Gratis transport

24/7 beveiliging

Laagste prijs

Huren vanaf één week

Gratis transport

24/7 beveiliging

Laagste prijs

Huren vanaf één week

Zo maak je je tuin klaar voor de herfst! (Deel 1)

18 september 2019 Door ALLSAFE Leestijd: 4 minuten
Zo maak je je tuin klaar voor de herfst! (Deel 1) Tips voor opruimen en opbergen

Misschien ben je net aan het bijkomen van een heerlijke BBQ met vrienden, of heb je de hele avond doorgebracht bij je zelfgemaakte vuurkorf of vuurplaats. Fijn hè, zo’n lange warme zomeravond? We willen je goede humeur niet verpesten, maar ook de herfst komt er weer aan! Voor de tuin is het wel zo verstandig om op tijd te bedenken wat je allemaal nog moet doen voordat het zover is. Met dit eerste deel van het stappenplan maak je je tuin makkelijk klaar voor de herfst!

Stap 1: Maak wat ruimte deze herfst

De 1e stap is om je zomerspullen op te ruimen. Kampeerspullen, tuinkussens, sportspullen, zomerkleding en de BBQ raak je namelijk voorlopig niet meer aan en nemen onnodig kostbare ruimte in. Als je deze ruimte al hebt. Onze tuinen worden steeds kleiner, net zoals de bergruimte in onze huizen. Veel nieuwe huizen hebben niet een een schuur of garage!  Deze tuinspullen kun je bij ALLSAFE opslaan, zodat ze in goede conditie blijven en ze de herfst en winter overleven.

Stap 2: Tijd voor wat achterstallig onderhoud in de tuin

De volgende stap is om ook je tuin te checken. Het vriest nog niet, dus je kunt deze herfst nog snel even achterstallige klusjes doen! Denk bijvoorbeeld aan het laatste onkruid weghalen en snoeien.

Stap 3: Haal meubels naar binnen

Als je je tuinmeubels in topconditie wilt houden, kun je ze het beste naar binnen halen. Wist je namelijk dat ze 30% langer mee gaan als ze binnen worden geplaatst? Zo bespaar je een hoop geld doordat je nog geen nieuwe set hoeft te kopen. Maak ze eerst even goed schoon en sla ze dan op in je schuur, op zolder of in een externe opslagruimte.

tuinset

Voordat je de meubels daadwerkelijk opbergt, is het goed om te kijken naar het onderhoud en om een afweging te maken hóé je ze bewaart.

  • Het gebruik van afdekhoezen voor tuinmeubelen is niet aan te raden voor de herfst. Door gebruik van een hoes bestaat de kans dat een tuinmeubel niet goed kan doorluchten. Dit zal in combinatie met vocht lelijke schimmelplekken veroorzaken, die niet te verwijderen zijn.
  • Wil je zo lang mogelijk plezier te beleven van je parasol? Gebruik dan een parasolhoes om je parasol goed te beschermen. Deze beschermt je parasol tegen regen én zon. Ook voorkomt het weer- en schimmelplekken. Let op dat een parasol droog in een beschermhoes wordt ingepakt.

Zo. De eerste stappen zijn gezet. Meer weten over het herfstklaar maken van je tuin? Lees het in deel 2! Zo ligt jouw tuin er volgend voorjaar weer stralend bij.

Nog meer tips over hoe de tuin herfstklaar te krijgen? Lees Deel 2 van deze blog!

Gerelateerde artikelen

Zó creëer je thuis je eigen yoga- en meditatieruimte
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Zó creëer je thuis je eigen yoga- en meditatieruimte

Even ontsnappen aan alle hectiek om je heen. Als we niet oppassen de... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Zo maak jij je huis klaar voor de herfst!
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Zo maak jij je huis klaar voor de herfst!

De zomer is nu toch echt voorbij. Het wordt kouder en de blaadjes va... Lees verder