Gratis transport

24/7 beveiliging

Laagste prijs

Huren vanaf één week

Gratis transport

24/7 beveiliging

Laagste prijs

Huren vanaf één week

Dé checklist voor een goede voorjaarsschoonmaak

18 maart 2019 Door ALLSAFE Leestijd: 5 minuten
Dé checklist voor een goede voorjaarsschoonmaak Tips voor opruimen en opbergen

Het voorjaar is de perfecte tijd om je huis klaar te maken voor het mooie weer. Ondanks dat kost het altijd een hoop energie, aangezien er ook opgeruimd moet worden. Natuurlijk zijn er verschillende trucs om dit slim aan te pakken, zodat je niet overloopt van alle klusjes die je nog moet doen. Zorg jij dat je voorjaarsschoonmaak een fluitje van een cent wordt?

Dé checklist voor een goede voorjaarsschoonmaak

Voordat je begint aan de grote schoonmaak, is het handig om een lekker muziekje op te zetten en even op te schrijven wat je allemaal moet doen. De lijst lijkt misschien lang, maar het voorkomt dat je weg begint maar niets afmaakt. Kijk daarnaast of je alles in huis hebt voor een grote schoonmaak. Genoeg schoonmaakmiddelen? Check! Stofzuiger? Check! Vuilniszakken? Check! Goede zin? Ehm… misschien nog iets minder. Maar daar kunnen we iets op verzinnen! Hierbij 3 tips om je voorjaarsschoonmaak gezelliger en sneller te laten verlopen.

Tip 1: Maak een plan!

Een goede voorbereiding is het halve werk. Plan een weekend vrij en vraag hulp van je beste vriend(in), partner of gezin. Samen krijg je veel meer gedaan, en maak je het ook een stuk gezelliger. Bepaal dan welke kamers je wilt aanpakken en in welke volgorde. Werk altijd van boven naar beneden, zo hou je overzicht. Een takenoverzicht per kamer:

  • Keuken: Dé checklist voor een goede voorjaarsschoonmaakwerk eerst die berg afwas weg en ruim een beetje op. Ga daarna aan de slag met de
    grote dingen, zoals je magnetron of oven, ijskast, waterkoker en koffiezetapparaat. Zo kun je jezelf achteraf ook belonen met een lekkere kop koffie.
  • Badkamer: zet alle troep opzij die écht in de weg staat. Denk aan de shampooflessen in de douche, maar ook je badmat en handdoeken. Ga vervolgens met anti-kalk aan de slag om de ergste viezigheid weg te krijgen. Gebruikt een sopje zodat het blinkt en weer lekker ruikt!
  • Woonkamer: neem alle elektronica af met een licht vochtig microvezeldoekje. Zet gelijk wat bloemen in huis voor de frisse lentesfeer en geur!
  • Slaapkamer: Dit is vaak de plek waar een enorme berg kleding zich ophoopt. Natuurlijk ook weer zonde om weg te gooien. Heb je de kans, breng het dan bijvoorbeeld naar zolder of naar een opslagruimte van ons bij jou in de buurt!

Dé checklist voor een goede voorjaarsschoonmaak

Tip 2: Maak ruimte!

Voor een grote schoonmaak heb je ruimte nodig. Haal alles uit de kamer of verplaats je meubels naar één kant. Zo kan je overal goed bij. Natuurlijk zijn niet alle kamers zo makkelijk leeg te ruimen. Denk maar aan een rommelige kinder- of tienerkamer, die ook wel een opfrisbeurt kan gebruiken. Baan je een weg door de vuile was, pizzadozen en schoolboeken om te zorgen dat je toch ook daar je voorjaarsschoonmaak kunt doorzetten. Enneh…voor het opruimen kun je die pubers best zelf aan de slag zetten. Ze zijn tenslotte ‘volwassen’, toch? 🙂

Tip 3: Maak keuzes!

Kijk eens goed naar je spullen; wat kan weg en wat moet blijven? Heb je spullen die je niet het hele jaar nodig hebt, zoals je kerstdecoratie en wintersportuitrusting? Huur dan voordelig een externe opslagruimte. Zo creëer je snel en eenvoudig extra ruimte in huis! Mocht je in je huis ook nog een werkkamer hebben, zorg er dan voor dat je tijdens de voorjaarsschoonmaak ook de stapels en dozen met administratie wegwerkt. Mocht dit niet gelijk lukken, zet het dan in een opbergruimte totdat je weer tijd hebt om er goed naar te kijken. Zo staat het in ieder geval niet in de weg!

Wil jij ook meer tips om de lente in huis te halen? Lees dan ook deze blogs:

De lente breekt aan – tijd om je tuin zomerklaar te maken!
5 tips voor een aangename geur in huis – hoe houd je het huis fris en fruitig

Gerelateerde artikelen

Zo maak jij je huis klaar voor de herfst!
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Zo maak jij je huis klaar voor de herfst!

De zomer is nu toch echt voorbij. Het wordt kouder en de blaadjes va... Lees verder

5 geheimen om je tuin zomerklaar te krijgen!
Woontips
Leestijd: 5 minuten

5 geheimen om je tuin zomerklaar te krijgen!

De eerste dagen met zomerse temperaturen hebben we al achter de... Lees verder

De leukste kerstideeën voor je interieur en de kersttafel
Woontips
Leestijd: 5 minuten

De leukste kerstideeën voor je interieur en de kersttafel

Elk jaar ben je weer op zoek naar de leukste decoratie en ke... Lees verder