• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

Planten op de werkvloer: belangrijker dan je denkt!

13 juni 2019 Door ALLSAFE Leestijd: 3 minuten
Planten op de werkvloer: belangrijker dan je denkt! Zakelijk meer ruimte creëren

Planten op de werkvloer: het lijkt misschien een detail, maar het is van grote waarde. Misschien vind je het zelf al prettig wanneer er wat meer planten op je werkplek aanwezig zijn, of misschien wilde je het al proberen, maar nu is het bewijs daar dat je het écht moet doen! Planten doen namelijk veel meer dan alleen er leuk uitzien.

Indirecte effecten van planten op de werkvloer

Planten werken op verschillende manieren positief op de werkvloer als gevolg waarvan de productiviteit meetbaar stijgt, ondanks dat zij direct niet heel veel toevoegen aan het werkproces. Dit heeft ermee te maken dat zij indirect bijdragen aan de productiviteit. Zo zorgen ze voor een stijging van de tevredenheid over de werkplek, verhogen ze concentratie, geheugen en de luchtkwaliteit.

Concentratie en geheugen

Planten zijn goed voor je concentratie en geheugen. Best een goede reden om er een paar op je werkplek neer te zetten! Het helpt ook om af en toe een korte wandeling door bijvoorbeeld een bos of park te maken. Bij terugkomst zal je merken dat je concentratie is verbeterd en dat je dingen beter onthoudt.

Een combinatie van beide is natuurlijk al helemaal mooi. En ruimte maken voor een plant is natuurlijk zo gedaan. Werk bijvoorbeeld die stapel papier op je bureau eens handiger weg waar je voorlopig toch niks mee doet of zorg voor archiefopslag waardoor je meer ruimte en rust hebt in je kantoor.

De natuur in huis halen op het werk zorgt voor een verhoogde tevredenheid over de werkplek. Dit kan te maken hebben met de effecten als verhoogde concentratie en een beter geheugen, maar veel mensen vinden het simpelweg ook leuk staan. Wat de reden ook is, onderzoek wijst uit dat planten de tevredenheid over de werkplek verhogen. Al die positieve effecten zorgen ervoor dat werknemers minder stress ervaren en als gevolg daarvan minder vaak ziek zijn. Mensen voelen zich dus beter op hun werkplek, ze zijn er vaker én ze zijn productiever.

Denk je nu: Leuk die planten, maar waar laat ik ze op kantoor? Maak ruimte! Zorg er dan ook voor dat je spullen die je niet veel gebruikt, slim opbergt. Denk bijvoorbeeld aan ongebruikte inventaris. Door deze spullen slim extern op te bergen creëer jij de ruimte voor een opgeruimde werkplek mét een beetje groen!

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder