Gratis transport

24/7 beveiliging

Laagste prijs

Huren vanaf één week

Gratis transport

24/7 beveiliging

Laagste prijs

Huren vanaf één week

Zo werk je optimaal vanuit huis!

11 december 2019 Door ALLSAFE Leestijd: 4 minuten
Zo werk je optimaal vanuit huis! Zakelijk meer ruimte creëren

Ben jij voorstander van het nieuwe werken? Inmiddels werken er al meer dan 866.000 Nederlanders (deels) thuis! Wanneer je thuis werkt, moet je je natuurlijk wel kunnen concentreren en niet afgeleid worden door je omgeving. Lees hieronder hoe je in 3 stappen je thuiswerkkamer zo goed mogelijk kunt inrichten. Hoe meer rust je hebt op je werkplek, des te efficiënter je te werk kunt gaan!

1. Begin met de basis

Voordat je ook maar iets verandert aan je huis, is het belangrijk om er ruimte voor te maken. Bepaal eerst voor jezelf hoe groot de plek moet zijn en knoop dit in je oren: Een werkkamer hoeft niet groot te zijn. Ook in de hoek van je woonkamer kun je al een prima werkplek creëren. Ideaal is natuurlijk als je een aparte studeerkamer hiervoor kunt inrichten. Je hebt aan een ruimte van 6m2 al genoeg. De eerste stap is daarom om ruimte te maken zodat je de werkplek in kunt richten. Dat doe je bijvoorbeeld door voor de belangrijke en dagelijkse spullen een andere kamer te vinden, bijvoorbeeld een zolder of slaapkamer.

Spullen die je niet meer gebruikt kun je nu gelijk sorteren of weggooien. Wat overblijft zijn de spullen die je niet dagelijks gebruikt, maar ook niet weg doet omdat ze waarde voor je hebben. Deze items kun je wel in andere kamers opbergen, maar je gebruikt ze waarschijnlijk slechts 1 of 2 keer per jaar, misschien nog wel minder! Daarom nemen ze onnodig leefruimte in beslag en kun je ze beter buitenshuis opbergen, bijvoorbeeld in een opslagruimte bij ALLSAFE. Zo maak je eenvoudig ruimte zonder dat je spullen hoeft weg te gooien.

2. Geef je werkruimte wat kleur

Kleuren hebben invloed op je gemoedstoestand en je concentratievermogen. Wil je een rustige studeerkamer, dan kun je het beste kiezen voor de kleur grijs. Grijs vormt een schild voor invloeden van buitenaf, waardoor je minder snel afgeleid wordt.

Wil je een oppepper hebben tijdens het werken? Dan kun je voor de kleur geel kiezen, die een vrolijke en stimulerende werking heeft. Heb je een baan waarbij je veel inspiratie moet opdoen? Kies dan voor blauw en paars. Deze kleuren staan voor creativiteit en inzicht, ze stimuleren je voorstellingsvermogen en dus je carrière!

3. Je werkkamer inrichten voor een optimale werkflow

De kamer is leeg en heeft zijn kleuren gekregen. Nu is het tijd om deze in te richten zodat het werken vanuit huis zo aangenaam mogelijk wordt:

• Een bureaublad op maat is erg belangrijk voor je werkhouding: koop voor je werkplek een bureau met een blad dat hoog genoeg is. Zorg ervoor dat je een hoek van 90 graden creëert tussen je boven- en onderbenen;

• Een goede bureaustoel is ook van belang. Zorg dat je voeten plat op de grond kunnen staan en je rug rechtop;

• Maak gebruik van bureauaccessoires zoals een pennenbak en postvakjes. Zo hou je je werkplek netjes en wordt je niet afgeleid.

• Voeg ook een beetje groen toe aan je werkplek! Uit onderzoek blijkt dat kamerplanten de lucht rondom je werkplek schoner maken. Ze nemen giftige stoffen op, zoals de damp van printerinkt. Daarnaast maken ze ook zuurstof aan, wat goed is voor je concentratie;

Met deze 3 stappen wordt werken vanuit huis een feestje! Rust en ruimte in je hoofd met een opslagruimte bij ALLSAFE. 

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je makkelijk ruimte voor jouw hobby?
Tips voor opruimen en opbergen
Leestijd: 6 minuten

Hoe maak je makkelijk ruimte voor jouw hobby?

Ben jij begonnen met een nieuwe creatieve hobby? En mag jij je... Lees verder

10 opruimtips van onze opruimcoach – altijd een opgeruimd huis!
Tips voor opruimen en opbergen
Leestijd: 7 minuten

10 opruimtips van onze opruimcoach – altijd een opgeruimd huis!

Eigenlijk houdt niemand van opruimen, dit terwijl het eindresultaat zo... Lees verder

Opbergtips voor in huis: zo maak je nog eens ruimte én overzicht!
Tips voor opruimen en opbergen
Leestijd: 6 minuten

Opbergtips voor in huis: zo maak je nog eens ruimte én overzicht!

Je kunt veel ruimer wonen dan je denkt. In lege hoekjes, achter de... Lees verder