• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

Herwaardering voor je spullen – niet weggooien, maar nieuw leven inblazen! 1.0

13 december 2017 Door ALLSAFE Leestijd: 5 minuten
Herwaardering voor je spullen – niet weggooien, maar nieuw leven inblazen! 1.0 Verbouwen

Oude spullen hoef je niet zomaar weg te gooien. Sterker nog, wij raden het af. Wij zijn ervoor om oude spullen nieuw leven in te blazen. We gooien immers al genoeg weg! Om je daarbij te helpen geven we je een aantal voorbeelden van hoe je dat kunt doen. Sommige makkelijk, andere moeilijker. Hoe hoog leg jij de lat?

Voordelen van hergebruik

Er zitten veel voordelen aan het hergebruik van je spullen. Ten eerste zorgt dit ervoor dat we met z’n allen een stuk minder gaan weggooien en dus minder afval produceren. Wist je dat we in Nederland per persoon zo’n 550 kilo huishoudelijk afval per jaar produceren? Ten tweede krijgen oude spullen waarde. Wellicht financieel, maar ook zeker emotioneel. Denk bijvoorbeeld aan sieraden of meubilair dat van generatie op generatie overgaat. Ten derde kan het ook nog eens hartstikke leuk zijn om zelf je spullen nieuwe waarde te geven. Het komende jaar zal een aantal blogs verschijnen rondom dit thema om jou te inspireren!

Je gaat het pas zien als je het doorhebt

Je gaat het pas zien als je het doorhebt, zo’n typische Cruijffiaanse uitspraak die grappig is, maar ook wel hout snijdt. Voorbeelden kunnen goed helpen om je te inspireren. Al snel zal je merken dat je met een andere bril naar spullen gaat kijken waardoor je zelf ook op goede ideeën komt!

De tips van vandaag zijn ingedeeld in 3 categorieën: de ladder, drumstellen en wijnvaten en gereedschap.

De ladder

Oude ladders lenen zich uitstekend voor een tweede leven. Wanneer hun oude dienst erop zit, kunnen zij bijvoorbeeld een originele boekenplank zijn wanneer je ze aan de muur bevestigt. Houten ladders hebben de voorkeur boven andere varianten vanwege hun rustieke uitstraling.

Je kunt er ook voor kiezen om ze om te toveren tot kast. Dat kan al heel eenvoudig met een paar planken zoals in de afbeelding hieronder.

Niet alleen binnen, maar ook buiten kan de ladder mooi dienst doen. Bijvoorbeeld bij het verticaal tuinieren om planten op te zetten of aan te laten hangen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan klimop.

Met de Kerst in aantocht, kan je oude ladder ook omgebouwd worden tot (simpele) kerstboom. Geen naalden meer in je huis!

Zeker oude exemplaren hebben een robuuste en authentieke uitstraling. Het leuke van dit voorwerp is dat het een mooi contrast vormt met de rest van de omgeving – wie heeft er nu permanent een ladder in zijn woonkamer staan?

ladders hergebruiken

Drumstellen en wijnvaten

Een ander voorbeeld is het drumstel. We gaan er vandaag een maken en een omvormen tot iets anders. In het eerste voorbeeld is er een gemaakt, en wel van wijnvaten. Een mooie, authentieke uitstraling. De kans dat jouw drumstel uniek, is vrij groot!

Het kan ook andersom: het drumstel hergebruiken voor iets totaal anders. Omvorming in een lamp zoals hiernaast is bijvoorbeeld een leuk idee. Een unieke uiting van jouw muzikaliteit!

Hergebruiken drumstel

Gereedschap

mancave kapstokDe derde en laatste categorie voor vandaag is gereedschap. Zo kan een oude zaag met een paar spijkers aan de muur je kleding prima dragen. Ideaal voor in een mancave! Het is wel verstandig om de tanden er eerst af te slijpen. Ook oude steeksleutels kan je mooi ombuigen tot kapstok.

Een tweede leven

Nu je veel minder spullen weggooit, zal je zien dat je ook een stuk minder hoeft te kopen. Daarbij is het hergebruiken van spullen ook leuker dan kopen: je hebt het immers zelf gemaakt of laten maken en hebt er dus je personal touch aan kunnen geven. Dat maakt jouw spullen uniek!

Wel kan het zijn dat je nu wat extra ruimte nodig hebt omdat je nog niet direct een nieuwe bestemming hebt voor je ‘versleten’ spullen. Wist je dat steeds meer mensen dat buiten de deur zoeken? Doordat de huizen gemiddeld steeds kleiner qua oppervlakte worden, hebben mensen elders de ruimte nodig. En dat kan makkelijk! Je kunt al vanaf €1,40 per week extra ruimte huren bij ALLSAFE Mini Opslag. Het is ruim toegankelijk en veilig. Handig voor spullen die je toch niet het hele jaar nodig hebt!

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder