• Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

 • Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

5 geheimen om je tuin zomerklaar te krijgen

4 mei 2023 Door ALLSAFE Leestijd: 6 minuten
5 geheimen om je tuin zomerklaar te krijgen Woontips

De eerste dagen met warme temperaturen hebben we al achter de rug. Hoe is het jou bevallen? Zat je al heerlijk in je tuin of moet er nog wel wat werk gestoken worden in het maken van een lekkere loungeplek? Wij geven je dé 5 geheimen voor een fijne relaxplek in jouw tuin of op je balkon. In maar een paar stappen is jouw tuin helemaal zomerklaar!

Bedenk voordat je begint goed wat je wilt. Ga je voor een terras, speeltuin of wil je het liefst een zithoek waar je heerlijk onderuit kunt zakken? Zowel voor je balkon als voor je tuin zijn er ideeën genoeg om er een fijne plek van te maken!

1. Opslag nodig voor je tuin

Op welke manier je je tuin of balkon ook zomerklaar gaat maken: je hebt ruimte nodig! Opnieuw inrichten of verbouwen neemt nu eenmaal meer plek in. Je kunt even tijdelijk alle tuinmeubelen, tuindecoratie en overige items uit je tuin, balkon of tuinhuis halen en dit in een externe opslagruimte bewaren zodat je ruimte hebt en er niks beschadigd. Wil je een nieuwe tuinset, maar wil je eigenlijk ook geen afstand doen van de oude? Dan kan je deze natuurlijk ook in de opslagruimte opbergen, zodat je van jaar tot jaar kan wisselen van tuinset. Zo lijkt het net alsof je elk jaar een nieuwe hebt!

2. Ruimte voor natuur in je zomertuin!

Groene tuinplanten en bloemen zorgen altijd voor een kleurrijk en vrolijk gevoel, dus heb je groene vingers, dan kun je helemaal los gaan. Heb je een balkon en dus niet zoveel ruimte voor een groene tuin? Je kunt ook een mini-tuin maken, bijvoorbeeld van een pallet: deze zet je rechtop, maak je dicht aan de achterkant en vul je helemaal strak met potgrond en plantjes naar wens. Neemt super weinig ruimte in en je heb toch lekker wat groen!

3. Klein maar fijn!

Niet iedereen heeft een grote tuin om een hele hoop nieuwe spullen in neer te zetten. Natuurlijk zijn er ook wat tips voor als je een balkon of een kleine tuin efficiënt, sfeervol én groots wilt inrichten!

 • Maak gebruik van verschillende hoogtes om meer dimensie in je tuin te krijgen. Maak bijvoorbeeld het zitgedeelte in je tuin/balkom van verhoogde vlonderplanken. Zo creëer je meer spanning en diepte!
 • Gebruik grote tegels. Je tuin lijkt dan rustiger en ruimer. Je hebt zo minder voegen en dus minder drukte.
 • Probeer het eens met verticaal tuinieren! Met een wat kleinere oppervlakte kun je natuurlijk wel de hoogte in. Klimplanten zoals klimop, kamperfoelie, passieflora en een druif gaan mooi de hoogte in. Daarnaast zijn bomen een goed idee. Wanneer je een boom plaatst, breekt dit het zicht, waardoor je een ruimtelijker gevoel krijgt.
 • Neem een kleine vijver voor een spiegelend effect. In huis plaatsen veel mensen een spiegel voor het ruimer laten lijken voor een kamer. Dit kun je ook in de tuin doen met vijvers! Door het spiegelende oppervlakte wordt er een dimensie aan je tuin toegevoegd.

4. Tuin zomerklaar? Relaxen maar!

Kies voor comfortabele tuinmeubelen. Een loungeset mag niet ontbreken in je tuin of op je balkon. Goed kunnen zitten, liggen en/of hangen, is het begin van een relaxte avond. Loungesets zijn er in allerlei soorten en maten. Zit de ideale set er voor jou niet bij? Duik je tuinhuis in en pak het gereedschap eruit. Met een paar pallets, een emmertje verf en kussens maak jij jouw ideale tuinmeubelen op maat. Wanneer je bankjes maakt, denk er dan ook eens aan om onder de zitruimte opbergruimte te creëren. Zo bespaar je weer ruimte!

5. Klaar voor de warmte

overkapping in je tuinKijk voor een overkapping in je tuin. Op hele warme dagen kan een overkapping in je tuin goed bescherming bieden tegen de brandende zon. In combinatie met heaters, een vuurkorf of de nog smeulende barbecue kan dit je avonden extra comfortabel maken. Daarbij hoef je bij een regenbuitje niet per se meer naar binnen. De overkapping kan je zelf bouwen, maar je kunt bijvoorbeeld ook je tuinhuis (gedeeltelijk) ombouwen tot loungehoek. Op je balkon kun je bijvoorbeeld proberen of dit hetzelfde werkt met een parasol of schaduwdoek.

Een mooi ingericht terras maar heel veel spullen die je in huis zou moeten opslaan en die je eigenlijk heel weinig gebruikt? ALLSAFE Mini Opslag biedt voor jou de oplossing met flexibele opbergruimte! Door de spullen die je een groot deel van het jaar niet nodig hebt op te bergen, heb jij meer ruimte. Zo heb je plek genoeg voor een mooi terras.

Met jouw tuin (en terras) klaar voor de zomer kan jij achteroverleunen om te genieten en de zon te verwelkomen. Kom maar op met de mooie zomerdagen!

Graag nog wat meer tuintips? Lees verder in onze blog:

Gerelateerde artikelen

10 goede voornemens voor leuker wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

10 goede voornemens voor leuker wonen!

Januari – tijd om aan je goede voornemens te beginnen! De go... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder