• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

5 tips voor een aangename geur in huis – hoe houd je het huis fris en fruitig?

6 december 2017 Door ALLSAFE Leestijd: 8 minuten
5 tips voor een aangename geur in huis – hoe houd je het huis fris en fruitig? Woontips

Een aangename geur in huis is erg belangrijk. Het is het eerste wat je onbewust waarneemt als je binnenkomt. Toch zijn er veel dingen die de lekkere geur kunnen verstoren. Denk bijvoorbeeld aan je kleding nadat je gesport hebt, aan je trouwe viervoeter nadat hij een paar baantjes getrokken heeft of je koelkast waarin nog een bakje pasta staat die je beter vorige week al weg had kunnen gooien… Je wilt natuurlijk gewoon blijven sporten en je huisdier gaat voor geen goud de deur uit. Er moet dus iets anders gebeuren. Een luchtverfrisser zal je vast al hebben, maar wij geven je 5 tips om je huis fris en fruitig te houden en dus voor een heerlijke aangename geur zorgen!

1. Organiseer de schoonmaak van je huis

Aangename geur in huisEen van de meest basale maar o zo belangrijke onderdelen van het fris en fruitig houden van je huis is de schoonmaak. De schoonmaak van je huis is naar alle waarschijnlijkheid niet je favoriete wekelijkse bezigheid. Volgens ons kan het goed helpen om het proces daarom op te delen. Dan hoef je er ook niet zo erg tegenop te kijken! Denk bijvoorbeeld aan de keuken op maandag, je woonkamer en slaapkamers op woensdag en de badkamer op zaterdag. Afhankelijk van hoe schoon je het wilt houden kan je het wekelijks, om de week of maandelijks doen. Als je de klusjes klein houdt, wacht er niet een al te grote kluif op je en kan je vaker taken afstrepen: een fijn gevoel! Hang ter herinnering een lijst aan je koelkast zodat je het niet ‘vergeet’ :).

Een opgeruimd huis maakt het schoonmaken een stuk eenvoudiger. Als er overal spullen rondslingeren moet je steeds alles verplaatsen voordat je er fatsoenlijk bij kan. Zorg er dan ook voor dat alles netjes opgeborgen ligt! Met sommige spullen weet je soms niet zo goed wat je ermee aan moet – dat snappen we. Denk bijvoorbeeld aan mappen met administratie of foto’s van vroeger, denk aan je wintersportspullen of juist je zomerse outfits. Ze nemen veel plek in je huis in waar je door al die spullen minder goed kan schoonmaken. ALLSAFE Mini Opslag biedt de oplossing! Berg je spullen bij ons op zodat jij de ruimte in je huis hebt. Veel spullen heb je het grootste deel van het jaar toch niet nodig en nemen onnodig kostbare ruimte in

Een aangename geur uit je stofzuiger laten komen

Een van de dingen die je vaak gebruikt bij de schoonmaak is de stofzuiger. Nadeel is dat stofzuigers na verloop van tijd een vieze geurtjes kunnen verspreiden. Dat wil je niet! Een slimme oplossing is om de stofzuigerzak of de binnenkant van het vuilreservoir een beetje met huisparfum te verfrissen. Dan wordt je stofzuiger een geurverspreider van parfum in plaats van een verspreider van muffe lucht. Met bijvoorbeeld de Roomspray van SAVOR-Home creëer je direct een heerlijke geurboost omdat deze een hogere concentratie alcohol bevat.

2. Verwijder vieze geurtjes uit je koelkast

citroen met zout voor een lekkere geurIn de categorie Grootmoeders Tips: citroen met zout! Een simpele manier om vieze geurtjes in je koelkast tegen te gaan. Snijd de citroen doormidden en verwijder het vruchtvlees. Vul de overgebleven schil met zout. Plaats het kommetje vervolgens onderin je koelkast en de vieze geurtjes zijn zo verdwenen!

Hoewel dit een prima methode is om vieze geurtjes te genezen, wil je ze het liefst voorkomen. Een belangrijke stap daarbij is het niet over datum laten gaan van je voedsel. Bijvoorbeeld als je restjes bewaart, kunnen ze nogal eens in de vergetelheid raken doordat je het bakje waar het in zit achterin de koelkast zet er vergeet. Een tip van ons: stickeren! Plak een stickertje met wat er in het bakje zit en wanneer je het bereid hebt op het bakje. Uiteindelijk zijn je eigen geur en smaak natuurlijk doorslaggevend, maar een sticker kan wel een indicatie geven.

3. Sportkleding op de juiste manier wassensportkleding wassen

Sportkleding kan een vervelende geur afgeven in je huis. Goed wassen is daarom cruciaal. Het lijkt misschien een logische gedachte om bij je sportkleding extra wasmiddel toe te voegen omdat het meer stinkt dan je normale kleding. Doe het niet! Je wasmachine kan maar een bepaalde hoeveelheid wasmiddel per wasbeurt verwerken. Wanneer je teveel toevoegt, wordt dit niet uit je kleding gewassen en zijn ze een dankbaar toevluchtsoord voor bacteriën die zich graag voeden met al dat lekkers. Houd dan ook altijd de wasvoorschriften aan. Laat die heerlijk geurende wasverzachter ook maar in de kast staan. Wist je namelijk dat het  schadelijk is voor kleding met elastiek? In sportkleding kan het de geur juist vasthouden.

Hoe dan wel?! Draai je sportkleding binnenstebuiten. Hiermee bescherm je kleur en zorg je er tegelijkertijd voor dat de goede kant een grondige reiniging krijgt. De binnenkant is immers de kant waar het vuil zich ontwikkelt. Qua wasmiddel kan je het best nog onder de aanbevolen dosering gaan zitten (ook voor de rest van je kleding). Was je sportkleding op lage temperatuur om beschadiging en krimpen te voorkomen. Azijn helpt om eventuele bacteriën te doden en maakt je sportkleding zachter zonder het elastiek aan te tasten! Voeg het azijn toe aan het wasmiddel of laat je kleding er van tevoren een kwartiertje in weken.

4. Meer vervelende geuren elimineren

Om vervelende geurtjes onmiddellijk te verwijderen, zijn goede (room)sprays in omloop zoals die van Savor-Home. Waar de meeste sprays vooral nieuwe parfum verspreiden die weer gaat mengen met de oude geur (waardoor zo mogelijk een nog onaangenamere geur ontstaat), zorgt de eliminate spray van SAVOR-Home ervoor dat de geurtjes daadwerkelijk weggenomen worden. Dit komt door het innovatieve bestandsdeel Triethylene Glycol, ook wel TEG genoemd. Ideaal voor de wc of het hondenhok!

5. Zorg voor nieuwe aangename geuren in je huis

geurstokjesNu je hebt kunnen zien hoe je vervelende geurtjes kan voorkomen, is het tijd voor een nieuwe geurbeleving in je huis. Met bijvoorbeeld geurstokjes kan je ruimtes in je huis vullen met lekkere geurtjes die je iedere keer weer tegemoet komen. Denk er daarbij bijvoorbeeld aan om verschillende ruimtes met verschillende geuren te vullen. Je went namelijk na verloop van tijd aan geurtjes waardoor je ze niet meer ruikt. Door verschillende geurstokjes door je huis te plaatsen verras je jezelf steeds weer!

Voor de kleinere ruimtes zijn er ook geurkaarten. Die verspreiden constant en langdurig een lekkere geur. Ideaal voor bijvoorbeeld je kledingkast!

Haal gerust en diep adem

Met deze tips and tricks kan jij vervelende geurtjes voorkomen, genezen en lekkere geurtjes toevoegen. Je wordt als het ware de geurmanager van je woning. In jouw huis kan iedereen gerust zijn neus ophalen!

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder