• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

De lente breekt aan – tijd om je tuin zomerklaar te maken!

21 maart 2018 Door ALLSAFE Leestijd: 5 minuten
De lente breekt aan – tijd om je tuin zomerklaar te maken! Woontips

Wanneer de vorst uit de grond trekt en het landschap weer wat groener kleurt, is het tijd om de tuin zomerklaar te maken. Die wil je er straks weer mooi bij hebben liggen! Wij helpen je met tuin en terras ideeën zodat jij de bloemetjes weer buiten kan zetten. Handen (en groene vingers) uit de mouwen!

De tuin zomerklaar maken: snoeien om te groeien

De tuin zomerklaar makenEen goed begin voor je tuin zomerklaar maken, is het gazon aanpakken. Hier begin je mee wanneer het ’s nachts niet meer vriest. Begin met maaien als dat het geval is. Dat geeft je goed zicht op de gesteldheid van je gazon. De plekken waar het gazon er niet goed uit ziet, kan je het best beginnen met mesten. (Bij)zaaien doe je in het ideale geval in juni/juli.

Ongenode gasten kunnen ook maar beter hun biezen pakken, want het is tijd om onkruid te wieden. Tijdens de herst- en wintermaanden zal er wel wat onkruid binnengeslopen zijn. Tijd om alles eens na te lopen!

TIP: Trek het onkruid er met wortel en al uit zodat je voor later weer werk bespaart.

Snoeien om te groeienNaast het verwijderen van onkruid, kan je nog meer doen om je tuin ruimte te geven voor (verdere) groei. Denk bijvoorbeeld aan het verwijderen van dorre takken en dode bloemknoppen. Het voordeel van snoeien in de zomer (in plaats van in de winter of herfst) is dat de zogenaamde ‘snoeiwond’ beter kan genezen wanneer de kans op rotting kleiner is.

Maak van je terras een echte loungeplek

Een steeds terugkerend is probleem is begroeiing tussen de tegels op bijvoorbeeld je terras. Daar wil je natuurlijk vanaf! Je kunt er snel vanaf zijn door gebruik te maken van een onkruidbrander. Bij diverse webshops kan je deze al vanaf ongeveer €15,- aanschaffen. Je onkruid is snel weg en je hoeft niet te bukken. Wel zo lekker voor je rug.

Het onkruid vrij maken van het terras is natuurlijk nog maar het begin. Met comfortabele tuinmeubelen, een sfeervolle overkapping en wellicht zelfs een zwembad, tover jij je tuin om tot een echte loungetuin. Lees onze blog over de ideale loungetuin voor nog meer tuininspiratie!

Kleine tuin? Richt slim in!

kleine tuinBeschik je niet over uitgestrekte landgoederen? Wees niet gevreesd, ook jouw tuin kan helemaal opgefleurd worden! Kijk bijvoorbeeld naar de eenvoudige oplossing aan de rechterzijde waarbij je in een klein stukje tuin toch veel kleur creëert.

Probeer ook creatief te zijn. Werk hierbij vooral de hoogte in. Dan kan je veel meer bloemen en planten kwijt op weinig vierkante meters.

Richt je schuur handig in

Waarschijnlijk ligt jouw schuur vol handige attributen om je tuin zomerklaar te maken. En wat doe je er nog meer? Het aantal mogelijkheden is legio!

Schuur handig inrichtenWat dacht je bijvoorbeeld van een handige overkapping zodat je gegarandeerd droog zit? Als je nu met de verbouwing begint, ben je mooi klaar als je lente echt haar intrede doet!

Voor zo’n ingrijpende verandering kan je wel wat ruimte gebruiken. En misschien kan je schuur überhaupt wel een opruimbeurt gebruiken? Bij het opruimen is het handig om voor slimme opbergmogelijkheden te kiezen. Met een paar plankjes creëer je die al zelf!

Een andere belangrijke factor bij het vollopen van je ruimte zijn spullen die je eigenlijk maar één keer per jaar gebruikt. Denk daarbij bijvoorbeeld aan je zomer- of winterbanden die je zelf bewaart. Wellicht neemt je tuinmeubilair in de zomer ook wel veel ruimte in, of juist je sledes en schaatsen in de zomer.

ALLSAFE Mini Opslag biedt voor jou de oplossing met flexibele opbergruimte! Door de spullen die je een groot deel van het jaar niet nodig hebt bij ALLSAFE Mini Opslag op te bergen heb jij meer ruimte. Zo heb je plek genoeg voor een mooi terras en voor de spullen die je wel vaak nodig hebt.

Relax

Relax

Met jouw tuin (en terras) klaar voor de zomer kan jij achteroverleunen om te genieten en de zon te verwelkomen. Kom maar op met de mooie zomerdagen!

Nog meer tips tuintips? Lees verder in onze blog:

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder