• Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

 • Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

Zo verhoog je de vitaliteit op de werkvloer

27 november 2019 Door ALLSAFE Leestijd: 4 minuten
Zo verhoog je de vitaliteit op de werkvloer Zakelijk meer ruimte creëren

Vitale werknemers zijn productieve werknemers. Een vitale werknemers kan zich beter concentreren, is creatiever en zit lekkerder in z’n vel. Vitaliteit op het werk zorgt (daarmee) ook voor minder werkstress. Beter voor het bedrijf en beter voor de werknemer zelf. Alleen maar voordelen dus! Maar hoe zorg je voor vitale werknemers? Wij helpen je alvast een handje met een aantal slimme ideeën om vitaliteit op de werkvloer te bevorderen.

In hoogte verstelbaar bureauEen goede houding

Het begint allemaal met een goede houding tijdens het werk. Een goede houding is belangrijk om fysieke klachten te voorkomen. Het helpt daarbij om goed rechtop te zitten, met je schouders naar achteren en zo min mogelijk te hangen.

Afwisseling in je houding is ook belangrijk. Niemand is erop gemaakt om te lang in dezelfde houding te zitten. Ideaal als je dat voor je werknemers kunt faciliteren. Denk bijvoorbeeld aan zit- en sta-bureaus of verstelbare bureaus, waaraan je zowel zittend als staand kan werken.

Sportmogelijkheden

Tijdens of tussen het werk door kan sporten helpen om even je hoofd leeg te maken van de werkstress en met iets anders bezig te zijn. Dit kan bijvoorbeeld met een potje tafelvoetbal, tafeltennis, maar ook door even te fitnessen. Daarna ben je weer helemaal opgeladen en klaar om verder te gaan met je werk. Door ruimte te maken op de zaak voor een sportruimte, geef je die mogelijkheid. Het is een mooie manier om even afgeleid te zijn, maar ook om vitaler te worden. Een win-win situatie dus. Niet alleen buiten werktijd of in de pauzes kan je in beweging zijn. Het kan ook tijdens het werk! Het moeten dan natuurlijk geen overdreven ingewikkelde oefeningen zijn, want dan leidt het af. Maar een beetje fietsen tijdens het werk hoeft helemaal niet af te leiden en vrijwel ongemerkt ben je toch lekker sportief bezig. Zo hoeft een kantoorbaan niet te betekenen dat je de hele dag stilzit, want dat wil toch niemand?!

Gezonde voeding tijdens het werkGezonde voeding

Een belangrijk onderdeel van vitaliteit is ook gezonde voeding. Zorg dan ook altijd voor voldoende groente, fruit en andere gezond en lekker eten. Naast goed ideeën is ook variatie in je voedingspatroon belangrijk. Introduceer bijvoorbeeld een sla-dag of andere vaste themadagen zodat je een gevarieerd dieet stimuleert!

Slim omgaan met je spullen op kantoor

Om ruimte te creëren voor vitaliteit op de werkvloer moet er misschien nog even wat gebeuren. De oplossing ligt in het slim omgaan met je spullen. Er zijn nog veel meer spullen die je slim op kunt bergen met flexibele externe zakelijke opslagmogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan meubilair dat je niet gebruikt, spullen voor de feestdagen of grote voorraden. De ruimte die je vrijmaakt door die spullen extern op te bergen bieden jou de mogelijkheid om ruimte te creëren voor vitaliteit (en dus productiviteit). Slim omgaan met je ruimte levert dus vele voordelen op! Met onze tips gaat het jou zeker lukken om genoeg ruimte te maken voor vitaliteit op de werkvloer. Je zult merken dat het snel resultaat oplevert als je slim omgaat met onze tips.

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder