Gratis transport

24/7 beveiliging

Laagste prijs

Huren vanaf één week

Gratis transport

24/7 beveiliging

Laagste prijs

Huren vanaf één week

Op weg naar een duurzaam kantoor

17 januari 2020 Door ALLSAFE Leestijd: 3 minuten
Op weg naar een duurzaam kantoor Zakelijk meer ruimte creëren

Verduurzamen en een duurzaam kantoor is de nieuwe trend, zowel bij particulieren als in het bedrijfsleven. Iedereen is op zoek naar dé manieren om ook in zijn kantoorpand duurzaam aan de slag te gaan. Er zijn een aantal manieren waarop je dit voor elkaar kunt krijgen:

Het is goed om eerst de buitenkant van je kantoorpand klimaatneutraal te maken, denk bijvoorbeeld aan het aanbrengen van zonnepanelen. Daarnaast zijn er steeds meer kantoorpanden die ‘groen’ worden, wat bijdraagt aan een goede biodiversiteit. Om niet te hoge stookkosten te hebben, is het daarnaast goed om te zorgen voor goed geïsoleerde ramen en muren.

Het is belangrijk om je bij alles af te vragen: kan ik er over vijf jaar nog steeds profijt uit halen of is het dan al achterhaald? Ga voor tijdloze oplossingen die altijd vernieuwend zijn. Ook aan de binnenkant van je kantoorpand kun je dit tijdloze doorvoeren. Zorg voor goed meubilair met kwaliteit, in plaats van de goedkopere opties die eerder aan vervanging toe zijn. Voeg ook binnen wat groen toe in de vorm van planten en bloemen. Natuurlijk mogen duurzame snufjes, zoals lichtsensoren, slimme verwarming en apparaten die sluipverbruik van apparaten tegengaan niet ontbreken!

Hier nog wat andere kleine tips voor een groen en duurzaam kantoor:

  • Kies voor een duurzaam kantoor voor duurzaam papier. Voor vrijwel álle kantoorartikelen bestaan duurzaam alternatieven. Als je kiest voor groene kantoorartikelen, dan lever je al een eerste belangrijke stap aan het milieu. Te beginnen met papier. Want kiezen voor duurzaam papier is een eenvoudige stap om jouw steentje bij te dragen.
  • Fair Trade en lekker. Je koffiepauze kan ook groen zijn. Vul de kastjes van je coffee-corner met Fair Trade koffie en thee.
  • Gebruikte toners en inkt-cartridges gooi je natuurlijk niet weg, die verzamel je en doneer je voor een goed doel. In Oostenrijk worden de gebruikte cartridges en drums overigens opnieuw gevuld. Zo zijn we samen niet alleen duurzaam en milieubewust bezig, maar zorgen we ook nog eens voor een lach op het gezicht van zieke en gehandicapte kinderen.

Gerelateerde artikelen

10 tips om een kleine tuin in te richten
Woontips
Leestijd: 5 minuten

10 tips om een kleine tuin in te richten

Nu de zomer is aangebroken is het weer tijd om je tuin tot ee... Lees verder

De leukste kerstideeën voor je interieur en de kersttafel
Woontips
Leestijd: 6 minuten

De leukste kerstideeën voor je interieur en de kersttafel

Elk jaar ben je weer op zoek naar de leukste decoratie en ke... Lees verder

De meeste knusse en gezellige hoekjes in huis; 4 keer de mooiste inspiratie!
Woontips
Leestijd: 5 minuten

De meeste knusse en gezellige hoekjes in huis; 4 keer de mooiste inspiratie!

Heb jij dat wel eens; je wilt je lekker terugtrekken in huis, ma... Lees verder