• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

6 tips om je huis sneller te verkopen

4 juli 2014 Door ALLSAFE Leestijd: 5 minuten
6 tips om je huis sneller te verkopen Woontips

Het aantal woningtransacties is de afgelopen 7 jaar met 14,3% afgenomen. In deze periode zijn de verkoopprijzen van woningen met gemiddeld 14,1% gedaald. Het aanbod van woningen ligt  48% hoger dan het aantal daadwerkelijke transacties op jaarbasis. (Woningmarktcijfers.nl, 2014) Kortom de huizenmarkt is veranderd. Door de scheve verhoudingen tussen vraag en aanbod is de gemiddelde verkooptijd van huizen gestegen tot een periode van bijna 2 jaar.

Als huiseigenaar wil jij je huis natuurlijk sneller verkopen. Hoe dan? Heel simpel, door ervoor te zorgen dat jouw huis aantrekkelijker is dan de andere huizen in jouw segment! Met deze 6 stappen verkoop jij je huis sneller én tegen een hogere opbrengst.

1. Maak van je huis een showroom

Een aspirant koper bekijkt jouw interieur vanuit zijn of haar eigen perspectief. De koper is op zoek naar ruimte die hij of zij naar eigen wens kan inrichten. Hij is meestal niet op zoek naar een kamer vullende hoogslaper, koekoeksklok of oma’s dekenkist. Je huis lijkt door dit soort spullen kleiner dan het is. Op functionele meubels zoals zithoek en bedden na is het aan te raden je huis ‘te legen’. Zorg voor een neutrale inrichting en haal grote of opvallende meubels weg. Je zult zien, jouw huis lijkt ineens een stuk groter dan die andere op Funda. Wil je tijdelijk even wat spullen kwijt? Dan kun je overwegen een opslagruimte bij ALLSAFE Mini Opslag te huren. En vergeet bij de bezichtiging niet de gordijnen en luxaflex te openen voor voldoende daglicht.

2. Haal persoonlijke spullen weg

Uit onderzoek is gebleken dat 1 op de 18 huizenkijkers niet door een persoonlijke inrichting heen kan kijken. Ze hebben het gevoel dat ze indringen in de privacy van de huiseigenaar en dat is een onaangenaam gevoel. Haal daarom familiefoto’s en schilderijen van jouw idool weg.  Als de geïnteresseerde hier niet doorheen kan kijken zal hij waarschijnlijk niet overgaan tot aankoop.

3. Zorg voor een nette tuin en entree

Potentiële huizenkopers laten hun aankoopbeslissing afhangen van de indruk die zij in de eerste minuten opdoen. Is deze niet goed? Dan is in 95% van de gevallen de verkoopkans verkeken. Een entree waarin je over schoenenrekken en dozen struikelt, is een grote afknapper en funest voor een eerste indruk van een koper. Ook je voortuin draagt bij aan deze eerste indruk. Ruim daarom rommel in je voortuin op en zorg voor een opruimde hal.

4. Jouw huis moet ‘af’ zijn

Het overgrote deel van de huizenzoekers zoekt een huis waaraan niet veel meer hoeft te gebeuren. Onderhoud waar potentiële kopers op kunnen afknappen zijn keukens met scheve kastdeurtjes, schilderwerk dat afbladdert, kapotte vloeren en gescheurd stucwerk. Zorg er daarom voor dat deze klussen gedaan zijn voor er kijkers komen. Klein onderhoud kost je relatief weinig omdat het zorgt voor een hogere opbrengst van je huis.

5. Zorg voor een duidelijke en volledige serie verkoop foto´s

Wat is er irritanter dan een huis op Funda waarbij in de vermeldt is dat het 4 kamers heeft, maar waarvan je er in de fotoserie maar 2 te zien krijgt. 15% van de mensen is visueel ingesteld en kijkt sowieso alleen maar plaatjes. Zorg er dus voor je van alle ruimtes duidelijke foto’s maakt en deze op het internet plaatst of laat plaatsen. Een plattegrond is ook een middel waarmee je bij de aspirant koper het beeld op de ruimtes in je huis kunt stimuleren.

6. Schrijf inspirerende en correcte verkoopteksten

Op spelvouten knappen we af en saaie teksten lezen we niet. Laat de beschrijvingen van je huis checken door een vriend of familielid met up-to-date kennis van onze taal en laat een makelaar of verkoopcoach je helpen bij het schrijven van een wervende tekst. Een correcte opbouw van je objectbeschrijving doet wonderen en zorgt voor een hogere geloofwaardigheid.

Met deze 6 stappen verkoop je je huis niet alleen sneller, maar ook met een hogere opbrengst.

ALLSAFE Pinterest verkoopstyling inspiratie

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder