• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

Je huis schoonmaken na de feestdagen: zó gedaan met onze tips!

27 december 2023 Door ALLSAFE Leestijd: 5 minuten
Je huis schoonmaken na de feestdagen: zó gedaan met onze tips! Tips voor opruimen en opbergen

Nu Kerst is geweest en oud en nieuw over 3 dagen voor de deur staat, ben je na alle feestdagen alle rommel vast zat. Het huis schoonmaken staat na 1 januari dan ook bij velen op de agenda! Want hoe leuk de feestjes thuis ook waren, je huis knapt er niet bepaald van op. En het is toch ook wel heel fijn om het nieuwe jaar te beginnen in een fris en schoon huis. In deze blog lees je een aantal praktische tips om de rommel van de feestdagen de baas te zijn!

Gourmetlucht verwijderen; makkelijk je huis schoonmaken

Gourmetten is een typisch Nederlandse activiteit tijdens de feestdagen. Het gourmetstel wordt dan ook elk jaar weer uit de kast gehaald. En waarom niet? Het is gezellig, iedereen eet wat hij zelf lekker vindt en het is gewoon makkelijk. Maar het heeft één groot nadeel: de lucht die nog dagen in je huis hangt! Je wilt het liefst zo snel mogelijk je huis schoonmaken om de geur van gourmetten snel te verwijderen. Daarom hebben wij een speciale blog geschreven om de lucht uit je huis te krijgen! Klik hier voor alle tips.

Natuurlijk helpen geurkaarsen, geurstokjes en elimineerspray ook als de beste. Bij ALLSAFE vind je een groot aanbod geursprays van SAVOR-Home.

Huis schoonmaken

Wijnvlekken wegwerken

Niet gek als er wel eens een glas wijn omvalt op het tafelkleed, op de vloer of op je kleding. Helaas geeft vooral rode wijn hele vieze vlekken! Gelukkig kun je met huis-tuin-en-keukenspullen de vlekken toch relatief eenvoudig verwijderen. Strooi zo snel mogelijk heel veel zout over de rode wijnvlek. Laat dit vijf minuten intrekken en giet er vervolgens kokend water overheen van zo’n twintig centimeter afstand. Doe vervolgens het tafelkleed of je kledingstuk in de wasmachine en was het met wasmiddel op de hoogste stand die de stof aankan. Weg is je vlek!

Is er een gast op bezoek geweest die het een goed idee vond om in huis met champagne te spuiten? Je hoeft geen nieuwe vrienden te zoeken, want het is niet een heel groot probleem. Champagnevlekken moeten hetzelfde behandeld worden als witte wijnvlekken. Als het op je kleding zit, gooi je dat direct in de was. Stoffen bekleding die niet wasbaar is, moet je echter zelf behandelen. Dep eerst water op de vlek, schrob vervolgens met een beetje afwasmiddel en spoel het af met water. Zo zijn de suikers uit de vlek en zie je er niks meer van. Tot slot wellicht nog een kleine tip: volgend nieuwjaar vier je lekker in het huis van deze champagne popper ?

Kerstversiering opbergen

De kerstboom aftuigen en de lichtjes weghalen: ook de kerstversiering moet er begin januari aan geloven. Als een echte kerstfanaat breid je kerstversiering zich ongetwijfeld ieder jaar uit. Berg de ballen, huisjes, kunstboom, lampjes en het gourmetstel dan gewoon op bij ALLSAFE. Daar is ruimte genoeg en staan al jouw spullen veilig en geconditioneerd. En heb jij weer handig je huis schoongemaakt en opgeruimd ;).

Huis opruimen

Kaarsvet uit kleding halen

Je let even niet op en de kaarsen zijn enorm gaan lekken. Op het tafelkleed, de vloer en misschien wel op je kleding. Gelukkig zijn ook kaarsvet vlekken met spullen die je binnen handbereik hebt, weg te halen. Kaarsvet op de vloer verwijder je door er een föhn boven te hangen die het kaarsvet iets doet smelten. Met wat keukenpapier haal je het daarna heel makkelijk weg. Voor kaarsvet op kleding kan de föhn ook helpen. Zo niet, probeer de vriezer! Stop het kledingstuk voor een paar uur in de vriezer en als het goed is haal je het er daarna makkelijk af.

Een knus huis, ook na de kerst!

De kerstboom is weg, net zoals de gezellige lampjes en andere kerstversiering. Je bent druk bezig geweest met je huis schoonmaken, maar nu lijkt het huis ineens wel erg kaal… dat knusse gevoel in huis wil je natuurlijk het liefst nog even vasthouden. Zet dan een mooie grote plant neer op de plek van de kerstboom, zodat je niet ineens tegen een lege hoek aankijkt. Steek ook veel kaarsen aan: die geven misschien nog wel meer knusheid dan kerstlichtjes. En als je nog de sfeer niet kan vinden in huis, neem dan maar van ons aan dat er niks mis is met een jaar lang kerstlampjes in huis!

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder