• Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

 • Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

De ultieme uitpaklijst voor na je vakantie – zo berg jij je spullen slim op!

2 september 2022 Door ALLSAFE Leestijd: 6 minuten
De ultieme uitpaklijst voor na je vakantie – zo berg jij je spullen slim op! Tips voor opruimen en opbergen

We hebben eerder al aandacht besteed aan de ultieme inpaklijst, maar hoe ga je slim om met je spullen wanneer je weer terug bent? Dat laten we zien met de ultieme uitpaklijst! De opzet van de blog is hetzelfde, we gaan het hebben over de vliegvakantie, de autovakantie en de caravan/camper/kampeer vakantie. De insteek is alleen precies andersom: we gaan uitpakken!

De uitpaklijst voor je vliegvakantie

Voor je vliegvakantie hoefde je het minst voor te bereiden en bij terugkomst valt het ook wel mee. Het is een kwestie van gewoon even doen voordat je (terecht!) op de bank of het bed ploft.

Een van de eerste dingen die je het best kunt doen wanneer je thuiskomt, is je kleding in de wasmachine stoppen en de kleding die je niet hebt gebruikt weer in de kast leggen (dames). Het opbergen van je paspoort op de juiste plek kan je ook het beste direct doen.

Dan de koffers! Deze zal je niet heel vaak in het jaar gebruiken. Daardoor komen ze al snel terecht op een plek in het huis waar je meer van dat soort spullen bewaart, zoals de zolder, schuur of rommelkamer. En daar nemen ze best veel plek in! Stop ze dan ook vol met de badhanddoeken, snorkelsets en meer vakantiespullen om ruimte te besparen.

De uitpaklijst voor je autovakantie

De voorbereidingen voor de autovakantie waren redelijk uitgebreid, maar het uitpakken valt wel mee. Veel van de voorbereidingen die je hebt gedaan, komen ook prima in Nederland van pas. Denk aan het mee hebben van een sleepkabel, startkabels, schadeformulier et cetera. Dat zijn dingen die altijd goed zijn om aan te denken, alleen doen we dat vaak pas wanneer we een langere rit voor de boeg hebben.

Het is goed om bepaalde checks even over te doen na die lange reis. Afhankelijk van waar je geweest bent, heeft je auto waarschijnlijk wel wat te verduren gehad. Denk aan andere weersomstandigheden dan in Nederland, slechter wegdek en überhaupt de lange afstand achter elkaar. Loop daarom even je vloeistoffen (olie, koelvloeistof et cetera) en bandenspanning na als je weer thuis bent. Zo kan je ook hier weer veilig op pad!

Maar eerst is het uitpakken geblazen. Eigenlijk gelden dezelfde tips als voor je vliegvakantie, maar misschien heb je met je autovakantie wel meer spullen mee. Denk aan ligbedden, strandballen et cetera. Dat zijn spullen die je na terugkomst waarschijnlijk niet snel meer nodig hebt. Die wil je het liefst handig opbergen. Daarover straks meer.

Bij terugkomst is het waarschijnlijk ook een aanrader om alvast na te denken over je bandenwissel. Normaal gesproken wissel je naar winterbanden rond oktober. Geen zin om lang te wachten bij de garage? Plan je wissel in bij Bandenthuis.nl. Dan kun je je wissel voor de deur thuis of op het werk laten uitvoeren. Dat scheelt een hoop tijd!

De uitpaklijst voor je caravan/camper/kampeervakantie

De uitpaklijst voor je caravan camper kampeer vakantie

De uitpakuitdaging voor je caravan/camper/kampeervakantie is het grootst, maar eigenlijk net zo haalbaar als de rest. Het is een kwestie van even voorbereidingen en beslissen wat je met de spullen wilt.

Behalve natuurlijk je koffers en tassen, heb je met de caravan/camper/kampeervakantie namelijk nog een hoop meer spullen mee die je een groot deel van het jaar niet nodig zult hebben, maar die wel een hoop ruimte innemen.

Denk bijvoorbeeld aan je kooktoestel, hulpspiegels en matrasjes en luchtbedden. Maar natuurlijk ook aan het grote spul zoals de caravan, camper en tenten. Die kan je beter niet thuis bewaren.

Je spullen thuis slim opbergen

Gelukkig is er een slimme oplossing voor het opbergen van je koffers, tassen, ligbedden, strandspullen en caravan/camper/kampeerspullen, inclusief voor het grote materiaal! Door gebruik te maken van flexibele externe opbergruimte kan jij al je spullen veilig opbergen, zodat jij thuis extra ruimte hebt! Je hebt natuurlijk wel altijd toegang tot je spullen. Ontdek snel of seizoensopslag iets voor jou is!

zomerspullen opbergen

Geniet van een opgeruimd huis, ook na je vakantie

Door de spullen die je een groot deel van het jaar niet gebruikt slim op te bergen, houd jij thuis meer ruimte over. Zo behoud je door het opvolgen de tips in deze blog ook thuis het ontspannen vakantiegevoel. Is het weer tijd voor je volgende vakantie? Pak dan de ultieme inpaklijst er weer bij!

Nog niet toe aan uitpakken, maar wel klaar voor het inpakken? Lees verder en gebruik de praktische tips & tricks uit onze blogs:

Gerelateerde artikelen

De voorjaarsschoonmaak in 3 stappen
Tips voor opruimen en opbergen
Leestijd: 5 minuten

De voorjaarsschoonmaak in 3 stappen

De lente is bijna aangebroken en daarmee het voorjaar: tijd vo... Lees verder

Tijd, ruimte, rust!
Tips voor opruimen en opbergen
Leestijd: 5 minuten

Tijd, ruimte, rust!

Je hebt haast in de ochtend, het huis is een bende en voor de... Lees verder

Je huis schoonmaken na de feestdagen: zó gedaan met onze tips!
Tips voor opruimen en opbergen
Leestijd: 6 minuten

Je huis schoonmaken na de feestdagen: zó gedaan met onze tips!

Nu Kerst is geweest en oud en nieuw over 3 dagen voor de deur st... Lees verder