• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

Op weg naar een duurzaam kantoor

17 januari 2020 Door ALLSAFE Leestijd: 3 minuten
Op weg naar een duurzaam kantoor Zakelijk meer ruimte creëren

Verduurzamen en een duurzaam kantoor is de nieuwe trend, zowel bij particulieren als in het bedrijfsleven. Iedereen is op zoek naar dé manieren om ook in zijn kantoorpand duurzaam aan de slag te gaan. Er zijn een aantal manieren waarop je dit voor elkaar kunt krijgen:

Het is goed om eerst de buitenkant van je kantoorpand klimaatneutraal te maken, denk bijvoorbeeld aan het aanbrengen van zonnepanelen. Daarnaast zijn er steeds meer kantoorpanden die ‘groen’ worden, wat bijdraagt aan een goede biodiversiteit. Om niet te hoge stookkosten te hebben, is het daarnaast goed om te zorgen voor goed geïsoleerde ramen en muren.

Het is belangrijk om je bij alles af te vragen: kan ik er over vijf jaar nog steeds profijt uit halen of is het dan al achterhaald? Ga voor tijdloze oplossingen die altijd vernieuwend zijn. Ook aan de binnenkant van je kantoorpand kun je dit tijdloze doorvoeren. Zorg voor goed meubilair met kwaliteit, in plaats van de goedkopere opties die eerder aan vervanging toe zijn. Voeg ook binnen wat groen toe in de vorm van planten en bloemen. Natuurlijk mogen duurzame snufjes, zoals lichtsensoren, slimme verwarming en apparaten die sluipverbruik van apparaten tegengaan niet ontbreken!

Hier nog wat andere kleine tips voor een groen en duurzaam kantoor:

  • Kies voor een duurzaam kantoor voor duurzaam papier. Voor vrijwel álle kantoorartikelen bestaan duurzaam alternatieven. Als je kiest voor groene kantoorartikelen, dan lever je al een eerste belangrijke stap aan het milieu. Te beginnen met papier. Want kiezen voor duurzaam papier is een eenvoudige stap om jouw steentje bij te dragen.
  • Fair Trade en lekker. Je koffiepauze kan ook groen zijn. Vul de kastjes van je coffee-corner met Fair Trade koffie en thee.
  • Gebruikte toners en inkt-cartridges gooi je natuurlijk niet weg, die verzamel je en doneer je voor een goed doel. In Oostenrijk worden de gebruikte cartridges en drums overigens opnieuw gevuld. Zo zijn we samen niet alleen duurzaam en milieubewust bezig, maar zorgen we ook nog eens voor een lach op het gezicht van zieke en gehandicapte kinderen.

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder