• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

7 tips voor optimaal motor onderhoud en motorstalling

16 april 2021 Door ALLSAFE Leestijd: 5 minuten
7 tips voor optimaal motor onderhoud en motorstalling Woontips

Ben je een motorliefhebber? Dan weet je dat motor onderhoud een belangrijke zaak is om hem in conditie te houden. Daarnaast neemt je motor ook veel ruimte in. Waar parkeer jij je motor zodat hij veilig en droog staat? We geven je 7 tips voor optimaal motoronderhoud en een goede motorstalling.

1. Bandenspanning controleren van je motor

De banden zijn de belangrijkste onderdelen van je motorfiets. Wanneer de bandenspanning te laag is, is het contact met het wegoppervlak niet optimaal, wat kan leiden tot ongelukken. De juiste bandenspanning wordt altijd opgegeven door de bandenfabrikant, zorg ervoor dat je deze regelmatig controleert. Met een goede bandenspanning heb je een optimale wegligging, kortere remweg en langere levensduur van je motorbanden.

Daarnaast is het ook belangrijk om de profieldiepte van je motorbanden in de gaten te houden. De minimale profieldiepte van motorbanden zijn 1 mm, met een optimale profieldiepte van 1,6 mm.

2. Motor accu controleren en gebruik van druppellader

Zorg ervoor dat je je motor accu nooit geheel laat leeglopen en laad deze op met een druppellader wanneer je een tijdje niet zal rijden. Bij Goedkopeacculader.nl heb je een mooie kwaliteit acculader voor een goede prijs. Deze acculader is geschikt voor binnen en buiten en heeft verschillende druppellaadprogramma’s.

Let wel: een accu kan alleen goed opgeladen worden wanneer deze in goede conditie is. Er moet voldoende accuzuur in de accu aanwezig zijn en er mogen geen roestsporen op de polen zitten.

3. Reserve-zekering motorfiets

Zorg dat je in de bagageruimte van je motor altijd reservezekeringen hebt zitten. Als motorrijder ben je extra kwetsbaar in het verkeer; wanneer je zonder licht zit is het te gevaarlijk in het donker om door te kunnen rijden.

4. Remvloeistof, motorolie en koelvloeistof: altijd genoeg in de reservoirs!

Zorg dat je altijd genoeg remvloeistof, motorolie en koelvloeistof bij de hand hebt. Zonder deze vloeistoffen kan je motor ernstige schade oplopen. Een klein voorraadje thuis kan zeker geen kwaad. Ga je voor langere tijd niet rijden? Zorg dan dat je verse motorolie in je motorblok hebt zitten. Ook als je meer dan 6000 kilometer hebt gereden met je motor, kun je het beste de motorolie verversen.

Motoronderhoud voor een trip

5. Motorketting smeren

Je motorfiets is natuurlijk een geoliede machine, maar hou je motorketting ook gesmeerd! Standaard is om om de tankbeurt je ketting in te sprayen met kettingspray. Daarnaast moet ook je ketting een zekere spelling hebben, maar niet teveel. Je kan als richtlijn aanhouden dat in het midden van het langste rechte stuk de ketting 3 centimeter op neer moet kunnen bewegen.

6. Motorstalling voor optimale conditie en beveiliging van je motor

Heb je thuis geen ruimte om je motor overdekt te kunnen stallen? Dan zou je kunnen denken aan het huren van een beveiligde motorstalling. Voordeel hiervan is dat je motor droog en warm staat én dat je motor veilig is, onbereikbaar voor de vele motordieven. Wist je namelijk dat er in Nederland dagelijks 5 motoren worden gestolen met een terugvindkans van 20%?

Bij ALLSAFE Mini Opslag heb je verschillende opties voor motorstalling: zowel winterstalling als dagelijks toegankelijke stalling, zodat je erop uit kunt wanneer jij wil. De motorstalling van ALLSAFE is 24/7 beveiligd, verwarmd en geconditioneerd. Zo blijft je motor in topconditie! Bij de zomerstalling kun je ook je motorkleding en motorhelm opbergen, zodat je alles bij elkaar hebt liggen.

7. Motor wassen en poetsen

Doorlopend goed onderhoud valt of staat bij je motor goed wassen en schoonhouden. Bij motoshare heb je een handig stappenplan zodat je geen plekken op je motor vergeet.

Met deze tips kan je weer veilig de weg op of zet je je motor goed verzorgd weg in de winterstalling. 

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder