• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

Extreme hitte: zo houd je je huis koel

14 juni 2023 Door elsemieke Leestijd: 2 minuten
Extreme hitte: zo houd je je huis koel Wonen

Teenslippers, zonnebrandcrème, ventilatoren… het is bijna officieel zomer! Maar met de hoge temperaturen die wij nu al hebben, heb je vast al last van het bekende zomerprobleem: hitte in huis!

Hoe hou je dan je huis koel? Een paar tips:

Ramen open – ramen dicht

‘s Ochtends is het vaak nog koel buiten. Zet daarom de ramen en deuren open zodra je opstaat. Zo waait er aan het begin van de dag frisse lucht door je huis. Doe zodra de temperatuur oploopt de ramen en deuren weer dicht. Hou ook de gordijnen gesloten, zodat de zon niet doorkomt en de warme zoveel mogelijk buiten blijft.

Zet grote apparaten uit

Vermijd het gebruik van apparaten die warmte uitstralen, zoals gloeilampen, computer, televisie, de oven, magnetron, droger, wasmachine en het fornuis. Probeer deze apparaten zo kort mogelijk te gebruiken en haal de stekker uit het stopcontact zodra je klaar bent.

Zorg voor groen

Mensen met een tuin, dakterras of balkon wordt aangeraden om veel planten neer te zetten. Tegelvloeren en stenen houden warmte vast, maar groen zorgt voor verkoeling. Gras, struiken en vooral bomen maken de omgeving aangenaam. Ook klimplanten zijn ideaal voor verkoeling.

Verkoeling in de nacht

Net zoals je ‘s winters een kruik kunt maken met warm water, is het ook een idee om je kruik te vullen met koud water. Op die manier heb je wat verkoeling als je ‘s avonds naar bed gaat. Ook kun je je kussensloop een tijdje in een gesloten zak in de koelkast doen, zodat ‘ie daarna lekker koel aanvoelt. Trek ook je dekbed uit de hoes of slaap onder een dun dekentje, zodat je je hoofd koel houdt tijdens warme nachten.

Denk aan de muggen!

Een raam open in de nacht zorgt voor veel verkoeling. Maar dan… die muggen! Zet dan ook een hor voor je raam, of koop voor een paar euro een hor die je zelf op maat kan knippen. Met een plakrand maak je deze vast aan je kozijn. Dag muggen en hallo koude lucht!

De warme zolder

Naar je zolder wil je het liefst niet tijdens warme dagen, want wat is het daar ongelooflijk warm. Doordat warme lucht stijgt, wordt jouw zolder warm. Door ‘s avonds op zolder de ramen tegenover elkaar open te zetten, beweegt de warme lucht op andere plekken in je huis gemakkelijk naar zolder. Hierdoor wordt het een stuk kouder in huis!

Investeer in koelapparaten

Een ventilator of airco zorgt ervoor dat de temperatuur in huis in een relatief korte tijd een stuk koeler wordt. Je kunt ze op bijna elke plek in huis neerzetten en je woning wordt er snel koel van. Op plekken waar het erg warm is in huis, kan dit de ideale optie zijn.

 

Bron: Hart van Nederland

Gerelateerde artikelen

NIEUW: Het boek ‘RUIMTE’ – Ruimer leven voor iedereen
In de media, Verbouwen, Verhuizen, Werken, Wonen
Leestijd: 3 minuten

NIEUW: Het boek ‘RUIMTE’ – Ruimer leven voor iedereen

Ruimte Ruimer leven voor iedereen       ‘R... Lees verder

ALLSAFE Mini Opslag nu ook in Hengelo
In de media, Openingen
Leestijd: 3 minuten

ALLSAFE Mini Opslag nu ook in Hengelo

Hengelo, 5 december 2022 – Precies een week na de opening va... Lees verder

ALLSAFE Mini Opslag opent in Alkmaar de 41e vestiging
In de media, Openingen
Leestijd: 3 minuten

ALLSAFE Mini Opslag opent in Alkmaar de 41e vestiging

Alkmaar, 7 november 2022 – Deze week opende ALLSAFE haar 41e v... Lees verder