• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

Omzet ALLSAFE groeit naar recordhoogte in coronajaar

6 mei 2021 Door elsemieke Leestijd: 3 minuten
Omzet ALLSAFE groeit naar recordhoogte in coronajaar Wonen

Thuiswerken en groei e-commerce stuwen vraag naar mini-opslag

De sterkst groeiende mini-opslagverhuurder van Nederland, ALLSAFE Mini Opslag, zag de totaalomzet het afgelopen jaar met 20 procent toenemen. Hierdoor steeg de omzet voor het eerst tot boven de 30 miljoen euro. Daarnaast nam zowel het aantal zakelijke als particuliere klanten toe, respectievelijk met 21 en 15 procent. Ook dit jaar ziet er rooskleurig uit voor de ´ruimtegever’. In het eerste kwartaal van 2021 werd er ruim 27 procent meer omzet gedraaid dan in dezelfde periode vorig jaar en steeg het aantal huurders met bijna 22 procent.

ALLSAFE merkte als geen ander dat de noodzaak om thuis leef- en werkruimte vrij te maken afgelopen jaar met de dag toenam. “Om een fijne thuiswerkplek in te richten moesten kamers en bureaus worden vrijgemaakt. Spullen die mensen niet dagelijks nodig hadden, kwamen ze bij ons opslaan”, aldus Eric Stubbé, CEO van ALLSAFE. In juni, net na de eerste lockdown, draaide de opslagverhuurder zijn beste maand in zijn 22-jarig bestaan met een tijdelijke verdubbeling van de omzet. Het aantal vestigingen steeg in 2020 met 12 procent naar 36 locaties. Het bedrijf is van plan om de komende drie jaar dat aantal te verdubbelen.

Verhuisdozen: +111 procent

De mini-opslagorganisatie zag door de groeiende behoefte aan opslagruimte buitenshuis een explosieve stijging in de verkoop van verhuisdozen. In totaal werden er 83 procent meer dozen verkocht dan in 2019. Voor zakelijke huurders lag dat percentage zelfs op 111 procent.

Opvallend was dat klanten vorig jaar ook vaker de mini-opslagorganisatie wisten te vinden voor de opslag van hun auto of motor. Zo steeg het aantal verhuurde parkeerplaatsen over die periode met 45 procent en nam het aantal motorfietsen die werden opgeslagen toe met 15 procent. Stubbé verklaart deze cijfers door het feit dat het werd afgeraden om onnodig de weg op te gaan. Mensen met een tweede auto of die recreatief gebruikmaakten van een motor zagen hun voertuig stilstaan voor de deur en kozen voor een veilige stalling bij ALLSAFE. De CEO verwacht dat deze trend ook komend jaar zal doorzetten, mede door de recente opening van de allereerste Engine Rooms waar auto-eigenaren hun waardevolle bolides stofvrij en geconditioneerd kunnen stallen en gebruiken.

Opslag buitenshuis steeds normaler

Naast een stijging in het aantal huurovereenkomsten zag ALLSAFE ook de duur van de contracten toenemen. Volgens Stubbé heeft dat enerzijds te maken met het feit dat het nog altijd onduidelijk is hoe lang de huidige crisis voortduurt en anderzijds dat voor steeds meer mensen het buitenshuis stallen van hun spullen normaal geworden is. “Vroeger sloten mensen voornamelijk korte contracten af om bijvoorbeeld tijdens een verhuizing even wat spulletjes op te slaan. Tegenwoordig is verhuizen door de hoge prijzen niet voor iedereen meer een optie. Mensen wonen daarnaast steeds kleiner en zien het opslaan van spullen die ze niet dagelijks nodig hebben vaker als een vaste oplossing”, aldus Stubbé.

Daarnaast merkte ALLSAFE een verschuiving in de momenten waarop aanvragen binnenkwamen. Het aantal mensen die doorweeks langskwamen verdubbelde. Op zaterdag, vóór corona de drukste dag in de week, bezochten juist minder klanten de vestigingen. “De logische verklaring hiervoor is dat thuiswerkers nu ook doordeweeks meer tijd hebben om spullen naar ons te brengen. ”

ALLSAFE als postloket

2020 betekende tevens de definitieve doorbraak van de postbussenservice. Daar was afgelopen jaar 12 procent meer vraag naar. Deze service, waarbij mensen hun post niet meer thuis hoeven te ontvangen, is met name een uitkomst voor zakelijke klanten die hun ALLSAFE-vestiging als postloket gebruiken.

Het zakelijk opslaan van pakketten is ook populair. Stubbé: “Denk aan starters en zzp’ers die vanuit huis werken en onze mini-opslag gebruiken als op- en overslagpunt van goederen. Bestelde pakketten worden door de ruime openingstijden altijd door iemand in ontvangst genomen en worden opgeslagen in de opslagunit van de klant”. Ook is het mogelijk voor zowel zakelijke als particuliere huurders om vanuit de opslagunits zelf pakketten te versturen en is sinds november vorig jaar op meerdere vestigingen een PostNL-punt aanwezig. Hiermee kunnen webshops tot ‘s avonds laat paketten aanbieden zodat het de volgende dag bij de klant is.

Explosieve groei e-commerce

De sterke groei van het aantal zakelijke klanten is volgens de CEO mede te danken aan de explosieve groei van e-commerce gedurende de coronamaanden. “Fysiek winkelen zat er een groot deel van het jaar niet in en dus schakelden meer consumenten over op online shoppen. We waren al het schuurtje of de zolder voor particulieren, maar zijn nu steeds vaker ook de hub voor e-commercebedrijven.” De ALLSAFE-vestigingen waren het afgelopen jaar ook een uitkomst voor winkels die plots met enorme voorraden zaten die ze niet kwijt konden. Tot slot ziet het mini-opslagbedrijf dat de trend waarbij ondernemers ervoor kiezen hun voorraden bij de ALLSAFE-vestigingen in de regio te laten bezorgen in plaats van op hun hoofdkantoor, ook tijdens corona doorzet.

“Wij kijken niet met plezier terug op 2020, maar we zijn wel trots dat we zo veel mensen toch hebben kunnen helpen in deze crisis, ook al waren de omstandigheden voor deze mensen vaak minder prettig. Dat was ons niet gelukt zonder de enorme inzet van onze werknemers”, besluit Stubbé.

allsafe groei 2020

Gerelateerde artikelen

NIEUW: Het boek ‘RUIMTE’ – Ruimer leven voor iedereen
In de media, Verbouwen, Verhuizen, Werken, Wonen
Leestijd: 3 minuten

NIEUW: Het boek ‘RUIMTE’ – Ruimer leven voor iedereen

Ruimte Ruimer leven voor iedereen       ‘R... Lees verder

ALLSAFE Mini Opslag nu ook in Hengelo
In de media, Openingen
Leestijd: 3 minuten

ALLSAFE Mini Opslag nu ook in Hengelo

Hengelo, 5 december 2022 – Precies een week na de opening va... Lees verder

ALLSAFE Mini Opslag opent in Alkmaar de 41e vestiging
In de media, Openingen
Leestijd: 3 minuten

ALLSAFE Mini Opslag opent in Alkmaar de 41e vestiging

Alkmaar, 7 november 2022 – Deze week opende ALLSAFE haar 41e v... Lees verder