• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

Hoe start je een webshop aan huis?

4 september 2019 Door ALLSAFE Leestijd: 4 minuten
Hoe start je een webshop aan huis? Zakelijk meer ruimte creëren

Nederland telt momenteel zo’n 70.000 webshops. Als je een eigen webshop aan huis wilt starten, moet je aan veel dingen denken. Wat wordt je zakelijke adres? Waar laat je je voorraad en inventaris? Lees in dit artikel handige tips en oplossingen!

Uitdaging #1: Waar laat je je voorraad?

Hoe start je een webshop aan huis?

Als je een nieuwe webwinkel wilt starten, moet je bepalen waar je je voorraad spullen gaat opbergen: daar draait het tenslotte om. Je voorraad of inventaris thuis bewaren is volgens de overheidsregels verboden. Als het bestemmingsplan van je wijk het toelaat (wat meestal niet het geval is), kan je webshop ook nog afgekeurd worden op aspecten zoals verkeer (er stoppen veel auto’s of vrachtwagens bij je huis), overlast voor je buren of als aan je woning te zien is dat er een webshop gerund wordt.

Oplossing: opslag en zakelijk vestigingsadres

Een handige oplossing voor het opslaan van je voorraad is het huren van opslagruimte in combinatie met een zakelijk vestigingsadres. De opslagruimte gebruik je om je voorraad op te slaan en met een zakelijk vestigingsadres is ook al je post geregeld. Zo voldoe je aan alle wettelijke regels om een eigen webshop te beginnen. Andere voordelen van deze combinatie:

  • Thuis is thuis: nooit meer dozen met voorraad in je woonkamer, werkkamer of schuur
  • Flexibel: krimpt of groeit je voorraad, dan kun je kosteloos naar een grotere of kleinere unit switchen. Zo heb je altijd opslag op maat.
  • Extra diensten als pakketverzending en goederenontvangst: je pakketjes worden ontvangen en verstuurd door medewerkers van de opslagvestiging. De ideale manier om een webshop te runnen! Kies wel voor een partner die door heel Nederland snel je producten kan bezorgen. Denk ook aan een samenwerking met bijvoorbeeld parcelshops waar jouw klanten hun bestelling kunnen ophalen wanneer ze niet thuis zijn. .

Uitdaging #2: Hoe houd je overzicht?

Als je een webshop hebt, wil je natuurlijk overzicht houden over je voorraad. Wat heb je nog staan? Hoe lang heb je dit al op voorraad? Zijn er winkeldochters die je snel kwijt wil? Hoe houd je je voorraad goed bij?

Oplossing: leg alles vast!

Het bijhouden van de voorraad kun je op verschillende manieren regelen. Kies je bijvoorbeeld voor een statische of een dynamische voorraad? Welke manier het beste bij jouw webwinkel past hangt af van je wensen.

Voorraad handmatig bijhouden

Als je begint met een webwinkel, hou je je voorraad waarschijnlijk nog handmatig bij, in Excel of Google Spreadsheets. Dit is gratis en je kunt eenvoudig bijhouden wat er verkocht wordt en wat je moet inkopen. Krijg je meer klanten en verkoop je meer producten, dan kan je het overzicht kwijtraken. Het risico dat je een klant nee moet verkopen wordt dan groter.

Voorraad bijhouden met webwinkelsoftware

Wordt je webshop groter, kies dan voor voorraadbeheer met behulp van webwinkelsoftware. Zo is jouw voorraad dynamisch, up to date en je bent geen kostbare tijd meer kwijt aan het handmatig bijhouden van de voorraad. Zo hou je tijd over voor belangrijke zaken: je klanten en je onderneming!

Extra tip: houd je voorraadruimte in orde

Houd ook je voorraadruimte zelf overzichtelijk. Plaats bijvoorbeeld alles in stellingen en rekken met duidelijke omschrijvingen. Ook je producten nummeren helpt bij het overzichtelijk houden van je voorraad. Goedkope en handige stellingen kun je bij opslagbedrijven zelf kopen. Dat scheelt weer vervoer van je stellingen naar de opslagruimte. Doordat je je voorraden buitenshuis bewaart, heb je thuis alle ruimte voor creatieve marketingideeën, websitebeheer, inkoop en klantenbehandeling.

Met bovenstaande tips, wordt het runnen van je webshop een makkie. ALLSAFE helpt je erbij en biedt ruimte voor jouw voorraad en werkplek.  

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder