• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

Je badkamer verbouwen: hoe pak je dat aan?

28 februari 2018 Door ALLSAFE Leestijd: 6 minuten
Je badkamer verbouwen: hoe pak je dat aan? Verbouwen

De badkamer is een ruimte in huis die je veel gebruikt en belangrijk is voor je dagelijkse routine of juist voor ontspanning. ’s Ochtends wil je snel klaar zijn voor een nieuwe dag. Later op de dag is het juist lekker om tot rust te komen in bad. Een belangrijke ruimte in huis dus!

Je wil dan ook het liefst dat je badkamer van alle gemakken is voorzien. Als dat bij jou nog niet het geval is, wordt het tijd om je badkamer te verbouwen. Wij inspireren jou met badkamer ideeën en helpen je met 7 tips om deze te realiseren!

Tip 1: Installeer een inloopdouche in je badkamer

RegendoucheEén handige optie die je in je badkamer kunt installeren is een inloopdouche. Geen last van onhandige drempels of deuren die niet goed sluiten. Gewoon doorlopen! Wel zo makkelijk.

Een inloopdouche levert ook nog eens ruimte op in je badkamer, omdat je geen rekening hoeft te houden met openslaande deuren. Het is dus makkelijk én functioneel.

InloopdoucheVoor extra comfort kies je voor een regendouche. Zie bijvoorbeeld het riante voorbeeld ter linker zijde. Daarin word je omringd door een heerlijke brede stroom warm water. Aan de rechterzijde een voorbeeld voor de kleine badkamer. Ook met minder ruimte kan je dus een inloopdouche realiseren!

Tip 2: Gebruik een waterdoorlatende vloer in de badkamer

In één voorbeeld van de vorige tip is een houten vloer in de douche gemonteerd. Het handige van  deze badkamervloer is dat deze waterdoorlatend is. Je hoeft dus niet langer je vloer droog te trekken. Tevens voorkom je een gladde vloer. Dit betekent dus een verbetering van comfort én veiligheid!

Tip 3: Zorg voor handige opbergmogelijkheden in je badkamer

Om ook in een kleine badkamer een ruime beleving te hebben, is het handig om gebruik te maken van slimme opbergmogelijkheden voor je spullen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan nis voor je handdoeken in één van je wandjes.

Ook creëren smalle kastjes veel opbergmogelijkheden voor kleinere spullen waardoor ze nu weinig ruimte innemen 😉 . Een ander voordeel van kleine badkamermeubels is dat ze handig verplaatst kunnen worden wanneer dat handig is. Dat doe je met een grote kast minder snel.

Slim opbergen in de badkamer

Tip 4: De kosten van je badkamerverbouwing

Kostenverdeling badkamerDe kosten van de verbouwing van je badkamer kunnen flink oplopen. Je hebt wel altijd zelf in de hand hoe gek je het maakt. Vanaf €4.000 kom je al een heel eind voor een simpele maar volledige badkamer. Voor luxere versies kunnen de kosten snel oplopen naar boven de €10.000 of zelfs boven de €20.000.

De kostenverdeling van een badkamer verbouwen ziet er ongeveer uit zoals de afbeelding aan de linkerkant.

Online zijn er talloze tools waarmee je een prijsindicatie van je verbouwing kunt krijgen. Vergelijk verschillende aanbieders om te kijken welk bedrijf het beste aansluit bij jouw behoeften.

Zelf de badkamer verbouwenHoud er rekening mee dat je vaak slechts een indicatie krijgt. De daadwerkelijke prijs kan hier nogal van afwijken (en waarschijnlijk niet in jouw voordeel). Zorg ervoor dat je duidelijke afspraken maakt, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Ben je handig? Doe dan zoveel mogelijk zelf! Arbeidsloon is een belangrijk onderdeel van de factuur van de badkamerverbouwing. Daarop bespaar je een hoop wanneer je zelf aan de slag gaat.

Tip 5: Maak gebruik van handige badkameraccessoires

Badkamer accessoiresVoor de badkamer zijn talloze accessoires in omloop om het leven net een beetje makkelijker te maken. Denk bijvoorbeeld aan kastjes voor al je spullen, rekjes voor de handdoeken en natuurlijk mooie spiegels zodat je kan kijken of je er nog spot on uitziet.

Tip 6: Maak ruimte voor de verbouwing

Tijdens de verbouwing van je badkamer heb je alle ruimte nodig, zodat je handig te werk kan gaan. Door gebruik te maken van externe opbergruimte bij ALLSAFE Mini Opslag kan jij (tijdelijk) ruimte creëren voor de verbouwing van je badkamer. Denk er bijvoorbeeld aan om kastjes met je voorraad aan handdoeken en andere badkamerspullen tijdelijk extern op te bergen.

Grote kans dat je merkt dat je sommige spullen eigenlijk niet direct terug hoeft te hebben. Denk bijvoorbeeld aan je grote badhanddoeken die je alleen op vakantie gebruikt. Een ander voorbeeld is je voorraad aan cosmetica. Wist je trouwens dat het superslecht is om die in de badkamer te bewaren? De warmte en vochtigheid zorgen ervoor dat de kwaliteit omlaag gaat!

Sommige spullen wil je wel beschikbaar, maar niet per se binnen handbereik hebben. Slim gebruikmaken van externe opbergruimte kan er dan voor zorgen dat je altijd bij je spullen kan, maar thuis extra ruimte creëert.

Tip 7: Geniet!Ontspannen in de badkamer

Nu de inrichting van je badkamer precies is zoals jij die wil, is het tijd om te genieten. Met alle slimme opbergmogelijkheden en comfort ben jij ’s ochtends snel klaar voor de dag en kan je ’s avonds heerlijk ontspannen!

Meer tips voor de verbouwing van je huis? Lees verder en gebruik de praktische tips & tricks uit onze blogs:

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder