• Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

 • Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

Hoe breng je orde in de chaos na je verhuizing? Alle tips op een rij!

10 november 2016 Door ALLSAFE Leestijd: 4 minuten
Hoe breng je orde in de chaos na je verhuizing? Alle tips op een rij! Verhuistips

Yes, de verhuizing is achter de rug! Na het inpakken en het verhuizen van alle spullen staat dan eindelijk alles in je nieuwe huis. Het uitpakken kan gaan beginnen! Bijna iedereen zoekt zijn spullen uit voordat ‘ie gaat inpakken voor het verhuizen. Maar vergis je niet; niet alles staat even goed op zijn plek in de nieuwe woning. Hoe pak je dit goed aan? Lees hieronder tips voor jouw verhuizing!

Het kan zijn dat de nieuwe woning kleiner is, je bent gaan samenwonen of omdat de kamerindeling anders is; niet alle spullen zal je eenvoudig kwijt kunnen. Je zal het wel herkennen: voor een aantal spullen heb je direct een plek, voor een ander aantal is dit minder eenvoudig. Gevolg: onuitgepakte dozen die in de weg staan, meubelstukken en bijzettafeltjes die toch niet meer zo mooi staan in je nieuwe interieur maar die je eigenlijk niet weg wilt doen. Verzamel al deze spullen nu eens bij elkaar en bedenk bij elk item wat je hiermee wilt doen:

 1. Houden omdat je ze vaak gebruikt en dichtbij wilt houden

De eerste tip voor na je verhuizing is om te kijken welke spullen je dicht bij wilt houden. Dat mooie kleine bankje wat vroeger zo mooi in de woonkamer stond en nu eigenlijk niet meer: deze kan natuurlijk ook in een andere kamer zijn dienst doen! Bijvoorbeeld in de slaapkamer aan het voeteneinde van je bed of in de kleedkamer. Of de boekenkast met studieboeken die vroeger in de studeerkamer stond: juist interessant om nu in de woonkamer te plaatsen!

Door creatief om te gaan met ruimte kun je voor veel spullen een andere plek in huis vinden waar ze ook leuk staan zonder in de weg te liggen.

 1. Houden omdat ze waardevol voor je zijn, hoewel je ze niet vaak gebruikt

De 2e tip voor na je verhuizing: bij kleiner wonen of samenwonen zal je efficiënter met de beschikbare ruimte om moeten gaan. Niet alles past gewoonweg meer in huis. Denk aan je kerstspullen, puzzels, spellen, het oude antieke kastje van je oma of je vakantiespullen (zoals surfboard, ski’s en koffers). Een handige en goedkope oplossing is om ze extern op te bergen bijeen  ALLSAFE Mini Opslag bij jou in de buurt. Al vanaf € 1,40 per week huur je een ruimte waar al 10 volle verhuisdozen in passen!

Je kiest de grootte van de ruimte uit en kan er 7 dagen per week van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat bij. Zie het als een externe kamer of kast waar je eenvoudig bij kunt wanneer je weer iets nodig hebt. Door de weinig gebruikte spullen op te bergen creëer je ruimte en rust in huis. En wie kan dat nu niet gebruiken na een stressvolle verhuizing?!

 1. Weggeven of weggooien als je ze bij nader inzien toch niet meer wil

Niemand vind spullen weggooien in het beginsel leuk. Maar toch zullen er wel items zijn die je echt nooit meer zult gebruiken. Wellicht kun je er vrienden of familie mee blij maken? Kringloopwinkels zijn ook altijd blij met bruikbare spullen.

Wil je meer weten over ruimte creëren in huis en hoe je eenvoudig ruimer kunt wonen? Schrijf je dan in voor onze inspiratienieuwsbrief waarbij we 2 keer per maand tips geven om ruimer te wonen, leuke kortingsacties op het gebied van wonen én meer van onze blogs staan!

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder