• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

Zó richt je je woonkamer in volgens de Feng Shui leer!

14 juli 2015 Door ALLSAFE Leestijd: 5 minuten
Zó richt je je woonkamer in volgens de Feng Shui leer! Woontips

Feng Shui, een meer dan 3000 jaar oude Chinese leer, gaat over de relatie tussen een mens en zijn leefomgeving en hoe deze omgeving je geluk kan beïnvloeden. Feng Shui is gericht op de harmonie die gecreëerd wordt door je leefomgeving zo aan te passen dat de positieve energiestroom (Chi) zo vrij mogelijk door het huis kan stromen. In deze eerste editie van een serie van 2 leer je in dit blog hoe je je woonkamer snel en simpel volgens dit idee in kan richten!

De basis van Feng Shui

De basis van Feng Shui voor je woonkamer is een rechthoekige ruimte: heb je een L-vormige woonkamer, dan kun je deze rechthoekig maken door een gedeelte af te scheiden met kasten, gordijnen of room dividers. Een doorschijnend gordijn is dan nóg beter zodat de energiestromen vrij baan hebben.

Geef energiestromen vrij baan voor optimaal geluk

Ruime looppaden in de woonkamer zorgen ervoor dat de positieve energie vrij kan stromen. Veel spullen in huis zorgen er nameljik voor dat de Chi onderbroken wordt. Je zal dus de ruimte leger moeten maken. 80% van al je spullen raak je het grootste deel van het jaar niet aan, dus hier kan je veel van opruimen.

Als je geen afscheid wilt nemen van deze spullen, kun je deze het beste buitenshuis opbergen, bijvoorbeeld in een externe opslagruimte. Zo kan je bijvoorbeeld ook van tijd tot tijd meubels omwisselen in huis: in de zomer de ene tafel en in de winter de andere. Voor een paar tientjes per maand heb je al deze spullen opgeborgen!

Plaatsing van elementen

Nu je ruimte hebt gemaakt om de Chi rijkelijk door je woonkamer heen te laten stromen, kun je beginnen aan de inrichting volgens Feng Shui:

  • Plaats spiegels in de woonkamer,  zodat deze de positieve energie reflecteren. Plaats ze echter niet zodat ze de voordeur spiegelen, of recht tegenover ramen hangen. Dit veroorzaakt namelijk een verstoring van de energie.
  • Bloemen en planten zorgen voor positieve energie, maar zuiveren ook de lucht en bieden bescherming tegen lawaai en luchtvervuiling: ze staan voor de natuur, het leven, hoop, geluk en macht. Planten met ronde bladeren zijn het beste, deze geleiden de Chi goed. Zet ze daarom in de hoeken van je kamer zodat de Chi vrij door de kamer heen kan bewegen.
  • Zorg dat de meubels met de rug tegen een muur staan, de banken en stoelen staan het beste naar elkaar toe. Dit geeft mensen zelfvertrouwen.
  • Een groot familieportret is een belangrijk item voor een goede Feng Shui. Plaats deze op een centrale plek in de kamer.

Tot slot: het kleurgebruik in Feng Shui

Je kunt vele kleuren gebruiken in de woonkamer, elke kleur drukt een van de vijf natuurelementen uit: vuur, water, aarde, metaal en hout. Elk element staat voor bepaalde eigenschappen, je kunt kleuren gebruiken aan de hand van waardes die voor jou belangrijk zijn.

  • Rijkdom, passie, romantiek en liefde: deze horen bij het element ‘vuur’. Kleuren die je kan gebruiken zijn rood, roze, oranje, paars en geel.
  • Helderheid, vernieuwing, ontspanning en inspiratie: deze horen bij het element ‘water’. Kleuren die je kan gebruiken zijn blauw en zwart.
  • Geluk en warmte: deze horen bij ‘aarde’. Lichtgeel en beige zijn de bijbehorende kleuren
  • Reinheid, onschuld, duidelijkheid, zuiverheid, openheid en hoop horen bij het element ‘metaal’: grijs en wit passen hierbij.
  • Stabiliteit, betrouwbaarheid en comfort horen bij het element ‘hout’. Bruin en groen zijn bijpassende kleuren.

Meer inspiratie opdoen voor Feng Shui inrichtingen? Bekijk onze Pinterest pagina!

Aan de hand van dit blog kun jij je interieur veranderen zodat je woonkamer helemaal Feng Shui is. Houd onze blog in de gaten voor het tweede deel over de slaapkamer!

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder