Uniek alarm per unit Laagste prijs garantie Gratis transport
Er zijn 0 locaties gevonden
Zoek je liever op postcode?
Lijst met alle ALLSAFE vestigingen
  • Uniek alarm per unit
  • Laagste prijs garantie/­meeste service
  • Gratis transport

ALLSAFE en Stichting4Life

Allsafe secondary school - Allsafe care

ALLSAFE steunt de ALLSAFE Secondary School en Aim Higher School

ALLSAFE Mini Opslag steunt structureel de Aim Higher School en de ALLSAFE SEcundary School in de sloppenwijk Kibera in Nairobi Kenia via Stichting4Life. Naast een jaarlijkse vaste bijdrage van ALLSAFE, zamelen we ook geld in door collecte-huisjes op alle ALLSAFE vestigingen. Ook wordt huurders van ALLSAFE de mogelijkheid geboden om maandelijks € 1,- extra huur te betalen t.b.v. Stichting4Life. Inmiddels maken hier honderden mensen gebruik van en lopen de inkomsten aardig op!

Stichting4Life en ALLSAFE Mini Opslag

Naast deze bijdragens zet ALLSAFE ook letterlijk een beetje bij om kinderen een hoopvolle toekomst te bieden. Zo hebben we twee keer de Mont Blanc beklommen in 2014 en 2015 en in 2017 hebben we de Kilimanjaro beklommen. Hierdoor kunnen honderden kinderen naar de lagere en middelbare school. Al voor €75,- kan een kind 1 jaar lang naar school! Onderzoek wijst uit dat ieder jaar onderwijs, op latere leeftijd 8% extra inkomen oplevert.

Jouw bijdrage aan ALLSAFE Care wordt goed besteed! Bekijk hier een verslag van de verantwoording van de inkomsten en uitgaven jaar 2015 en 2016.

Oktober 2017

In september heeft de ALLSAFE Climb4School expeditie plaatsgevonden richting de top van de Kilimanjaro. Verheugd zijn we dan ook dat de top op 5.895 meter hoog is bereikt na grote inspanning! Er is momenteel al meer dan € 144.708 opgehaald, waardoor 2.000 kinderen een jaar lang naar school kunnen! Voorafgaand aan de expeditie heeft het ALLSAFE Climb4School team ook de scholen bezocht. Leuk was om te zien hoe blij, vrolijk en dankbaar de kinderen op deze scholen waren voor al onze inspanningen en jullie donaties!

top kilimanjaro

Aim Higher School

Op de Aim Higher School gaat het goed. Deze school is erg goed georganiseerd en de leraren zijn serieus en enthousiast. Dat stralen ze uit. De kinderen zin vrolijk en erg blij dat ze naar school mogen.

ALLSAFE Secondary School

Op de ALLSAFE Secondary School worden alle maatregelen getroffen om zich klaar te maken voor de eindexamens. Leerlingen vinden het spannend maar zijn er klaar voor. De bezoekers werden met veel enthousiasme ontvangen. Zeker Eric Stubbé van ALLSAFE Mini opslag die de school nu voor de eerste keer bezocht.

allsafe goede doel

Eric gaf aan onder de indruk te zijn van de school en vooral van de motivatie en concentratie van de leerlingen. Zij lieten zich niet, zoals de kleintjes op de Far View School, afleiden door ons bezoek. Deze jonge mensen hebben een duidelijk doel voor ogen. Een aantal leerlingen hebben als dank een brief geschreven om aan te geven wat deze opleiding voor hun betekent.

Mei 2017

Aim Higher School

Op de Aim Higher School zijn alle aanpassingen gedaan. De nieuwe lokalen hebben ramen gekregen en de trap naar de nieuwe etage is veilig. Deze school loopt goed. Met een zeer betrokken headteacher Lydia.

Aim Higher School ALLSAFE

ALLSAFE Secondary School

Op de ALLSAFE Secondary School zijn in november en december de examens geweest. Op de ALLSAFE Secondary School was dit de eerste keer dus extra spannend. In
februari kwamen de uitslagen en deze zijn erg positief. Met name de jongens hebben goed gepresteerd. Nu op naar een volgende stap.

ALLSAFE Secundary School lunch

 

December 2016

Sieraden4Life - de maaksters

De vrouwen die in Kenia in de sieradenwerkplaats werken, maken het goed. Het weer in Nairobi is verbeterd en dat heeft ook een positief effect op hun gezondheid.

De afgelopen maanden zijn de sieradenmaaksters vooral bezig geweest met nieuwe items maken voor onze eigen website, voor groothandel Tica en de lokale markt. Corine, die in Nairobi woont en helpt bij de lokale sales, heeft een lokale order voor het lingerie Sapph binnengehaald. Bedankt Corine, erg gaaf!

ALLSAFE Care - sieraden

Armbanden die voor Sapph worden gemaakt

De productie van sieraden blijft voor Stichting4Life van groot belang. Het is de manier om vrouwen en kinderen in de sloppenwijk Kibera te helpen. De moeders hebben vast werk en het inkomen is voldoende om naast de basis levensbehoeften een deel van de schoolkosten van de kinderen te betalen.

Dankzij de winst die wordt gemaakt met de verkoop kunnen we als S4L lokale projecten steunen in Kibera.

Onze scholen

Aim Higher

De twee extra lokalen die hard nodig waren, zijn geplaatst. Maar eigenlijk is er behoefte aan meer lesruimte. Daarom wil de lerares deze lokalen graag verdelen zodat er vier klassen gebruik van kunnen maken. Zij is hierover in gesprek met Abdul en onze social worker. Want waar moeten deze lokalen aan voldoen en hoe krijgen alle ruimtes voldoende licht en ruimte?

Aim Higher School ALLSAFE Care

De Aim Higher School wordt al vele jaren structureel gesteund door ALLSAFE Mini Opslag.

 ALLSAFE Secondary School

Op de ALLSAFE Secondary School zijn net als op KGSA begin november de examens begonnen. Op de ALLSAFE Secondary School is dit de eerste keer dus extra spannend.

Een van de eisen om examens te kunnen afnemen op deze school was een computerlokaal. Deze is op tijd gerealiseerd.

ALLSAFE Secundary school Computerlokaal

Leerlingen aan het werk achter de computers. Organisatie Tunapanda heeft aangeboden gratis trainingen te verzorgen.

Het scheikundelokaal, dat ook nodig is, is er nog niet. Hiervoor was de tijd te kort. Met het ministerie van onderwijs is afgesproken wat er nodig was om de examens soepel te laten verlopen en dat is gelukt.

ALLSAFE Secondary School wordt gesteund door ALLSAFE Mini Opslag en het evenement Climb4School.

 

Evenementen

Klim Kilimanjaro met ALLSAFE Climb4school

21 september 2017: ALLSAFE Climb4School Kilimanjaro

In 2014 en 2015 hebben wij met ALLSAFE Climb4school de Mont Blanc beklommen. Met het geld dat we hiermee opgehaald hebben werd in 2014 werd een middelbare school in de sloppenwijk Kibera opgezet waar inmiddels 160 jongeren hun middelbare schoolopleiding volgen. Dit allemaal dankzij het succes van ALLSAFE Climb4School. In september 2017 gaan we hier een vervolg aan geven, wij gaan dan de top van de Kilimanjaro beklimmen. De volledige trip staat gepland van donderdag 21 september t/m zondag 1 oktober 2017.

Ga jij met ons mee?

Inschrijven voor dit evenement? Stuur een email naar kat@allsafemanagement.nl

Er zijn ook verschillende manieren om deze activiteit te steunen. Kijk op www.climb4school hoe je met een kleine bijdrage kunt helpen voor een betere toekomst!

 

November 2016 - Kleine update

Aim Higher Primary School

Dit jaar komen de eerste groep 8 leerlingen van de Aim Higher School. Heel spannend voor deze leerlingen om straks te zien hoe ze hebben gescoord. En wat hun volgende stap zal worden. Headteacher Lydia is erg trots dat ze met haar school en de hulp van ALLSAFE Mini Opslag zo ver is gekomen en nu de eerste leerlingen kan 'afleveren'. 

Ook voor de overige leerlingen is het goed om te zien dat ze hun hele lagere school hier kunnen afmaken en dan door kunnen naar de volgende stap.

ALLSAFE Secondary School

Op 8 november starten de eindexamens in Kenia. En nu ook voor het eerst op deze school. Spannend voor de leerlingen. Maar ook voor de onderwijzers - wat zullen de resultaten gaan zijn?

Verder gaat het goed op de school. De leerlingen zijn tevreden en serieus. Via een subsidie van Achmea Foundation hebben we een computerruimte kunnen openen met voldoende computers. En daar wordt veel gebruik van gemaakt. 

Juni 2016 - Verslag van het eerste kwartaal

De eerste maanden van het jaar zijn alweer voorbij. Hieronder een stand van zaken over alle projecten in Kenia:

Organisatie in Kenia

In Kenia is een vast team van Nederlandse vrijwilligers actief:

  • Agnes, bezig met nieuwe ontwerpen van sieraden
  • Corine, actie om verkoop in Kenia zelf te stimuleren
  • Hulp van diverse mensen bij de ondersteuning van lokale beurzen en voor het transport naar NL

Maaksters sieraden

De laatste weken gaat het minder goed met de dames. Door het slechte weer zijn de vrouwen vaker ziek en afwezig. Socialwerker Moureen volgt dit goed op: zij zorgt dat de vrouwen naar de dokter gaan. 

De afgelopen maanden zijn de sieradenmaaksters bezig geweest met nieuwe collecties. Alle sieraden zijn gemaakt in mooie nieuwe voorjaar- en zomerkleuren!

De sieradenproductie en export naar Nederland is voor de stichting een optimale manier om de vrouwen en kinderen in Kenia te helpen. We creëren daardoor werkgelegenheid en met de winst die gemaakt wordt, kunnen we lokale projecten stuenen in Kibera. De sieraden zijn op alle locaties van ALLSAFE Mini Opslag te vinden, net zoals op Sieraden4Life.nl

Sieraden ALLSAFE Care

De Scholen in Kibera

Aim Higher

In 2016 is de Aim Higer begonnen met een groep 8. Daarvoor is nog een nieuw lokaal nodig op het bestaande gebouw. Deze is inmiddels gestart. Tijdens de bouw ontstond de wens (en mogelijkheid) om er in 1 keer twee extra lokalen op te zetten. Voor de hiervoor nodige extra gelden is de hulp van de ouders gevraagd. Een goede stap om de betrokkenheid en verantwoordelijkheid van de ouders verder te vergroten.

Aim Higher School

ALLSAFE Secundary School

Op deze school gaat alles volgens plan. De laatste klas iks gestart en klas 4 doet dit jaar examen. Om examens te mogen afnemen zijn een aantal vereisten voor de school nodig. Zo moet er een examenruimte zijn en een scheikundelokaal. Er wordt uitgezocht hoe aan deze eisen kan worden voldoen.

Gepland evenement Climb4School: beklim met ons de Kilimanjaro in september 2017!

Het gaat wederom gebeuren! ALLSAFE Climb4school gaat in 2017 de Kilimanjaro beklimmen. In 2014 en 2015 hebben wij reeds de Mont Blanc beklommen met als resultaat dat er inmiddels circa 430 kinderen een 4-jarige middelbare schoolopleiding kunnen volgen. In 2017 gaan we hier een vervolg aan geven door van 21 september t/m 1 oktober de Kilimanjaro te beklimmen, met 5895 m de hoogste berg van Afrika.

Uiteraard met als doel weer zoveel mogelijk kinderen naar school te krijgen en een fantastische expeditie te beleven. Deze mooie trip inclusief een bezoek aan de scholen in Kibera, Nairobi en een 2-daagse safari gaat wederom vele hoogtepunten brengen. Kom naar de voorlichtingsavond op 2 september  2016 in de raadhuistoren aan het Dudokpark te Hilversum. 

Meld je aan voor 1 augustus voor de voorlichtingsavond of direct voor deze mooie uitdagende trip bij kat@allsafemanagement.nl

 

November 2015 - Een bloem voor John Schut

Een vriend is er niet meer en dat doet pijn. Zeker als het zo’n mooi mens is. Het was een strijd waarvan de winnaar al in het begin bekend was.
Jaren heeft hij voor velen in zijn omgeving klaargestaan met raad en daad. Hij is de oprichter en drijvende kracht achter Stichting4Life en heeft zo in Kenia vele moeders aan werk geholpen en duizenden kinderen scholing, eten en daarmee een toekomst bezorgd.

Bij ALLSAFE geven we ruimte en wij geloven dat educatie de basis is voor een vrij en kansrijk leven.  Daarom steunen wij Stichting4Life sinds 2003 onder de naam ALLSAFE Care.

John´s laatste wens is ook weer voor anderen die het minder hebben. Geen bloemen bij zijn herdenking, maar een donatie voor Stichting4Life (op rekeningnr. NL30RABO0142685836 tnv S4L).


Zijn stichting en zijn goede werk moet door! Dus alsjeblieft doneer en plaats daarmee symbolische een bloem ter nagedachtenis van John en voor een toekomst voor kinderen in Kenia.

John, ik mis je.

Eric Stubbé
Algemeen directeur ALLSAFE

Mei 2015 - Newsflash

Veranderingen

Tijdens het bezoek in November hebben Linda en Marian een aantal enthousiaste Nederlandse dames ontmoet die graag willen helpen binnen de stichting in Kenia.Zo heeft Marleen de administratie bekeken en hier advies over gegeven om dit nog inzichtelijker te maken voor iedereen. Heeft Brenda Edward’s oude kamer onder handen genomen en hier een nieuwe shop van gemaakt. Hier kunnen expats komen shoppen, maar kunnen ook kinderfeestjes worden gegeven. En tevens een nieuwe collectie ontwikkeld voor de lokale markt.

Twee weken geleden hebben we heel verdrietig nieuws ontvangen. Pamela, een van onze vaste dames, is dinsdag 14 april overleden. Zij was al enige tijd ziek, maar het laatste nieuws was dat ze opknapte. Helaas is dat toch niet het geval geweest. Zij laat 3 kinderen achter. Op dit moment zijn we aan het kijken of de familie iets wil doen en/of wat wij kunnen doen. Zoals het er nu uitziet blijven de twee jongens op hun huidige opleiding en blijft er woonruimte beschikbaar voor hun. Het jongste meisjes zal ook naar een boarding school gaan en in vakanties terugkomen naar Nairobi en bij een van de dames verblijven.

Kinderen op school
In januari zijn alle scholen weer van start gegaan en zo ook de kinderen van de vrouwen. De eerste weken van het jaar zijn altijd druk voor onze social workers omdat dan alle kinderen weer alle spullen moeten hebben om naar school te kunnen. En moeten alle scholen worden betaald (vaak door middel van een bezoek – want overmaken van geld is toch nog vaak anders geregeld dan hier). In december zijn alle huisbezoeken geweest en die waren positief. Dat zijn ook de momenten dat de kinderen worden gestimuleerd om hun best te blijven doen.

Nieuwe orders

De eerste maanden van het jaar zijn de dames (en extra flexladies) druk geweest met verschillende orders:
- Local orders – dit aantal begint toe te nemen (winkels en expats)
- HEMA - een nalevering van de vriendschapsarmbandjes
- RTS – de eerder genoemde order van 10.800 armbandjes
- Webshop - in mei gaat onze nieuwe website live!

Door V&D zijn intern de volgende stappen goedgekeurd en is de planning om begin augustus in de eerste test-winkels te liggen. Met een najaarscollectie. Nog een hoop stappen te zetten voordat we zover zijn; testen met een IT-systeem waarmee alles orders en salesverslagen automatisch zullen verlopen, display-inrichting, collectie ontwikkelen, labels en dan natuurlijk de productie van alles in Kenia. Een leuke en mooie uitdaging!
Voor Box4Life wordt momenteel gewerkt aan de nieuwe collectie. Deze zal in mei in de winkels liggen. Verder werken we aan het verkrijgen van meer verkooppunten

ALLSAFE Secondary School

In januari van 2015 zijn er 3 klassen van start gegaan op de ALLSAFE Secondary School. De groep van vorig jaar is doorgestroomd naar klas 2. Er zijn nieuwe leerlingen gestart in klas 1. En er is, na een goede selectie, gestart met een groep leerlingen in klas 3. Deze leerlingen komen of van andere scholen en/of zijn al een tijd niet naar school geweest omdat hun sponsoring bijvoorbeeld is stopgezet. Dit laatste neemt de laatste jaren helaas toe. En omdat de school maar twee jaar heeft om deze jongeren klaar te stomen voor het examen, was de selectie belangrijk. Maar dat is gelukt en nu krijgen ook deze jongeren een nieuwe kans om een middelbare school af te maken.

Aim Higher School

allsafe aim higher school

Op de Aim Higher School gaat het goed. Hier vindt een screening plaats om ervoor te zorgen dat de school, ook volgens de nieuwe voorwaarden van de overheid, voortgezet mag worden. In januari en februari heeft de school allerlei nieuwe schoolmaterialen ontvangen zodat ze voorlopig weer vooruit kunnen. Onder de sterke leiding van headteacher Lydia loopt deze school goed door en zien we daar altijd blije kindergezichtjes.

Wil jij als huurder ook helpen?

Verhoog dan je maandelijkse huurbedrag met € 1,-. Als dank mag je een armband uitzoeken op een ALLSAFE vestiging die is gemaakt door moeders in een van de projecten van Stichting4Life. Je kunt ook los een armband kopen voor € 5,- deze vind je op alle vestigingen.

Alvast bedankt! 


Meer informatie? Mail naar Linda Janssen: linda@stichting4life.nl.

Ga naar historische verslagen

 

Wij gebruiken cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer anoniem te analyseren en gerichte advertenties te kunnen tonen via derde partijen. Lees meer over hoe wij cookies gebruiken en hoe u ze kunt beheren door op "Instellingen" te klikken. Als u akkoord gaat met ons gebruik van cookies, klikt u op "Alle cookies toestaan".