• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

Rust in huis en hoofd na het verhuizen

28 november 2020 Door ALLSAFE Leestijd: 8 minuten
Rust in huis en hoofd na het verhuizen Verhuistips

Verhuizen kan een hoop verhuisstress met zich meebrengen: er moet veel geregeld worden, je leeft even tussen verschillende locaties en soms gaat er ook nog eens wat fout. Hoe laat dan je de rust terugkeren als de grote verhuizing er eenmaal op zit?

Ook na de verhuizing zijn er waarschijnlijk nog genoeg dingen waar je aan moet denken. Met de verhuistips en trucs van ALLSAFE in deze blog handel je ook de laatste zaakjes stressvrij af.

Adreswijziging

Het ligt misschien voor de hand, maar je moet er toch altijd even aan denken: je adreswijziging doorgeven. Maar aan wie, wanneer en hoe? Het eerste waar je mee te maken krijgt zal de gemeente zijn. Je kunt je verhuizing persoonlijk of schriftelijk doorgeven aan je nieuwe gemeente. In sommige gemeenten is het ook mogelijk dit digitaal te doen.

Wat hierbij van belang is, is dat je dit bijtijds doet. Het liefst nog voordat je adres is verandert. Het doorgeven van een adreswijziging kan namelijk binnen vier weken vóór of uiterlijk vijf dagen nadat je van adres verandert. Voor jezelf is het dan natuurlijk fijner dit bijtijds te regelen, zowel om geen boete te riskeren als om de eerste dagen in je nieuwe huis rustig te laten verlopen.

Helaas ben je er dan nog niet helemaal van af. Je adreswijziging dient bijvoorbeeld ook doorgegeven te worden aan bijvoorbeeld je energieleverancier, bank, verzekeringen, huisarts, lidmaatschappen en abonnementen. Maar geen zorgen: ook dit kan je makkelijk gemaakt worden!

Allereerst kun je tegenwoordig bijna alles digitaal doorgeven. Dit maakt het voor jou al een stuk minder ingewikkeld omdat je veel vanuit huis kan regelen wanneer het jou uitkomt. Daarnaast heb je hulpdiensten van bijvoorbeeld PostNL, die jouw verhuizing gratis door kunnen geven aan alle belangrijke bedrijven.

Post verhuizen

Je post direct met je mee laten verhuizen, dat is wel zo handig. Als je bijtijds je adreswijziging aan instanties en bekenden hebt doorgegeven, zou er niet veel fout kunnen gaan. Met belangrijke post wil je echter liever geen risico lopen.

Voor de zekerheid kun je er dan voor kiezen post die nog op het oude adres binnenkomt een paar weken door te laten sturen naar je nieuwe adres. Dit kan zowel via bedrijven als PostNL als Sandd. Doorsturen is echter niet heel goedkoop, dus bijtijds je adreswijziging doorgeven zal waarschijnlijk nog steeds een idealere uitkomst zijn.

Spullen uitpakken

Nu je alle formaliteiten – hopelijk zonder stress – geregeld hebt, staat je nog iets te wachten wat je helaas niét digitaal kunt doen: uitpakken! Waarschijnlijk staat er een berg aan dozen in je woonkamer en vraag je je af waar je moet beginnen…

Met een beetje voorbereidwerk en de tips die je hebt kunnen gelezen in onze eerdere blog over verhuizen, heb je misschien op de dozen gezet wat er precies in zit. Als je dit hebt gedaan is het handig de dozen over de kamers te verdelen. Zo kun je het uitpakken structureel aanpakken!

Voordat je na het verhuizen besluit elke doos ondersteboven te gooien, is een van de eerste verhuizen tips om alles eerst even goed te schoonmaken. Het zal een zeldzaam moment zijn dat je overal bij kan dus maak er goed gebruik van.

Maak daarna als eerst de dozen open die je direct nodig zult gaan hebben. Bijvoorbeeld servies voor in de keuken of beddengoed voor in de badkamer. Op deze manier kun je het uitpakken over meer dagen verspreiden, maar heb je de belangrijkste dingen bij de hand.

Door het uitpakken te verspreiden geef je je zelf na het verhuizen ook wat rust. Ondanks dat je alle dozen misschien het liefst zo snel mogelijk uit de weg wil hebben, zal het uitpakken veel efficiënter gebeuren als je er de tijd voor neemt. Zo kun je ook rustig nadenken over de indeling van je nieuwe woning.

Grote kans dat je tijdens het uitpakken van de dozen er ook achter komt hoeveel spullen je wel niet hebt meegenomen… Heb je dat echt allemaal nodig? Sommige dozen blijven misschien onuitgepakt, omdat je ze eigenlijk niet goed een plek kan geven.

Om de ruimte in je nieuwe huis te behouden, kan het een uitkomst bieden om gebruik te maken van externe opslagruimte. Zo laat je niet onnodig spullen in de weg staan, maar kun je er wel altijd gemakkelijk bij.

Genieten na het verhuizen: eindelijk rust

Waarschijnlijk hebben veel vrienden en familie je ‘ik ga verhuizen!’ berichtjes al gezien, maar nu is het er eindelijk echt van gekomen. Om iedereen op de hoogte te houden van je nieuwe plek is het dan ook leuk verhuiskaartjes de deur uit te sturen.

Deze kun je zelf ontwerpen en per post of digitaal versturen, maar je kunt ook gebruik maken van de gratis verhuiskaartenservice van ALLSAFE. Nu iedereen je nieuwe adres weet ga je vast veel vragen krijgen wanneer mensen langs kunnen komen…

En hoe kan je ook beter genieten na alle verhuizen stress dan door een housewarming te geven? Tijd om je nieuwe plek goed in te luiden! Plan alvast een datum, maar laat dat vooral niet al te snel zijn. Je wilt jezelf niet opgehaast voelen om het hele huis al ‘bezoekklaar’ te hebben…

Weet je van jezelf dat je een uitsteller bent? Misschien helpt een datum jou dan juist om die laatste doos in de hoek ook maar eens uit te pakken.

Wanneer je besluit een housewarming te geven is het misschien wel handig nieuwe spullen een beetje veilig te stellen. Je wilt natuurlijk niet al schade oplopen door in een keer een groep mensen over de vloer. Zo hoef je je tijdens de housewarming ook niet de hele tijd zorgen te maken over je spullen.

De buurt verkennen

Een nieuw huis betekent ook een nieuwe buurt. En je weet wat ze zeggen: beter een goede buur dan een verre vriend! Je zou je housewarming kunnen gebruiken om ook je buren uit te nodigen, maar leuker is het misschien om een aparte buurtborrel te houden (om de drukte in huis ook een beetje te beperken).

Ga eens langs de deuren, stel jezelf vast even voor en nodig mensen uit voor de borrel. Gelijk een goed moment om de buurt eens te verkennen. Zitten er nog leuke cafeetjes of restaurantjes in de buurt, wat valt er te zien en te beleven? Nadat je je huisje en de omgeving eigen hebt gemaakt, kun je volop genieten van de plek die je vanaf nu ‘thuis’ zal noemen.

Gerelateerde artikelen

Verhuizen een moeilijke klus? Met onze verhuistips een eitje!
Verhuistips
Leestijd: 8 minuten

Verhuizen een moeilijke klus? Met onze verhuistips een eitje!

Verhuistip 7: Sorteer je spullen voor je verhuizing Tijdens het inpakke... Lees verder

Studentenkamer gezocht! Hoe richt jij hem in?
Verhuistips
Leestijd: 8 minuten

Studentenkamer gezocht! Hoe richt jij hem in?

YES! Je kroost is geslaagd en gaat op een studentenkamer wonen vo... Lees verder

Zorgeloos verhuizen kun jij ook met deze tips!
Verhuistips
Leestijd: 7 minuten

Zorgeloos verhuizen kun jij ook met deze tips!

Een verhuizing is spannend, leuk en een tikkeltje (of meer) st... Lees verder