• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

Uit de Financiële Telegraaf: 40 miljoen euro groeigeld voor opslagverhuurder ALLSAFE

4 mei 2017 Door elsemieke Leestijd: 2 minuten
Uit de Financiële Telegraaf: 40 miljoen euro groeigeld voor opslagverhuurder ALLSAFE In de media, Financieel

AMSTERDAM – Pieter van Erven Dorens

Door de stijgende huizenprijzen krijg je voor hetzelfde geld steeds minder vierkante meters. Ook de toenemende verstedelijking drijft mensen in ruimtenood naar verhuurders van tijdelijke opslag. Opslagbedrijf Allsafe gaat daarom zijn capaciteit in verdubbelen, met dank aan een kapitaalinjectie van €40 miljoen.

Het aantal vestigingen van ALLSAFE stijgt daardoor in twee jaar van 17 naar 34. „Daarna willen wij doorgroeien naar 70 vestigingen eind 2022”, vertelt ALLSAFE-directeur Eric Stubbé (54) aan De Telegraaf. Hij richtte het bedrijf in 1998 op, na een carrière van zeven jaar bij ABN Amro. De nieuwe geldschieter is een niet nader genoemde Amerikaanse levensverzekeraar die voor zijn lening „een aantal vestigingen” in onderpand krijgt. „In Amerika kennen ze het concept heel goed. Daar heb je een opslagbedrijf per 5000 inwoners, hier is dat een op elke 60.000 inwoners.

Stubbé denkt dat veel Nederlanders de gemakken van opslag nog moeten leren kennen. „Denk aan motorrijders. Van hen zijn 85% hobbyrijders die in de winter niet rijden. Er zijn er al veel die hun motor bij ons in de opslag zetten. Wij slaan ook winterbanden op. Die komen we dan voor de deur wisselen.”

ALLSAFE groeiAan de opslag hangt natuurlijk wel een prijskaartje. De website Opslagruimte.nl probeert wat duidelijkheid te scheppen in de niet altijd even transparante sector. In Amsterdam varieert de prijs van 6m3 (zeg maar een klein bestelbusje) van €45 tot €71 per maand. Voor 24m3 (een kleine slaapkamer) begint het tarief bij €116. Daarmee is men wel een stuk goedkoper uit dan bij woonruimte.

Volgens Stubbé staan alle seinen op groen voor een verdere groei van de Nederlandse opslagsector. „We verwachten dat dat steden de komende dertig jaar met 50% in omvang groeien. Het aantal eenpersoonshuishoudens neemt naar verwachting toe met een miljoen. Er komt meer schaarste, wonen wordt duurder.” Ook veel andere ontwikkelingen spelen zijn branche in de kaart, zegt de ondernemer. „Dat steeds meer mensen vanuit huis werken, heeft ook gevolgen.”

Ook directeur Carlo Swaab van marktleider Shurgard constateert een opgaande markt, al is hij daar minder uitgesproken over dan Stubbé. „Huizen worden duurder, mensen gaan kleiner wonen. Je ziet een toenemende trend dat mensen opslagruimte voor langere termijn gaan gebruiken. Vroeger was een opslagcentrum eerder een ’goederenhotel’ voor de korte termijn, waar mensen hun spullen stalden in het kader van verhuizingen of verbouwingen.”

Zakelijke klanten maken zowel bij ALLSAFE als Shurgard ongeveer een kwart van de klanten uit. Ook daarin zit volgens Stubbé groei. „Bedrijven hebben bijvoorbeeld voorraden bij ons in opslag in vestigingen verspreid over het land, zodat hun monteurs altijd snel kunnen helpen.

Vanuit Amerika komt ook een nieuwe ontwikkeling overwaaien. ALLSAFE werkt aan een volledig geautomatiseerde vestiging in Utrecht, naast de bestaande vestiging langs de A2. Stubbé: „Je rijdt het gebouw binnen en dan komt de unit naar jou toe, aan de zijkant van je auto. Dan kun je spullen eruit halen of erin zetten.”

Gerelateerde artikelen

NIEUW: Het boek ‘RUIMTE’ – Ruimer leven voor iedereen
In de media, Verbouwen, Verhuizen, Werken, Wonen
Leestijd: 3 minuten

NIEUW: Het boek ‘RUIMTE’ – Ruimer leven voor iedereen

Ruimte Ruimer leven voor iedereen       ‘R... Lees verder

ALLSAFE Mini Opslag nu ook in Hengelo
In de media, Openingen
Leestijd: 3 minuten

ALLSAFE Mini Opslag nu ook in Hengelo

Hengelo, 5 december 2022 – Precies een week na de opening va... Lees verder

ALLSAFE Mini Opslag opent in Alkmaar de 41e vestiging
In de media, Openingen
Leestijd: 3 minuten

ALLSAFE Mini Opslag opent in Alkmaar de 41e vestiging

Alkmaar, 7 november 2022 – Deze week opende ALLSAFE haar 41e v... Lees verder