• Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

 • Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

3 stappen om je verzameling vintage apparaten op te bergen

20 november 2014 Door ALLSAFE Leestijd: 5 minuten
3 stappen om je verzameling vintage apparaten op te bergen Woontips

In Nederland hebben we een paar miljoen verzamelaars rondlopen. De vintage markt wordt ook steeds groter: de grootste vintage beurs van Europa trekt in de Jaarbeurs elk jaar wel 34.000 bezoekers! Heb jij een kostbare verzameling thuis en zou je deze meer ruimte willen geven? Deze keer lees je op ons blog hoe je kostbare apparaten zoals vintage camera’s kunt opbergen!

Stap 1: Kies een kamer voor je verzameling apparaten

Als verzamelaar zoeken we eindeloos naar een speciaal item en besteden we veel geld hieraan. Hierdoor komen onze huizen steeds voller te staan totdat het bijna  persoonlijke mini-musea worden. De emotionele en sociale waarde van onze verzameling wordt hierdoor ook steeds groter; je verzameling wekt herinneringen op aan eerdere tijden of leuke bijeenkomsten.

Als verzamelaar wil je daarom je met zorg verzamelde collectie natuurlijk netjes opbergen, maar ook met trots tonen aan je gasten en ervan genieten. In principe is elke ruimte in huis geschikt hiervoor met als voorwaarde dat deze niet te vochtig is. Je verzameling camera’s of andere kostbare apparaten (oude telefoons, platenspelers, radio’s enz.) kan namelijk door vocht beschadigen. Sta bij het kiezen van de kamer er niet teveel bij stil of je nu plek voor je verzameling hebt of niet, met tips uit deze blogpost gaat dat gegarandeerd lukken!

Stap 2: Geef je verzameling alle ruimte

Nadat je de beste kamer voor je verzameling hebt gekozen, is het tijd om ruimte te maken. Je hebt veel geld, tijd en moeite in je verzameling gestoken, dus wil je er natuurlijk ook van kunnen genieten. En een verzameling kan snel veel ruimte innemen wat blijkt uit de volgende weetjes:
• De Indiase fotograaf Dilish Parekh heeft volgens het Guinness Book of Records officieel de grootste verzameling camera’s ter wereld, hij heeft er namelijk 4425!
• Het record van de grootste gamecollectie staat op naam van Michael Thomasson, waarbij hij 11.000 games verzameld heeft.

Zo zie je maar dat je thuis voldoende plek moet maken, wil je nog leefruimte hebben. Kijk daarom eens goed rond in de kamer waarin je je verzameling wilt bewaren en verdeel de spullen in 3 stapels: een stapel met spullen die moeten blijven, een stapel met spullen die je weg kan gooien en een stapel met spullen die je wel wilt bewaren, maar die je slechts enkele malen of 1 keer per jaar gebruikt. Seizoensspullen en seizoenskleding, boeken, naslagwerk, fotoalbums, bijzonder serviesgoed, feestdecoratie, uitzet voor later: deze spullen kun je eenvoudig en veilig buitenshuis opbergen, zodat je binnen ruimte hebt om je waardevolle verzameling uit te stallen.

Stap 3: Think out of the box

Nu je genoeg ruimte hebt gemaakt in de kamer, kun je je verzameling zo mooi mogelijk gaan uitstallen. Zorg er als eerste voor dat deze geen schade op kan lopen. Laat bijvoorbeeld niks op randjes balanceren, pas op met warmtebronnen in de buurt en zorg dat er niks nat kan worden. Zorg eventueel voor vochtvreters in de ruimte.

Je kan je verzameling retro apparaten in een vitrinekast of een normale boekenkast opbergen, maar denk ook eens out of the box! Op de afbeelding hiernaast zie je hoe creatief en sfeervol je vintage camera’s kan gebruiken: zo opgehangen dat het weer een nieuwe camera vormt en je hebt meteen een waanzinnige muurdecoratie! Hiervoor heb je niet eens een kast nodig, slechts schroeven waaraan je je camera kan bevestigen zonder deze te beschadigen. Dit kan je ook met radio’s, vintage telefoons en andere apparaten doen. Bovendien kun je de vintage sfeer doortrekken in de kamer door bijvoorbeeld stapels met oude boeken neer te leggen met daarop wat verzamelitems.

Zo kan je met elke verzameling wel een leuke en originele manier bedenken om deze op te bergen! Kijk op onze Pinterest pagina voor nog meer leuke ideeën.

Heb jij nog leuke ideeën om je retro verzameling op te bergen? De leukste reactie wordt op onze Facebookpagina met je naam geplaatst!

Gerelateerde artikelen

10 goede voornemens voor leuker wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

10 goede voornemens voor leuker wonen!

Januari – tijd om aan je goede voornemens te beginnen! De go... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder