• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

Hoe je je werk thuislaat op vakantie

23 juli 2019 Door ALLSAFE Leestijd: 3 minuten
Hoe je je werk thuislaat op vakantie Zakelijk meer ruimte creëren

Of je nu gaat kamperen op de Veluwe, een hotelletje in Zuid-Frankrijk neemt of gaat duiken op de Malediven, uiteindelijk ga je op vakantie om te ontspannen. Maar waarom neemt bijna de helft van Nederland zijn of haar werk dan mee op vakantie? Een derde leest zelfs ook mail en beantwoordt telefoontjes tijdens de vakantie. Dat helpt natuurlijk niet echt bij de ontspanning. Maar hoe moet het dan wel?

Als je op vakantie bent, werk je niet. Werk je wel, dan werk je op zijn best extern of ben je aan het thuiswerken. Werk is werk, ook als het zonnetje toevallig schijnt op de locatie. Dat betekent dat in je out-of-office-reply staat dat je niet in staat zult zijn om mail te beantwoorden. Niet ‘ik heb minder toegang tot mijn e-mail’ en ook niet ‘dringende e-mails worden zo snel mogelijk beantwoord’. Dit is ook geen helder antwoord aan de ontvanger. Wanneer heb je dan wel toegang tot je mail en wat kan hij voor reactie verwachten?  Een goede out-of-office-reply ziet er als volgt uit:

Beste lezer,
Bedankt voor uw e-mail, ik heb deze in goede orde ontvangen. Ik ben van 22 juli tot 5 augustus op vakantie. In die periode worden uw e-mails daarom niet gelezen en niet beantwoord. Bij spoed kunt u deze e-mail doorsturen aan [naam] met het volgende e-mailadres en telefoonnummer.

Voordat u op vakantie gaat, is een goede overdracht van belang. Neem in de maand en week voor je vakantie steeds minder werk op je en zorg dat collega’s wat taken van je overnemen. Zo hoeft je uiteindelijk ook minder over te dragen.  Neem vervolgens de werktelefoon en -laptop ook niet mee op vakantie. Is het van levensbelang dat je toch bereikbaar bent? Spreek dan een moment op de dag of gedurende de week af, waarop je toch bereikbaar bent. Alleen dan kun je worden gebeld. Als je collega’s je vervolgens voor kleine dingen benaderen, maak dan duidelijk dat je op vakantie bent en dat zij deze zaken prima zelf kunnen oplossen. Zo heb jij tijdens je vakantie ook echt rust in je hoofd, om daarna weer hard aan het werk te kunnen gaan.

Nog meer tips over hoe fijn vakantie te vieren? Lees verder en gebruik de praktische tips & tricks uit onze blogs:

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder