Gratis transport

24/7 beveiliging

Laagste prijs

Huren vanaf één week

Gratis transport

24/7 beveiliging

Laagste prijs

Huren vanaf één week

Je huis schoonmaken na de feestdagen: zó gedaan met onze tips!

4 januari 2021 Door ALLSAFE Leestijd: 6 minuten
Je huis schoonmaken na de feestdagen: zó gedaan met onze tips! Tips voor opruimen en opbergen

Nu kerst en oud en nieuw geweest zijn, wil je jouw huis schoonmaken. Het is tijd om je huis weer op orde te maken. De feestjes waren geheid iets tammer en intiemer dan voorgaande jaren, toch wil je weer netjes je huis schoonmalen. Want hoe leuk die feestdagen ook zijn, je huis knapt er niet bepaald van op. En het is toch wel heel fijn om het nieuwe jaar te beginnen in een fris en schoon huis. In de blog lees je een aantal praktische tips om de rommel van de feestdagen de baas te zijn!

Gourmetlucht verwijderen; makkelijk je huis schoonmaken

Gourmetten is een typisch Nederlandse activiteit tijdens de feestdagen. Het gourmetstel wordt dan ook elk jaar weer uit de kast gehaald. En waarom niet? Het is gezellig, iedereen eet wat hij zelf lekker vindt en het is gewoon makkelijk. Maar het heeft één groot nadeel: de lucht die nog dagen in je huis hangt! Je wilt het liefst zo snel mogelijk je huis schoonmaken. Om de stank van gourmetten snel te verwijderen kan je tijdens of na het gourmetten een aantal bakjes met water en azijn neerzetten. Azijn neutraliseert de geur, waardoor de stank de volgende dag reuze meevalt.

Natuurlijk helpen geurkaarsen, geurstokjes en elimineerspray ook als de beste. Bij ALLSAFE vind je een groot aanbod geursprays van SAVOR-Home.

Huis schoonmaken

Wijnvlekken wegwerken

Niet gek als er wel eens een glas wijn omvalt op het tafelkleed, op de vloer of op je kleding. Helaas geeft vooral rode wijn hele vieze vlekken! Gelukkig kun je met huis-tuin-en-keukenspullen de vlekken toch relatief eenvoudig verwijderen. Strooi zo snel mogelijk heel veel zout over de rode wijnvlek. Laat dit vijf minuten intrekken en giet er vervolgens kokend water overheen van zo’n twintig centimeter afstand. Doe vervolgens het tafelkleed of je kledingstuk in de wasmachine en was het met wasmiddel op de hoogste stand die de stof aankan. Weg is je vlek!

Is er een gast op bezoek geweest die het een goed idee vond om in huis met champagne te spuiten? Je hoeft geen nieuwe vrienden te zoeken, het is niet een heel groot probleem. Champagnevlekken moeten hetzelfde behandeld worden als witte wijnvlekken. Als het op je kleding zit, gooi je dat direct in de was. Stoffen bekleding die niet wasbaar is, moet je echter zelf behandelen. Dep eerst water op de vlek, schrob vervolgens met een beetje afwasmiddel en spoel het af met water. Zo zijn de suikers uit de vlek en zie je er niks meer van. Tot slot nog een kleine tip: volgend nieuwjaar vier je lekker in het huis van deze champagne popper ?

Kerstversiering opbergen

De kerstboom aftuigen en de lichtjes weghalen: ook de kerstversiering moet er begin januari aan geloven. Als een echte kerstfanaat breidt je kerstversiering zich ongetwijfeld ieder jaar uit. Berg de ballen, huisjes, kunstboom, lampjes en het gourmetstel dan gewoon op bij ALLSAFE. Daar is ruimte genoeg en staan al jouw spullen veilig en geconditioneerd. En heb je weer handig je huis schoongemaakt en opgeruimd.

Huis opruimen

Kaarsvet uit kleding halen

Je let even niet op en de kaarsen zijn enorm gaan lekken. Op het tafelkleed, de vloer en misschien wel op je kleding. Gelukkig zijn ook kaarsvet vlekken met spullen die je binnen handbereik hebt, weg te halen. Kaarsvet op de vloer verwijder je door er een föhn boven te hangen die het kaarsvet iets doet smelten. Met wat keukenpapier haal je het daarna heel makkelijk weg. Voor kaarsvet op kleding kan de föhn ook helpen. Zo niet, probeer de vriezer! Stop het kledingstuk voor een paar uur in de vriezer en als het goed is haal je het er daarna makkelijk af.

Een knus huis, ook na de kerst!

De kerstboom is weg, net zoals de gezellige lampjes en andere kerstversiering. Je bent druk bezig geweest met je huis schoonmaken, maar nu lijkt ineens wel erg kaal… dat knusse gevoel in huis wil je natuurlijk het liefst nog even vasthouden. Zet dan een mooie grote plant neer op de plek van de kerstboom, zodat je niet ineens tegen een lege hoek aankijkt. Steek ook veel kaarsen aan: die geven misschien nog wel meer knusheid dan kerstlichtjes. En als je nog de sfeer niet kan vinden in huis, neem dan maar van ons aan dat er niks mis is met een jaar lang kerstlampjes in huis!

Wil je het grondiger aanpakken met een hele voorjaarsschoonmaak? 

Meer tips voor de feestdagen? Lees verder en gebruik de praktische tips & tricks uit onze blogs:

Gerelateerde artikelen

10 tips om een kleine tuin in te richten
Woontips
Leestijd: 5 minuten

10 tips om een kleine tuin in te richten

Nu de zomer is aangebroken is het weer tijd om je tuin tot ee... Lees verder

De leukste kerstideeën voor je interieur en de kersttafel
Woontips
Leestijd: 6 minuten

De leukste kerstideeën voor je interieur en de kersttafel

Elk jaar ben je weer op zoek naar de leukste decoratie en ke... Lees verder

De meeste knusse en gezellige hoekjes in huis; 4 keer de mooiste inspiratie!
Woontips
Leestijd: 5 minuten

De meeste knusse en gezellige hoekjes in huis; 4 keer de mooiste inspiratie!

Heb jij dat wel eens; je wilt je lekker terugtrekken in huis, ma... Lees verder