• Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

 • Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

3 stappen en tips om je huis eenvoudig op te ruimen!

15 januari 2016 Door ALLSAFE Leestijd: 6 minuten
3 stappen en tips om je huis eenvoudig op te ruimen! Woontips

80% van de spullen in je kast raak je een jaar lang niet aan. Dat betekent dat je van de vijf kasten in huis je maar één kast goed gebruikt! Dit betekent natuurlijk niet dat je de inhoud van de andere vier kasten moet weggooien. Je kan deze kasten wel opruimen en vervolgens een andere bestemming voor de spullen zoeken. Zo maak je op een eenvoudige manier ruimte in huis. Lees hieronder hoe je dat in drie stappen doet en vind handige opruim tips!

1. Stel jezelf een voor de hand liggende vraag: houden of weggooien?opruimwoede - zo ruim je het beste op!

Veel mensen houden niet van deze vraag. Het verzamelen van spullen zit bij velen in onze genen wat in extreme gevallen tot ‘verzamelverslaving’ leidt: zo zijn er al een aantal televisieshows waarin mensen letterlijk uit hun huis groeien. Weggooien is niet iets wat velen graag doen. Zo houdt 33% van de vrouwen spullen die hen herinneren aan betere tijden en 50% kan het niet over haar hart krijgen om stukken weg te gooien met een emotionele betekenis. De oplossing ligt bij de hand: verdeel het antwoord op de vraag in drie delen:

 1. Spullen die ik sowieso wil houden
 2. Spullen die ik sowieso ga weggooien
 3. Spullen die ik wel wil houden, maar eigenlijk nauwelijks of nooit gebruik

Bij de spullen die je nauwelijks of niet gebruikt  kun je nog een ‘last-escape’ invoeren: zet deze spullen apart op zolder en kijk over vier maanden of je deze spullen gebruikt hebt of misschien aan gedacht. Is het antwoord nee, dan hoef je deze niet weg te gooien, maar kun je ze ook in een externe opslagruimte bij ALLSAFE Mini Opslag opbergen. Hier kun je gewoon zeven dagen in de week van zes uur ‘s ochtends tot elf uur ‘s avonds bij. Zo kun je waardevolle spullen die je weinig nodig hebt, toch behouden en later gebruiken.

2. Her-organiseer de spullen die je wil houden

We vermoeden dat na het verdelen in deze groepen je de meeste spullen in je kast in de categorie ‘houden’ hebt gestopt. Items die wel veel waarde voor je hebben, maar die eigenlijk in de weg staan of je doel ‘kasten in huis verminderen’ belemmeren.

 • Bijvoorbeeld spullen die een grote emotionele waarde hebben, zoals het oude kastje van je oma, fotoalbums, het ledikantje waar je kinderen zijn uitgegroeid.
 • Items met een grote financiële waarde, zoals je verzameling munten of collectors items. Hier heb je zowel veel geld als tijd in gestopt.
 • Spullen met een sociale waarde: oude bordspelletjes, een sjoelbak: deze gebruik je niet vaak, maar wanneer je ze wel gebruikt, is het altijd gezellig met vrienden en familie.
 • Spullen waaraan je gemak verleent: je skispullen, naslagwerken van je studie, zomerkleding die je in de winter niet aan hebt.

voordelige opslagruimte allsafe mini opslag

Deze spullen hoef je niet per sé binnenshuis te bewaren, berg ze op in een opslagruimte bij ALLSAFE Mini Opslag! Je hebt ze in allerlei verschillende formaten, van 1m3 tot 120m3. In de kleinste ruimte passen al twaalf verhuisdozen, vergelijkbaar met een kast. Hier kun je gewoon van maandag tot en met zondag de hele dag bij, dus erg toegankelijk. De ruimtes zijn beveiligd en verwarmd, dus je hoeft niet bang te zijn dat je spullen kwijtraken of beschadigen.

Een ander idee is om leuke items tijdelijk uit te lenen. Met een schilderij of wat boeken kun je familie of vrienden vast wel blij maken. Als je ze na een tijd weer terug wil, kun je dat altijd vragen.

3. Zo hou je je huis eenvoudig opgeruimd

Voor de spullen die je wel thuis wilt houden, hebben we een aantal aanvullende tips:

 • Bedenk in welke categorie het item hoort: maar maak ook niet teveel categorieën
 • Bewaar alles binnen de categorie op één plek. Dit bespaart je ook nog eens zoeken! Wist je namelijk dat je 60 uur per jaar aan het zoeken bent naar je spullen? Dat is 10 minuten per dag!  Het bespaart je daarnaast ook nog eens geld. 5% van al je spullen koop je dubbel omdat je niet meer weet waar je ze hebt liggen of kwijt bent 😉
 • Bekijk hoe je de spullen zo effectief mogelijk kan opbergen: maak gebruik van mandjes voor je sokken, vouw je kleding eens op een andere manier op. Dit kan al veel ruimte besparen.

Zo zie je maar dat ruimte in huis maken heel eenvoudig is. Hoeveel kasten heb jij vrij kunnen maken in huis? Laat het in een reactie hieronder weten!

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder