Gratis transport

24/7 beveiliging

Laagste prijs

Huren vanaf één week

Gratis transport

24/7 beveiliging

Laagste prijs

Huren vanaf één week

Een thuiswerkplek creëren in 3 stappen

31 maart 2020 Door elsemieke Leestijd: 5 minuten
Een thuiswerkplek creëren in 3 stappen Zakelijk meer ruimte creëren

In 48% van de huishoudens in Nederland werkt een gezinslid vanuit huis. In deze tijden (uit noodzaak) nog wel meer. Thuiswerkers geven aan een rustige opgeruimde thuiswerkplek essentieel te vinden om productief te kunnen werken. Grappig genoeg vindt 90% de woonkamer de meest comfortabele werkplek. Maar hoe ziet een geschikte thuiswerkplek eruit? Wat heb je ervoor nodig en waar begin je?

Een rustige, opgeruimde werkplek is essentieel om ongestoord te kunnen werken. Men zegt ook wel: ‘Een opgeruimde bovenkamer begint bij een opgeruimde werkplek’. Een aangenaam thuiskantoor zorgt ook voor een hogere motivatie om te presteren.

De oplossing is simpelweg het creëren van een geschikte ruimte. In 3 gemakkelijke stappen laten we je zien hoe je jouw ideale thuiswerkplek creëert.

Stappenplan ideale thuiswerkplek

Stap 1: Opruimen

Kies een kamer in huis of gedeelte van een ruimte die je als thuiswerkplek kunt en wilt gebruiken. Een aparte kamer werkt vaak het beste, zo kan je én de kinderen (huisdieren, huisgenoten, etc.) uit de kamer weren, én kom je wat meer in werkmodus. Door een aparte kamer toe te wijzen als werkkamer houd je privé en zakelijk gescheiden, in je huis en in je hoofd. Dit zorgt voor rust. Aan het einde van de dag kun je dan ook je werk in je werkkamer achterlaten.

Schone thuiswerkplekZorg ervoor dat je thuiskantoor netjes opgeruimd is. Spullen die je niet gebruikt voor je werk haal je hier weg. Verf de muren van de ruimte in een lichte kleur en hang een aantal foto’s of accessoires aan de wand die je een rustig gevoel geven. Overdrijf niet, want teveel leidt af.

Stap 2: Bergruimte

Een van de belangrijkste dingen die nog wel eens worden vergeten bij een thuiswerkplek is de bergruimte voor het archief. Ons advies is om te zorgen voor een afgesloten opbergkast voor spullen die je dagelijks nodig hebt. Spullen die je niet elke dag nodig hebt, kun je beter uit het zicht plaatsen. Heb je daar thuis geen ruimte voor, dan kun je overwegen die extern op te bergen bij een opslaglocatie bij jou in de buurt. Bij ALLSAFE kan je hier elke dag terecht als je ineens iets uit bijvoorbeeld je archief nodig hebt. Op die manier houd je je werkplek ruim en overzichtelijk.

Werk je thuis en run je een webshop vanuit huis? Dan kan het zo zijn dat je al helemaal kampt met ruimtegebrek. Een uitbreiding van jouw thuiskantoor is dan de uitkomst. Sla daarom jouw voorraad op bij ALLSAFE.

Stap 3: Inrichten van je thuiswerkplek

De laatste stap is het inrichten:

Thuiswerkplek inrichten

  • Zorg voor een stoel die ergonomisch verantwoord is. Het zitvlak van zo’n stoel is vooraan afgerond zodat je dijen niet bekneld zitten waardoor je bloedcirculatie vermindert. De zitting moet verstelbaar zijn, zodat je voeten plat op de grond staan. En zorg ervoor dat de kijkrichting naar je computerscherm niet wordt gehinderd door ongewenste lichtinval.
  • Koop voor je thuiswerkplek een bureau of tafel met een blad dat hoog genoeg is om in een hoek van minimaal 90º tussen je boven- en onderbenen te werken.
  • Plaats bij je thuiswerkplek een lamp die zorgt voor een prettig contrast tussen je beeldscherm en de omgeving.
  • Zorg voor een pennenbak voor al je kantooraccessoires, zo houd je je werkplek netjes en opgeruimd.
  • Tenslotte: raden wij aan de kamer te vullen met planten! Leuk om naar te kijken én gezond. Onderzoek wijst uit dat kamerplanten de lucht rondom je werkplek schoner maken. Ze nemen giftige stoffen op zoals de damp van printerinkt en maken zuurstof.

Met deze tips voor jouw ideale thuiswerkplek creëer je niet alleen ruimte in huis, maar ook in je hoofd.

Heb jij al een onderneming aan huis? Bekijk hoe dit nog voordeliger en efficiënter kan:

Gerelateerde artikelen

Je verzamelkamer inrichten – Zo komt jouw collectie het best uit de verf!
Tips voor opruimen en opbergen
Leestijd: 5 minuten

Je verzamelkamer inrichten – Zo komt jouw collectie het best uit de verf!

In bijna iedereen schuilt wel een verzamelaar. Van postzegels to... Lees verder

Online kleding verkopen: tips en tricks!
Tips voor opruimen en opbergen
Leestijd: 5 minuten

Online kleding verkopen: tips en tricks!

Online spullen verkopen is helemaal booming. Werkelijk alles vl... Lees verder

7 tips om slim je koffer in te pakken!
Tips voor opruimen en opbergen
Leestijd: 5 minuten

7 tips om slim je koffer in te pakken!

Yes, je hebt een vakantie geboekt! Een goed vooruitzicht, ma... Lees verder