Gratis transport

24/7 beveiliging

Laagste prijs

Huren vanaf één week

Gratis transport

24/7 beveiliging

Laagste prijs

Huren vanaf één week

Extreme hitte: zo houd je je huis koel

23 juli 2019 Door elsemieke Leestijd: 2 minuten
Extreme hitte: zo houd je je huis koel Wonen

De teenslippers en zonnebrandcrème mogen weer uit de kast nu de zon volop schijnt en er hoge temperaturen worden verwacht. Toch is het niet fijn om die hitte binnen ook te hebben. Hoe hou je dan je huis koel? Een paar tips:

Doe de ramen open, en weer dicht

‘s Ochtends is het vaak nog koel buiten. Zet daarom de ramen en deuren open zodra je opstaat. Zo waait er aan het begin van de dag frisse lucht door je huis. Doe zodra de temperatuur oploopt de ramen en deuren weer dicht. Hou ook de gordijnen gesloten, zodat de zon niet doorkomt en de warme zoveel mogelijk buiten blijft.

Zet grote apparaten uit

Vermijd het gebruik van apparaten die warmte uitstralen, zoals arme lampen, computer, televisie, de oven, magnetron en het fornuis. Probeer deze apparaten zo kort mogelijk te gebruiken en haal de stekker uit het stopcontact zodra je klaar bent.

Zorg voor groen

Mensen met een tuin, dakterras of balkon wordt aangeraden om veel planten neer te zetten. Tegelvloeren en stenen houden warmte vast, maar groen zorgt voor verkoeling. Gras, struiken en vooral bomen maken de omgeving aangenaam. Ook klimplanten zijn ideaal voor verkoeling.

Verkoeling in de nacht

Net zoals je ‘s winters een kruik kunt maken met warm water, is het ook een idee om je kruik te vullen met koud water. Op die manier heb je wat verkoeling als je ‘s avonds naar bed gaat. Ook kun je je kussensloop een tijdje in een gesloten zak in de koelkast doen, zodat ‘ie daarna lekker koel aanvoelt. Trek ook je dekbed uit de hoes of slaap onder een dun dekentje, zodat je je hoofd koel houdt tijdens warme nachten.

Investeer in koelapparaten

Een ventilator of airco zorgt ervoor dat de temperatuur in huis in een relatief korte tijd een stuk koeler wordt. Je kunt ze op bijna elke plek in huis neerzetten je woning wordt er snel koel van. Op plekken waar het erg warm is in huis, kan dit de ideale optie zijn.

Bron: Hart van Nederland

Gerelateerde artikelen

NIEUW: Het boek ‘RUIMTE’ – Ruimer leven voor iedereen
In de media, Verbouwen, Verhuizen, Werken, Wonen
Leestijd: 2 minuten

NIEUW: Het boek ‘RUIMTE’ – Ruimer leven voor iedereen

Ruimte Ruimer leven voor iedereen       ‘R... Lees verder

ALLSAFE Mini Opslag nu ook in Hengelo
In de media, Openingen
Leestijd: 2 minuten

ALLSAFE Mini Opslag nu ook in Hengelo

Hengelo, 5 december 2022 – Precies een week na de opening va... Lees verder

ALLSAFE Mini Opslag opent in Alkmaar de 41e vestiging
In de media, Openingen
Leestijd: 2 minuten

ALLSAFE Mini Opslag opent in Alkmaar de 41e vestiging

Alkmaar, 7 november 2022 – Deze week opende ALLSAFE haar 41e v... Lees verder