• Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

 • Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

22 januari 2024 Door ALLSAFE Leestijd: 6 minuten
Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen! Woontips

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen biedt vele voordelen. Zo zijn bijvoorbeeld je aanschaf- en maandelijkse lasten lager, hoef je minder schoon te maken en is je ecologische voetafdruk kleiner. Een kleiner woonoppervlak maakt het voor meer mensen betaalbaar om een huis te kopen of te huren. Kleiner wonen vraagt wel om een aanpassing in het denken over je woninginrichting. Waar laat je al je spullen? Hoe kun je jouw huis zo inrichten dat je omringd bent met je waardevolle spullen en toch ruim woont? Onze ruimte-experts geven je enkele tips!

Kleine woonkamer inrichten

De woonkamer is voor veel mensen de favoriete ruimte van het huis. Je kunt er lekker ontspannen na een dag werk of studie, maar ook met vrienden of familie een bescheiden glaasje drinken in de weekenden. Er zijn verschillende manieren om efficiënt met deze ruimte om te gaan. Denk er bijvoorbeeld aan om je televisie op te hangen in plaats van op een tv-meubel te zetten. Dit geeft een ruimtelijk effect. Veel bevestigingsstangen kunnen gelukkig bewegen. Zo kun je de tv altijd in de goede hoek zetten.

Wat veel mensen niet weten, is dat het een ruimtelijk effect geeft als je je meubels een stukje van de muur afhaalt. Zo kun je op een eenvoudige manier je kamer een ruimtelijke boost geven! Daarbij staat een huis al snel vol met de prullaria die je door de jaren heen verzameld hebt. Het is vooral in een klein huis beter om enkele grote stukken neer te zetten in plaats van al die losse spullen.

Kleine keuken inrichten

Kleine keuken tipsIn een keuken heb je werkruimte nodig. Wanneer je klaar bent met koken, heb je niet zoveel oppervlakte meer nodig. Zorg er daarom voor dat je werkoppervlakte flexibel is. Dit kun je bijvoorbeeld doen door meubels te kopen (of zelf te maken) die je in elkaar kunt schuiven. Het is in een klein huis niet handig om een grote koelkast te hebben, maar je wil toch eten in huis hebben en bewaren! De oplossing is reeds geboren. De Koreaanse ontwerper Jihyun Ryou ontwikkelde voor Save Food From The Fridge een lijst voor het bewaren van voedsel zonder koeling. Hartstikke handig om ruimte te besparen en het is vaak nog beter voor je voedsel dan een koelkast ook! Denk hierbij bijvoorbeeld aan eieren, courgettes en paprika’s. Deze worden vaak in de koelkast bewaard, maar kunnen er eigenlijk beter buiten blijven.

Kleine slaapkamer inrichten

Tips kleine slaapkamerEen hoogslaper is een absolute aanrader om een kleine slaapkamer in te richten. Zo kun je de ruimte optimaal te benutten. Onder het bed kun je nu nog een loungehoek of werkplek kwijt. Let er wel op dat je niet met je hoofd onder een balk ligt om bulten te voorkomen ;). Bijkomend voordeel van een hoogslaper is dat je minder wordt afgeleid door de spullen om je heen. Wanneer je bed op de grond staat, heb je veel dingen zoals je bureau of televisie op ooghoogte. Dit komt je slaap niet ten goede omdat deze spullen je hersenen herinneren aan dingen die je doet als je wakker bent. Je kamer moet jou zo min mogelijk prikkels geven zodat je lichaam het herkent als de plek waar je slaapt.

De rest van het huis inrichten

Leuke boekenkastOok op andere plaatsen in het huis kun je op een relatief eenvoudige manier ruimte besparen. Ongebruikte ruimtes zien wij vooral vaak onder de trap of in de hoeken van een huis. Dit kun je op allerlei manieren praktisch en tegelijk mooi oplossen. Onder een trap bijvoorbeeld kun je met planken veel ruimte creëren. Handig voor bijvoorbeeld een voorraadkast. Een mooi voorbeeld van het efficiënt en toch mooi gebruik maken van de ruimte staat hiernaast. Mooi plekje voor je boeken toch? In onze blogs en via Instagram geven wij vaak tips over efficiënt omgaan met ruimte. Volg ons als je op de hoogte wil blijven en laat je inspireren!

Anders omgaan met de spullen om je heen

Onderzoek wijst uit dat je gemiddeld een logeerkamer kunt vullen met de spullen die je ongebruikt in huis hebt liggen! Dit neemt dus eigenlijk onnodig ruimte in beslag wanneer je kiest voor een kleinere woning. Een deel hiervan wil je misschien wel bewaren. Spullen hebben vaak een emotionele waarde waardoor mensen ze liever niet weggooien. Extra opbergruimte kan dan de oplossing bieden! ALLSAFE Mini Opslag biedt verschillende soorten opslagruimte waar je jouw spullen veilig en geconditioneerd op kunt slaan, terwijl ze toch voor jou toegankelijk zijn. Eigenlijk fungeren wij als jouw externe kast!

Leef compact en toch ruim

Als je onze tips hebt gebruikt en je nog verder laat inspireren door onze Instagrampagina, is geen huis te klein om in te wonen. Huizen worden nu eenmaal steeds kleiner, dus het is handig om je alvast goed te laten informeren! Op naar het klein en toch ruim wonen!

Gerelateerde artikelen

10 goede voornemens voor leuker wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

10 goede voornemens voor leuker wonen!

Januari – tijd om aan je goede voornemens te beginnen! De go... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder