• Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

 • Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

De ultieme inpaklijst voor je vakantie – zo vergeet jij nooit meer iets!

13 juli 2023 Door ALLSAFE Leestijd: 7 minuten
De ultieme inpaklijst voor je vakantie – zo vergeet jij nooit meer iets! Tips voor opruimen en opbergen

Je kent het wel: de vakantie staat voor de deur. Je hebt er enorm veel zin in, maar moet nog wel ‘even inpakken’. Je denkt: “Wat neem ik mee op reis?!” Als ruimteadviseurs weten wij natuurlijk wel raad met kleine ruimtes en helpen je daarom graag met de ultieme inpaklijst zodat jij altijd met alle benodigdheden vertrekt, waarbij alles nog in je koffer past ook!

De inpaklijst voor je vliegvakantie

Wanneer je met het vliegtuig gaat, hoef je in principe het minst mee te nemen. Meestal logeer je dan in een hotel of appartement en hoef je geen tenten en kampeerspullen mee te nemen. Het enige waar jij aan hoeft te denken zijn de spullen die jij persoonlijk nodig hebt. Hieronder een belangrijk lijstje:

 

Identiteitsbewijs Zorgpas Pinpas Reservebril/-lenzen
Contant geld Aftersun Opladers Reisverzekering
Medicijnen Creditcard Kleding Toiletaccessoires
Zwemkleding Zonnebril Zonnebrand Reserveringsbewijzen
Wereldstekker* Insectenspray

De inpaklijst voor je autovakantie

Wanneer je met de auto op vakantie gaat, komen er extra voorbereidingen om de hoek kijken om je reis zo soepel mogelijk te laten verlopen. Wij zetten ze voor je op een rijtje!

Controleer de auto zelf

De inpaklijst voor je autovakantieVoor vertrek met de auto is het verstandig om eerst de auto zelf te controleren zodat je zeker weet dat je veilig op weg kan. Denk daarbij aan:

 • Het checken van de vloeistoffen: motorolie, remvloeistof, koelvloeistof en ruitenvloeistof. Wanneer deze vloeistoffen niet op peil zijn, kan je voor onaangename verrassingen komen te staan onderweg naar vakantie. Als er onderweg ondanks jouw zorgvuldige voorbereiding toch een rood lampje gaat branden voor één van de vloeistoffen, stop dan direct en bel met de wegenwacht.
 • Controleren van de profieldiepte van je banden: Er geldt een wettelijk minimum van 1.6 millimeter profieldiepte over de hele band, maar voor je eigen veiligheid is het beter je banden al eerder te vervangen. Daarvoor geldt de vuistregel van vervangen bij minder dan 2 millimeter bij zomerbanden en minder dan 4 millimeter bij winterbanden.
 • Check je bandenspanning: Banden die niet op de juiste spanning staan zorgen voor een hoger brandstofverbruik, minder goede wegligging en een (veel) langere remweg.
 • Controleer de verlichting: Zien en gezien worden is onmisbaar voor een veilige rit. Vergeet naast je ‘normale verlichting’ en richtingaanwijzer ook niet de remlichten, de mistlamp en je groot licht.

Een ‘ik ga op reis’ checklist voor de spullen in de auto

Vervolgens zijn er nog enige dingen die je mee moet hebben omdat ze verplicht of erg handig wanneer er toch iets misgaat. Vergeet van tevoren niet je autoverzekering te controleren zodat je niet voor verrassingen komt te staan!

 

Kentekenbewijs Noodnummers Reservewiel Reservesleutel
APK bewijs Krik Veiligheidshesjes Blaastestapparatuur
ANWB kaart Brandblusser Startkabels Reserve zekeringen
Schadeformulier Sleepkabel Gevarendriehoek x2 Verbanddoos
Reparatieset Rijbewijs Milieusticker* Tolvignet*

De inpaklijst voor je caravan/camper/kampeervakantie

Specifiek voor je caravan/camper/kampeervakantie komen er nog extra checks en benodigde spullen bij. Qua checks gelden voor de caravan/camper dezelfde checks als bij de auto wat betreft profieldiepte, bandenspanning en verlichting. Behalve dan dat je caravan waarschijnlijk geen motorolie, remvloeistof, koelvloeistof en ruitenvloeistof heeft.

Een vakantielijstje voor de spullen in je caravan/camper en voor je kampeervakantie

De spullen die je extra mee móét hebben wanneer je weggaat met caravan/camper/tent:

 

(Bijzet)tenten Matras/luchtbed Luchtpomp Dekbed/slaapzak
Kooktoestel Koelkast/koelbox Tenthamer Haringen/grondpennen
Hulpspiegels Vuilwatertank Verloopsnoeren Batterijen
Zaklamp(en) Reservezekeringen Disselslot/wielklem Grond-/inloopzeilen
Instructieboekjes Jerrycan Gas-/rookmelder Aardlekschakelaar
CEE Verlengsnoer Parasol Tentelastieken Stoffer en blik
Batterijen

Plan je route en rijtijden op tijd

Je route plannen is ook iets wat je zeker van tevoren wil doen. Houd daarbij bijvoorbeeld rekening met de dag dat je vertrekt. Het laatste weekend van juli en het eerste weekend van augustus zijn de drukste weekenden om te rijden. Dit heeft te maken met de schoolvakanties. Houd daar rekening mee voor vertrek!

De vertrek- en aankomsttijd zijn ook belangrijk. Word jij moe van in het donker rijden? Probeer dan zoveel mogelijk in het licht te rijden. Heb je er minder problemen mee? Dan kan je een hoop drukte ontwijken door ’s nachts te rijden.

Ook rijtijden zijn een serieus onderdeel van je autorit. Het wordt sterk aangeraden om niet langer dan 2 uur achtereenvolgens te rijden. Houd daarom na elke 2 uur een kwartier rust zodat je concentratie goed blijft en je ongelukken voorkomt. Het is voor iedereen trouwens wel even lekker om de benen te strekken na een paar uurtjes! Meteen even naar het toilet en wat versnaperingen inslaan en iedereen is er weer klaar voor.

Je spullen thuis slim opbergen

Je bent er nu helemaal klaar voor om je spullen gestructureerd in te pakken voor je vakantie, maar hoe slim ben jij bij je terugkomst? Veel spullen die je meeneemt, gebruik je eigenlijk alleen voor je vakantie. Denk bijvoorbeeld aan de (voor)tent, luchtbed(den) en hulpspiegels. Die nemen thuis eigenlijk onnodig ruimte in beslag.

Wees slim! En maak dan ook gebruik van flexibele opbergruimte van ALLSAFE Mini Opslag. ALLSAFE fungeert als het ware als jouw externe zolder of schuur. Zo zijn jouw spullen veilig en geconditioneerd opgeslagen en heb jij extra ruimte in je woning!

Geniet van je welverdiende vakantie

Met zowel de ultieme paklijst(en) als een slim idee voor het opbergen van je spullen als je weer terug bent, kan jij met een gerust hart op vakantie. Geniet ervan!

Geniet van je welverdiende vakantie

Nog meer tips over hoe fijn vakantie te vieren? Lees verder en gebruik de praktische tips & tricks uit onze blogs:

Gerelateerde artikelen

10 goede voornemens voor leuker wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

10 goede voornemens voor leuker wonen!

Januari – tijd om aan je goede voornemens te beginnen! De go... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder