Gratis transport

24/7 beveiliging

Laagste prijs

Huren vanaf één week

Gratis transport

24/7 beveiliging

Laagste prijs

Huren vanaf één week

Zo werk je het fijnste thuis na de zwangerschap

28 mei 2021 Door ALLSAFE Leestijd: 4 minuten
Zo werk je het fijnste thuis na de zwangerschap Zakelijk meer ruimte creëren

Wat leuk, een kleintje erbij! Na de zwangerschap willen veel vrouwen parttime of minder gaan werken, maar een andere oplossing voor beide ouders is om meer thuis te gaan werken. Hoe zorg je voor een eigen werkplek en creëer je rust in de (zakelijke) tent?

1. Zoek een eigen werkplek thuis

Thuiswerken kan heel fijn zijn. Je deelt je eigen tijd in, hebt geen reistijd, wordt niet afgeleid door collega’s en je kan thuis ook de boel in de gaten houden (en dan vooral de kleine). Lastig is dan wel om als werkende ouder niet afgeleid te worden en overzicht te houden over al je werkgerelateerde documenten. 29 procent van de thuiswerkers laat namelijk werkgerelateerde documenten in en om het huis slingeren, of gooit per ongeluk wat weg bij het huisafval. De eerste stap is daarom om een hoek of ruimte in huis uit te zoeken die jij wilt afbakenen als werkplek. Je hebt niet per se veel ruimte nodig om efficiënt te kunnen werken. Uit onderzoek blijkt dat 90 procent van de thuiswerkers de voorkeur geeft aan werken in de woonkamer!

Het is echter ook goed om een duidelijke werk-privébalans te hebben en dat wordt lastiger wanneer je werkt én leeft in de woonkamer. Hetzelfde geldt als je werkt op de slaapkamer. Zo’n ruimte ga je dan associëren met werk, waardoor je minder snel echt kunt ontspannen. Heb je dus een rommelkamertje, zolder of tuinhuis, dan is dat de meest geschikte ruimte voor een werkplek.

2. Maak ruimte voor een bureau

De tweede stap is natuurlijk om die hoek of ruimte ook echt in te richten als werkplek, wil je geordend en georganiseerd kunnen werken. Als je hebt gekozen voor de woonkamer, kun je ervoor kiezen om een kasten leeg te halen of bijvoorbeeld spullen die je al een jaar niet gebruikt in een externe opslagruimte op te slaan.

3. Richt je thuiswerkplek in

Het belangrijkste aan je werkplek is natuurlijk een bureau. Heb je veel papierwerk, dan is een bureau met ladekastje en plek voor ordners het handigst. Ben je heel milieubewust aan het werk en werk je alleen vanaf je laptop of pc, dan kun je er ook voor kiezen om een opklapbaar bureau of multifunctioneel bureau aan te schaffen. Ben je klaar met werken, klap je hem op en heb je weer meer ruimte voor de rest!

Als je echt te weinig ruimte voor een bureau hebt in je (woon)kamer, dan heb je ook speciale bureaus voor kleine ruimtes. Een zwevend bureau is ideaal, met uitklapbare panelen, zoals op de foto hiernaast te zien.  Zo behoud je ruimte in je woonkamer én je eigen werkplek! Kun je de kleine tegelijk goed in de gaten houden 😉

Voor meer rust op jouw werkplek sla je overtollige meubels en spullen veilig op bij ALLSAFE. Zo kun je er elk moment weer bij voor als je het toch nodig blijkt te hebben.

Nog meer tips over hoe de fijnste thuiswerkplek te creëren? Lees verder en gebruik de praktische tips & tricks uit onze blogs:

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je makkelijk ruimte voor jouw hobby?
Tips voor opruimen en opbergen
Leestijd: 6 minuten

Hoe maak je makkelijk ruimte voor jouw hobby?

Ben jij begonnen met een nieuwe creatieve hobby? En mag jij je... Lees verder

10 opruimtips van onze opruimcoach – altijd een opgeruimd huis!
Tips voor opruimen en opbergen
Leestijd: 7 minuten

10 opruimtips van onze opruimcoach – altijd een opgeruimd huis!

Eigenlijk houdt niemand van opruimen, dit terwijl het eindresultaat zo... Lees verder

Opbergtips voor in huis: zo maak je nog eens ruimte én overzicht!
Tips voor opruimen en opbergen
Leestijd: 6 minuten

Opbergtips voor in huis: zo maak je nog eens ruimte én overzicht!

Je kunt veel ruimer wonen dan je denkt. In lege hoekjes, achter de... Lees verder