• Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

 • Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

Zo verlaag jij je magazijnkosten en voorraadopslag

17 januari 2020 Door ALLSAFE Leestijd: 4 minuten
Zo verlaag jij je magazijnkosten en voorraadopslag Zakelijk meer ruimte creëren

Hoge kosten voor magazijnruimte komt bij veel ondernemers voor. Er moet altijd genoeg voorraad zijn, ook bij grote acties en tijdens de feestdagen. Tijdens deze events wil je extra verkoop en dus omzet realiseren, waardoor je extra voorraad nodig hebt en dus extra ruimte.

Op momenten dat je even niet zo veel voorraad (nodig) hebt, blijven de kosten voor magazijnruimte standaard even hoog. Veel bedrijven zijn daarom op zoek naar mogelijkheden om deze vaste kosten te minimaliseren. Wij beschrijven hieronder manieren je magazijn te optimaliseren , zodat je tijd én geld kunt besparen!

1. Flexibele magazijnruimte huren

Waarom een magazijn huren voor het hele jaar als je slechts een klein gedeelte van het jaar deze ten volle benut? Stel je hebt vier grote kwartaalacties van 2 weken en de feestdagenmaand waarbij je een dubbele omzet wilt creëren; dan betekent dit dat je slechts 3 maanden per jaar een vol magazijn hebt. De overige 9 maanden staat je magazijn deels leeg. Omdat bedrijven gemiddeld al snel 6-12% van de supply-chain kosten aan magazijnruimte besteden, is dit erg zonde.

Een oplossing is om gebruik te maken van flexibele magazijnruimtes, bijvoorbeeld door het huren van externe opslagruimte. Met een flexibele opslagruimte kun je altijd bepalen hoeveel ruimte je wilt huren aan de hand van de hoeveelheid voorraad die je op dat moment hebt. Bij ALLSAFE Mini Opslag kun je dit zelfs wekelijks aanpassen. Ga je een grote actie starten, dan huur je eenvoudig een grotere ruimte of neem je een kleinere ruimte erbij. Is de actie weer afgelopen, dan kun je dit weer simpel omkeren. Zo kun je al snel 20% besparen op magazijnkosten!

2. Meerdere ‘mini-magazijns’ door het land heen i.p.v. 1 centraal magazijn

Een andere manier om te besparen op magazijnkosten is om niet één groot centraal magazijn te huren, maar meerdere kleine (en flexibele) ruimtes door het land. . Bij ALLSAFE kun je meerdere ruimtes op verschillende locaties in Nederland huren, met een landelijke dekking. Hierdoor kun je eenvoudig voorraadruimtes huren op handig gelegen locaties of juist voorraadruimtes afstoten wanneer je tijdelijk wat minder voorraad gaat houden. Daarnaast zitten er meer voordelen aan het huren van meerdere opslagruimtes door het land heen:

 • Transportkosten: je vertegenwoordigers, servicemonteurs of promotiemedewerkers hoeven niet naar het centrale magazijn te komen, maar kunnen naar het meest dichtbij gelegen magazijn rijden om daar de benodigde materialen op te halen. Zo zijn ze dichter bij hun klanten.
 • Dit bespaart natuurlijk ook tijd: wil je een promotieteam in Sittard aan het werk zetten, dan kunnen ze gewoon naar het mini-magazijn in Sittard rijden om het promotiemateriaal op te halen.
 • Gebruik maken van goederenontvangst en pakketverzending. Een voordeel voor zakelijke klanten is dat je bij ALLSAFE Mini Opslag ook goederen kunt laten afleveren, wanneer je opslagruimte huurt. Bijvoorbeeld om je mini-magazijn aan te vullen zonder dat je hier zelf voor aanwezig hoeft te zijn. Dus geen gedoe meer met de bevoorrading, dit kan eenvoudig door ALLSAFE geregeld worden. Ook het opsturen van pakketten is geen gedoe meer omdat het bij de ALLSAFE vestiging gedaan kan worden.

Denk dus bij het huren van magazijnruimte niet alleen aan de traditionele manier, maar ook aan de flexibele en goedkopere manieren.

Gerelateerde artikelen

Een thuiswerkplek creëren in 3 stappen
Zakelijk meer ruimte creëren
Leestijd: 4 minuten

Een thuiswerkplek creëren in 3 stappen

Na de coronapandemie wordt gemiddeld nog één dag per week t... Lees verder

Zo werk je het fijnste thuis na de zwangerschap
Zakelijk meer ruimte creëren
Leestijd: 4 minuten

Zo werk je het fijnste thuis na de zwangerschap

Wat leuk, een kleintje erbij! Na de zwangerschap willen veel vr... Lees verder

Zet stappen richting duurzaam ondernemen
Zakelijk meer ruimte creëren
Leestijd: 5 minuten

Zet stappen richting duurzaam ondernemen

‘Maatschappelijk verantwoord ondernemen’ en ‘duurzaam on... Lees verder