• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

Dé perfecte eetkamer voor een heerlijk paasontbijt

11 april 2019 Door ALLSAFE Leestijd: 5 minuten
Dé perfecte eetkamer voor een heerlijk paasontbijt Woontips

Droom jij ook van een perfect paasontbijt met familie? Natuurlijk komt er wel veel regelwerk bij kijken en moet je iedereen kwijt kunnen in je eetkamer. In deze blog lees je drie technieken om je eethoek paasklaar te maken. Dat wordt genieten!

#1: Uitstraling van je eetkamer

Of je nu een groot of klein gezin hebt, een ruime eettafel is altijd fijn. In ieder huis werkt een andere vorm weer goed en ziet een ruimte er anders uit. Hier een aantal mogelijkheden:

  • Ronde vormen stralen gezelligheid uit. Veel mensen zijn ronde tafels gewend uit restaurants en vragen zich af: Waarom heb ik thuis niet zo’n knusse tafel? Ronde tafels zorgen ervoor dat je aandacht kunt hebben voor iedereen en er geen limiet meer bestaat voor het leggen van contacten. Zeker als je een grotere ronde tafel neemt kun je er veel mensen aan plaatsen. Aan een ronde tafel van 150-160 diameter kunnen wel 8 personen plaatsnemen.
  • Een vierkante of rechthoekige tafel heeft natuurlijk ook wel iets. Deze vorm tafel schuiven we makkelijk tegen een muur of wand, en staat op die manier niet in de weg. Je creëert ruimte met deze vorm, maar neemt wel een deel zitplekken weg door hem tegen een wand te plaatsen.
  • Natuurlijk hoef je met een makkelijk paasontbijt niet altijd een hele tafel te dekken. Ook in een eetkeuken met bar kun je aardig wat mensen kwijt, zonder afbreuk te doen aan de ruimte in je woonkamer. Een bar is knus en zorgt voor een informele sfeer.

#2: Paasmeubilair

paasmeubilair

Niets is zo in trek als meubels die passen bij het seizoen. Stoelen in de vorm van een ei, een leuk paasmandje om in te liggen of verschillende houten decoraties voor in huis. Het kan allemaal en niets is te gek. Met Pasen haalt iedereen de feestelijkheid in huis, om daarna de mogelijkheid te hebben om het in de opslag op te bergen tot volgend jaar.

#3: Zó decoreer je het beste je tafel

  • Het voorjaar is heerlijk fris en licht. Daarom is een witte basis altijd perfect voor een paasontbijt. Als je de tafel in de eetkamer gaat dekken voor Pasen, kun je alleen wit gebruiken, en qua kleur wat groen terug laten komen. Ook zijn pasteltinten zoals lichtgeel, lichtblauw, lichtgroen, roze en lila perfect. Kleur kun je makkelijk in je tafel brengen door een gekleurd tafellaken en gekleurde servetten en door het gebruik van geverfde eieren op tafel.perfecte eetkamer voor een heerlijk paasontbijt
  • Als je aan Pasen denkt, dan denk je aan eitjes! Er zijn zoveel leuke ideeën te bedenken voor het versieren van de tafel voor Pasen met allerlei soorten eieren. Je kunt gewoon wat echte eieren op tafel leggen, of een eitje gebruiken om een plantje in te zetten of mini bloemstukje in te maken.
  • Op een Paastafel kunnen voorjaarsplantjes en lentebloemen natuurlijk niet ontbreken. Bij Pasen denk je dan direct aan tulpen en bloembolletjes zoals blauwe druifjes en narcissen. Maar ook mos, katjes, kersenbloesem en paastakken doen het natuurlijk uitstekend als decoratie met Pasen.perfecte eetkamer voor een heerlijk paasontbijt
  • Vergeet geen kaarsjes op tafel te zetten. Ook al is het licht buiten, kaarslicht geeft altijd extra sfeer. In veel winkels zijn kaarsen te koop in speelse paasvormen, zoals paashaasjes of eieren. Hartstikke leuk om je tafeldecoratie mee af te maken.Wil je een beetje meer glitter & glamour in je paastafel? Dat kan! Glitterkaarsen in warmere tinten gecombineerd met veel wit kunnen prima.

En ben je eraan toe om alle spullen na een tijdje weer uit je eetkamer te halen? Huur dan een opslagruimte bij ALLSAFE, zodat je elk jaar weer van de gezellige sfeer kunt genieten.

Bekijk onze site voor meer tips over een ruime een sfeervolle eethoek.

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder