Gratis transport

24/7 beveiliging

Laagste prijs

Huren vanaf één week

Gratis transport

24/7 beveiliging

Laagste prijs

Huren vanaf één week

"Is huren het betere alternatief?", Interview met Eric Stubbé in woonkrant Wonen Doe Je Zo

4 juni 2013 Door elsemieke Leestijd: 2 minuten
"Is huren het betere alternatief?", Interview met Eric Stubbé in woonkrant Wonen Doe Je Zo In de media

Gebrek aan vertrouwen verlamt woningmarkt

Grote groepen mensen verkeren al tijden in onzekerheid over hun financieringsmogelijkheden, hun hypotheekrenteaftrek en een dreigende restschuld op hun hypotheek. Volgens Stubbé bevindt de woningdoorstroming zich in een lastig te doorbreken neerwaartse spiraal: “Huizenverkopers weigeren tegen beter weten in om hun verlies te nemen en starters en doorstromers durven niet te kopen door alle negatieve berichtgeving in de media.”

Andere tijden vragen juist om flexibiliteit

Stubbé wijst op grote veranderingen in de samenleving die daarentegen juist flexibiliteit vergen: “Enerzijds wordt het gemiddelde huishouden steeds kleiner. Het aantal huishoudens is sinds de eeuwwisseling twee keer sneller gegroeid dan het aantal inwoners. Zo zijn er fors meer alleenstaanden en eenoudergezinnen door onder meer echtscheiding en verweduwing. En de vergrijzing is eigenlijk pas net ingezet. Met 2,6 miljoen mensen is nu 16% van de Nederlandse bevolking 65-plusser. In 2040 is 26% van de bevolking 65+, ofwel 4,6 miljoen mensen!”

“Anderzijds lijkt individuele zelfverwezenlijking de centrale culturele waarde van de Nederlandse samenleving te zijn geworden. Mensen willen zich vrij voelen om keuzes te maken die echt bij ze passen. Kleiner kopen is in deze tijden dan ook veiliger en flexibeler. Alleen, huren biedt nog meer vrijheid en is daarmee voor velen eigenlijk het betere alternatief.”

Levensruimte creëren met mini opslag

“De tijdsgeest vraagt in de basis om flexibele extra ruimte. En mini opslag biedt deze benodigde extra ruimte om veranderingen in een mensenleven op te vangen”, aldus Stubbé. Het fenomeen mini opslag, selfstorage, komt oorspronkelijk uit Amerika. Hier is het gebruik van mini opslag om extra ruimte in huis en op kantoor te creëren al lange tijd ‘a way of life’. Eind 90-er jaren bestond de mogelijkheid tot mini opslag in Nederland nog niet. Omdat ruimte ook in Nederland een kostbaar goed is, opende Stubbé in 1999 zijn eerste vestiging van ALLSAFE Mini Opslag in Amsterdam.

“Mensen zijn zich vaak niet bewust van het feit dat ze veel meer ruimte in hun huis of werkomgeving kunnen hebben. Ze kunnen veel ruimer leven en werken dan ze denken. Er zijn mensen die veel spullen hebben waardoor ze alsmaar het gevoel hebben dat ze groter moeten wonen. En er zijn mensen die kleiner willen wonen, alleen geen afstand van hun spullen willen doen. Ook zijn er situaties waarin mensen op zoek zijn naar ruimte voor een babykamer of thuiswerkplek. Of ze ervaren dat ze juist geen plek hebben voor spullen die je alleen ‘s zomers of ‘s winters gebruikt, of maar een paar keer per jaar nodig hebt. Meer dan de helft van je spullen raak je in een halfjaar tijd niet eens één keer aan.”

“Daar biedt ALLSAFE Mini Opslag dé oplossing voor”, besluit Stubbé. “ALLSAFE Mini Opslag is er om al die mensen en bedrijven een plek te bieden waar zij hun spullen onbezorgd kwijt kunnen waardoor ze extra ruimte in huis of op het werk krijgen en ervaren. ALLSAFE Mini Opslag geeft mensen ruimte en flexibiliteit in alles fasen van hun leven.”

Gerelateerde artikelen

Wie zijn huis wil verbouwen kan dat het beste nú doen
Verbouwen
Leestijd: 2 minuten

Wie zijn huis wil verbouwen kan dat het beste nú doen

Wie zijn huis wil verbouwen, is goedkoper uit dan voorheen e... Lees verder

Meer Mkb’ers overwegen verkoop bedrijf
Financieel
Leestijd: 2 minuten

Meer Mkb’ers overwegen verkoop bedrijf

Het percentage ondernemers dat bereid is het eigen bedrijf tu... Lees verder

Starters kopen sneller een woning door geld van ouders
Financieel, Wonen
Leestijd: 2 minuten

Starters kopen sneller een woning door geld van ouders

Starters kunnen in veel gevallen niet de kosten opbrengen di... Lees verder