• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

Verbouwen zonder gek te worden: zó doe je dat!

27 juli 2023 Door ALLSAFE Leestijd: 5 minuten
Verbouwen zonder gek te worden: zó doe je dat! Verbouwen

Heb je een opknaphuis gevonden of ga je je woning renoveren? Een droomhuis willen we allemaal, maar de weg ernaar toe schrikt nogal af. Een huis verbouwen klinkt toch vooral stressvol en onplezierig. Wij geven je daarom een stappenplan om de verbouwing wél soepel te laten verlopen, zodat jij snel kan genieten van je omgetoverde plek!

1: Maak je verbouwwensen concreet

Als eerste wil je duidelijk voor ogen hebben hoe je droomhuis er uiteindelijk uit gaat zien. Maak een wensenlijst: wat moet per se in je huis komen en waar twijfel je nog over? Begin met een moodboard waarin je je eigen interieurstijl vangt en maak daar vanuit concrete plannen.

Check altijd of je bouwplannen ook daadwerkelijk haalbaar zijn voor jouw huis. Bij ALLSAFE Mini Opslag zijn we gespecialiseerd in groots leven in een kleine ruimte. Ga je een kleine woonkamer inrichten, let dan op voldoende lichtinval en vermijd donkere kleuren op de muur. Is jouw droom een grote, opvallende bank in de woonkamer? Ook dat kan gewoon in een kleine ruimte, zolang je de rest van de kamer rustig stijlt en het niet te vol wordt.

huis verbouwen

2. Maak een verbouwplanning

Schakel de juiste mensen in
Ben je een geboren klusser, heb je handige vrienden of toevallig een ware Bob de Bouwer als partner? Dat is heel fijn, want als je (een deel van) het project zelf kan doen, scheelt dat een hoop geld! Toch zal je vaak niet de hele verbouwing zelf kunnen uitvoeren. Dan zijn er genoeg aannemers te vinden. Vraag bij meerdere aannemers een offerte op, zodat je weet wat de verbouwing ongeveer gaat kosten en je niet teveel betaalt. Check ook altijd even de reviews, daar haal je veel informatie uit.

Check je financiën
Belangrijk bij een huis verbouwen is van tevoren berekenen hoeveel de totale klus gaat kosten. Maak alle uitgaven overzichtelijk en bekijk of je bepaalde investeringen het geld waard vindt. Ga je voor een dure vloer met de gedachte dat je huis hierdoor in waarde stijgt of puur voor het comfort en de luxe uitstraling van je huis? Vaak denkt men onterecht dat een verbouwing tot hogere woningwaarde leidt; een keuken of badkamer is echter zo smaakgevoelig dat de volgende bewoners toch wel weer een nieuwe keuken of badkamer plaatsen. Een houten vloer, dakkapel of uitbouw zijn vaak wel winstgevend. Stel verder een onverwachte uitgaven-potje samen, want bij een verbouwing kom je vanzelfsprekend ongewenste extra klusjes tegen waar je wel tegen gewapend wil zijn!

Maak een tijdsplanning 
Het maken van een realistische tijdsplanning vergt veel inzicht in het verbouwproces. Vraag informatie op bij je aannemer en vooral: denk logisch na! Je wil voorkomen dat je in Ik Vertrek-taferelen verstrikt raakt, waarin je huis daags voor de afgesproken datum nog één grote bouwval is. Dat levert onnodig veel stress op en komt het eindresultaat zeker niet ten goede. Zorg dus dat je een strakke, maar allerminst onmogelijke planning maakt.

bouwval

3. Creëer ruimte voor je begint met verbouwen

Wensenlijst af, planning af, en nu? Het is bijna tijd om te klussen, maar voor je begint moet je natuurlijk het huis opruimen. Kluswerkzaamheden nemen veel ruimte in beslag evenals alle rondslingerende gereedschappen. Ook zou het zonde zijn als je meubels beschadigen of onder de verfspetters komen te zitten. Berg daarom de meubels die ook in je nieuwe inrichting een plekje krijgen, op bij ALLSAFE Mini Opslag. Je huurt al opslagruimte vanaf één week, dus ook voor tijdelijke huurders biedt ALLSAFE uitkomst.

stappenplan verbouwen

4. Klaar? Huis verbouwen maar!

Er zijn nog genoeg andere dingen waar je aan moet denken bij een verbouwing, zoals vergunningen en een eventuele extra hypotheek. Lees je hiervoor goed in, zodat je voorbereid aan de verbouwing begint. En onthoud: laat je niet uit het veld slaan door onverwachte gebeurtenissen en houd je hoofd koel. Dan ben jij verzekerd van een droomhuis!

Meer tips over hoe met rust in je hoofd te kunnen verbouwen? Lees verder en gebruik de praktische tips & tricks uit onze blogs:

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder