbanden opbergen met een velgenboom
Als je de banden thuis wilt opslaan, moet je kijken naar een handig systeem om niet teveel ruimte weg te nemen. Banden simpelweg op elkaar stapelen is geen goed idee. Als banden op elkaar liggen, ontstaat het gevaar van vervorming en beschadiging van de velg en band.

Je kunt een velgenboom als oplossing gebruiken om je banden zorgvuldig én ruimtebesparend op te bergen. De velgenboom is zo bedacht dat je de banden horizontaal kunt opstapelen met een scheidingsstuk ertussen. Daardoor rust iedere band op dat scheidingsstuk, waardoor ze niet kromtrekken door het gewicht. Daarnaast zitten er onder de velgenboom wieltjes en heeft deze een handvat waardoor je niet hoeft te sjouwen met je banden. Zo kun je banden wel opstapelen en nemen ze niet veel ruimte in. Je kunt daarbij ook speciale hoezen om de banden heen doen voor extra bescherming.

2. Je autobanden in een speciale bandenopslag plaatsen.

Een andere geschikte optie is om je banden in een voordelige en speciale bandenopslag te bewaren, waar ze droog, donker en geventileerd liggen. Zo staan ze thuis niet in de weg en heb je ruimte voor je dagelijkse spullen.

Bandenwissel op locatie of voor de deur:

Geen zin om vieze handen te krijgen en te stuntelen met het verwisselen van de zomerbanden? Dan kun je ze ook laten wisselen door een professionele monteur. Uit een klein onderzoekje blijkt dat je voor een wielenwiesel en opslag bij ALLSAFE gemiddeld 26% goedkoper uit bent dan bij dealers of andere garages. Voor bandenwissel is dit 3% voordeliger. Wil je nog meer gemak, dan kan je dit ook doen met mrBOX.com. mrBOX heeft een vernieuwend concept: mrBOX wisselt namelijk je banden voor je deur voor slechts € 84,90,- inclusief opslag voor een seizoen! Jij kan lekker thuis blijven zitten terwijl de monteur je zomerbanden wisselt en opslaat.

Als je banden niet meer bruikbaar zijn

Voor iedere band geldt dat hij na 8 tot 10 jaar het einde van zijn leven bereikt, ook al ziet hij er nog goed uit of heb je er weinig mee gereden. Met deze banden kun je in het voorjaar juist wat leuks doen, bewaar ze dus nog even in de winter! Gebruik ze in het voorjaar als accessoires in de tuin: spuit ze bijvoorbeeld in een leuk kleurtje en gebruik ze als bloempotten. Of denk terug aan je kindertijd en gebruik je band als een schommel! Bind er een stevig touw aan vast en zoek een plek om hem op te hangen in de tuin. Op onze Pinterest pagina vind je nog meer inspiratie om leuke dingen met je banden te doen.

Heb jij nog goede tips of ervaring met het opbergen van je zomerbanden? Laat het ons in een reactie hieronder weten!

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je makkelijk ruimte voor jouw hobby?
Tips voor opruimen en opbergen
Leestijd: 6 minuten

Hoe maak je makkelijk ruimte voor jouw hobby?

Ben jij begonnen met een nieuwe creatieve hobby? En mag jij je... Lees verder

10 opruimtips van onze opruimcoach – altijd een opgeruimd huis!
Tips voor opruimen en opbergen
Leestijd: 7 minuten

10 opruimtips van onze opruimcoach – altijd een opgeruimd huis!

Eigenlijk houdt niemand van opruimen, dit terwijl het eindresultaat zo... Lees verder

Opbergtips voor in huis: zo maak je nog eens ruimte én overzicht!
Tips voor opruimen en opbergen
Leestijd: 6 minuten

Opbergtips voor in huis: zo maak je nog eens ruimte én overzicht!

Je kunt veel ruimer wonen dan je denkt. In lege hoekjes, achter de... Lees verder