• Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

 • Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

3 stappen om te komen tot een praktische garage inrichting!

29 november 2016 Door ALLSAFE Leestijd: 6 minuten
3 stappen om te komen tot een praktische garage inrichting! Woontips

Heb jij een garage die je zou willen ombouwen tot werkplaats, slaapkamer of bergruimte? Lucky you! Niet iedereen beschikt over een garage. Vaak wordt de garage echter gebruikt als rommelplek. Alles wat je niet nodig hebt of weinig gebruikt wordt hierin gegooid. Lees daarom hieronder hoe je in 3 stappen je garage indeling zo praktisch mogelijk maakt.

1. Bepaal wat je met je garage gaat doen

De eerste stap is om te bedenken wat je nu precies met je garage wilt doen. Wil je de garage inrichten als werkplaats, wil je er een mancave van maken zoals een videokamer of gameroom  of wil je gewoon een handige indeling zodat je overal bij kan zonder het overzicht te verliezen? Lees verder hoe je deze ruimtes creëert!

2. Maak ruimte zodat je de garage naar wens kun inrichten

Met een hoop spullen in je garage wordt het lastig om bovenstaande doelen te realiseren. Wanneer je de garage wilt verbouwen tot videokamer of gameroom zal je bijna alles eruit moeten halen. In een mancave wil je immers geen gereedschap, fietsen of werkbank hebben staan.

Als je de garage als werkplaats wilt gebruiken, zul je plek moeten maken zodat je alle ruimte hebt om te klussen en om je gereedschap kwijt te kunnen. Je wilt niet tijdens het slijpen of zagen struikelen over overige spullen ;).

Ruimte maken is een makkie:

Deel al je spullen in de garage op in drie groepen:

 1. Spullen die je wilt houden en je vaker nodig hebt
 2. Spullen die je wilt houden, maar weinig gebruikt
 3. Spullen die je nooit meer gebruikt of kapot zijn en weg mogen.

Wist je dat je 80% van je spullen slechts 1 of enkele keren per jaar gebruikt? 80% van de spullen in je garage zal je dus maar heel weinig aanraken. Denk eens aan de kerstspullen, koffers, bladblazers, grasmaaiers (in de winter), oude fietsen, plantenbakken, tuinmeubilair, oud speelgoed en administratie. Zonde om weg te doen, maar het staat wel in de weg!

Veel mensen huren daarom een opslagruimte bij een ALLSAFE Mini Oplsag vestiging in de buurt om deze items in op te bergen. Al vanaf € 6 per maand heb je een ruimte waar je 10 verhuisdozen met spullen in kwijt kunt!

3. Maak een praktische garage indeling

Bij het inrichten van je garage hou je rekening met jouw doel: wat is de nieuwe bestemming. Wil je de garage verbouwen tot videokamer of gameroom, dan zal je deze eerst moeten isoleren om lekker behaaglijk erin te kunnen chillen ;).

Je garage inrichten als videokamer of gameroom: de ultieme mancave!

Een eigen plek in huis om je even in terug te trekken of waar je met vrienden lekker een biertje kan drinken, sport kan kijken of gamen en luidruchtig kan zijn, zonder dat je vrouw of vriendin er last van heeft. Eerder hebben we hier al een blog over geschreven, lees hem dan ook hier!

Je garage inrichten als werkplaats

Stevig werkblad in garageAls je een werkplek wilt in je garage heb je aantal items nodig:

 • Een goed en stevig werkblad. Een werkblad moet stevig zijn omdat je er bijvoorbeeld een bankschroef aan moet bevestigingen en  er zaagmachines en ander zwaar gereedschap op moet kunnen liggen.
 • Gereedschapswand. Het is best eenvoudig om zelf een gereedschapswand te maken. Je hebt bij bouwmarkten een voorgefrabiceerde gaatjeswand waaraan je haakjes, gleufjes of oogjes kunt bevestigen. Hier kun je dan weer al je gereedschap aan hangen. Let erbij op dat je het zwaardere gereedschap laag hangt, zo voorkom je schade en letsel als er toch iets loskomt!
 • Plankjes voor losse spullen zoals tape, lijm, draad en andere items die niet aan de gereedschapswand kunnen hangen.
 • Ophangsysteem voor tuingereedschap. Items zoals een schep, hark en schoffel blijven in de beste conditie als ze van de grond af hangen. Met kleine stukjes PVC buis hang je ze overzichtelijk op.

Werkplaats maken in garage

Je garage inrichten als overzichtelijke bergruimte

Natuurlijk heb je altijd spullen die je dagelijks gebruikt en dus op moet bergen in de garage. We hebben wel wat tips voor je zodat je genoeg ruimte en overzicht overhoudt. Overzicht creëer je door gebruik te maken van de wanden en het plafond.

 • Je zou bijvoorbeeld een vliering kunnen maken om gebruik te maken van de ruimte bovenin. Zo behoud je loopruimte en kun je toch veel opbergen.
 • Fietsen kun je aan een speciale standaard hangen (zoals hiernaast te zien) zodat ze minder ruimte innemen.
 • Planken aan de wanden geven veel bergruimte. Wanneer je je spullen in waterdichte en luchtdichte opbergboxen hierop plaatst, ziet het er ook een stuk geordender uit.
 • Speciale garage kasten kun je bij veel bouwmarkten vinden en hebben vaak een ideale afmeting om veel spullen erin kwijt te kunnen. Je kunt ook stellingkasten neerzetten zodat alles van de grond blijft.

Je hebt nu alle informatie om je garage te verbouwen tot nuttige plaats. Succes ermee! Wil je op de hoogte blijven van andere woon- en opbergtips, kortingsacties voor opslagruimte en andere woonartikelen? Schrijf je dan hier in voor onze maandelijkse dosis wooninspiratie!

Gerelateerde artikelen

10 goede voornemens voor leuker wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

10 goede voornemens voor leuker wonen!

Januari – tijd om aan je goede voornemens te beginnen! De go... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder