• Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

 • Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

Verhuizen met kinderen – hoe doe je dat?

9 augustus 2017 Door ALLSAFE Leestijd: 6 minuten
Verhuizen met kinderen – hoe doe je dat? Verhuistips

Een verhuizing kan een leuke, maar ook spannende gebeurtenis zijn. Je bent al een tijdje aan het plannen, dus het moet wel goedkomen. Jij weet immers wat er gaat gebeuren. Maar hoe bereid je je kinderen zo goed mogelijk voor? Zeker bij een gebeurtenis als een verhuizing heeft een kind structuur nodig. Wij geven een aantal verhuistips om ook hen soepel door de dag te laten komen. En geloof ons, ze passen zich makkelijker aan dan je denkt. Met een goede voorbereiding wordt het ook voor hen een leuke dag!

1. Bereid je kind op het juiste moment voor op de verhuizing

Een verhuizing is voor een kind een behoorlijk abstract begrip. Zorg ervoor dat je het kind vertelt over de verhuizing wanneer je concrete plannen hebt. Zo is het bijvoorbeeld handig om dingen te vertellen over de wijk of over het huis waarin jullie komen te wonen. Daarbij is het verstandig om de verhuizing in een periode te plannen waarin er al niet al teveel verandering voor het kind is.

2. Lees samen over en kijk naar verhuizingen

Tips verhuizen met kinderenOm je kind optimaal voor te bereiden kan het handig zijn om samen filmpjes te kijken of kinderboeken te lezen over verhuizen. Op deze manier krijgt het kind een concreter beeld bij de gebeurtenis en kan hij/zij zich beter voorbereiden op de grote dag. Zorg er vooral voor dat je een positieve boodschap overbrengt. Dat het ook zwaar en vermoeiend kan zijn, neem jij al voor je rekening.

3. Laat het kind je verhuishulp zijn

Geef je kind ook wat taken voor de dag zelf. Wellicht kan hij/zij wat lichte dingen van en naar de verhuisauto of aanhanger dragen of de deur openhouden. Ook kan het leuk zijn om zelf dingen in te laten pakken. Zo komen alle leuke knuffels en al het speelgoed voorbij. Verwacht dan ook niet dat het al te snel gaat, het gaat om het plezier! Zo kan jij verder werken terwijl je kleine zich prima vermaakt. Het inpakken is een mooi moment om je spullen te scheiden. Wat wil je meenemen naar je nieuwe huis en wat wil je misschien wel liever opslaan? Denk bijvoorbeeld aan speelgoed dat niet zo vaak meer wordt gebruikt of het skipakje of juist de opblaaskrokodil. Deze spullen kan je veilig en geconditioneerd opslaan bij ALLSAFE. Ontdek het comfort van ruim(er) wonen!

4. Zorg voor een veilige plek voor je kind

verhuizing met kinderenEen nieuwe omgeving kan een kind een onrustig gevoel geven. De oude vertrouwde omgeving moet worden verlaten en het kind moet zich aanpassen aan een omgeving die onbekend is. Zorg ervoor dat de kinderkamer in het oude huis zolang mogelijk intact blijft en in het nieuwe huis zo snel mogelijk klaar is. Op die manier is er zo lang mogelijk een vertrouwde omgeving waar het kind terecht kan tijdens de verhuizing. Om de ‘vertrouwde omgeving mee te nemen’, is het handig dat de kleine een tas heeft met zijn of haar meest dierbare knuffels en/of speelgoed. Met deze spullen bij de hand zal het makkelijker zijn om snel een vertrouwd gevoel te krijgen in de nieuwe omgeving tijdens de verhuizing. Alles tijdens zo’n verhuizing gaat snel en is nieuw. Het vertrouwde tasje kan een gevoel van rust geven tijdens alle hectiek.

5. Maak een traktatie voor de oude omgeving

traktatie kind verhuizingBij de verhuizing kan een wisseling van school voorkomen. Om een afscheidsmoment te creëren, kan het een goed idee zijn om te trakteren voor de verhuizing op school. Op deze manier is er een duidelijk afscheidsmoment vastgesteld op een leuke manier. Maak bijvoorbeeld versierde cakejes voor alle klasgenootjes en meesters en juffen. Zorg ervoor dat laatstgenoemden op tijd op de hoogte zijn van de verhuizing zodat er eventueel gezorgd kan worden voor een afscheidscadeau.

6. Koop een verhuiscadeau

Om de verhuizing leuker te maken voor het kind, kun je een verhuiscadeau kopen. Op die manier heeft het kind meteen een positieve associatie met het verhuizen en de nieuwe omgeving. Als je het cadeau expliciet aan de verhuizing wil verbinden om een positieve herinnering achter te laten, kun je bijvoorbeeld denken aan een speelgoedverhuisauto. Ook is het aan te raden de verhuisdozen niet te snel weg te doen. Je kunt ze, als je goede dozen hebt, natuurlijk later nog gebruiken, maar je kunt er ook mooie bouwwerken van maken! Bij ALLSAFE kan je terecht voor kwaliteitsdozen tegen een scherpe prijs.

7. Nodig mensen uit de oude omgeving uit

Eenmaal in het nieuwe huis is het leuk om mensen uit de oude omgeving, zoals vriendjes, vriendinnetjes, ouders en/of meesters en juffen uit te nodigen om te komen kijken. Op deze manier worden de oude en nieuwe omgeving met elkaar verbonden en het is natuurlijk sowieso leuk voor de kleine om al die mensen weer te zien!

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder