• Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

 • Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

Échte mannendingen doen in jouw mancave: no girls allowed!

19 juni 2020 Door ALLSAFE Leestijd: 5 minuten
Échte mannendingen doen in jouw mancave: no girls allowed! Woontips

Mannen opgelet! Wil jij weer een ouderwetse mannenavond in de wekelijkse agenda hebben? Wil jij een bar in je mancave, maar heb je er eigenlijk geen ruimte voor? Deze blog gaat over het creëren van een mancave om de vrouwen te ontvluchten. Hoe maak je nou zo’n man cave en wat mag echt niet ontbreken? Wij vertellen je er alles over!

Creëer ruimte voor je mancave

Een belangrijke eerste stap is het vinden van de beste ruimte voor jouw mancave. Kan de rommelschuur op de schop of juist de zolder die nu vooral dient als opslagplaats? Wellicht vergt het wat onderhandeling met je partner, maar geen nood: de spullen waarmee deze ruimtes nu volstaan, heb je waarschijnlijk niet vaak nodig. Vaak zelfs maar één of enkele keren per jaar!

Denk aan kerstspullen, seizoenskleding, oud kinderspeelgoed. Al dit berg je gewoon op bij ALLSAFE Mini Opslag. Dan heb jij de ruimte om de zolder, schuur of kelder écht nuttig te gaan gebruiken!

Heb je in huis echt geen plek meer voor een mannenkamer? Bekijk dan eens of je een mancave in de tuin kan maken. Maak bijvoorbeeld een overkapping. Zorg er wel voor dat de ruimte goed geïsoleerd is, zodat jij ook in de winter ouderwetse mannenavonden kan organiseren.

overkapping mancave

Ingrediënten voor de ideale mannenavond

Na een week hard werken is er niets beter dan heerlijk ontspannen in jouw eigen mancave. Het belangrijkste in deze ruimte is dan ook een plek de mannen kunnen relaxen zonder ‘gezeur’ van het vrouwtje. Scoor een comfortabele bank, een grote televisie voor films en sportwedstrijden en vergeet ook zeker niet een grote bijzettafel. Al dat bier moet immers altijd binnen handbereik zijn op zo’n mannenavond ;).

bar maken mancave

Een sportieve mancave

Een mancave is ook heel geschikt om actief in te zijn. Ben jij fanatiek tafelvoetballer of ontspan jij volledig in een gameruimte? Maak er vooral een plek van waar jij vrolijk van wordt. Ga er dus geen werkplek inrichten en laat sociale media links liggen: in jouw ruimte kunnen je gedachten op nul en ben je helemaal ontspannen.

Word jij gelukkig van sporten? Maak dan een home fitness in je mancave! Daar heb je helemaal niet veel ruimte of dure apparaten voor nodig. Alle tips om een homegym in te richten, lees je op de blog ‘zo creëer je eenvoudig je eigen fitnessruimte en haal je makkelijk 30-minuten’.

Je eigen bar maken

Wil je mannenavonden voor in de boeken beleven in je mancave? Dan is er maar één oplossing: ontwerp een bar! Zelf een bar bouwen kan je zo moeilijk of makkelijk maken als je wilt. Ben jij een wijnliefhebber, maak dan ruimte voor een wijnopslag met koeling en wijnrekken. Drink je liever bier? Investeer dan in een goede tap. Als je pallethout gebruikt, is het maken van je eigen bar goedkoop én makkelijk. Wil je een luxere uitstraling? Kies dan voor hardhout: prachtig, duurzaam hout waar je jarenlang plezier van hebt.

Om thuis een echte café-ervaring te krijgen, kan je je mancave in een bruincaféstijl inrichten. Doe dat met robuuste materialen, donkere kleurtinten en veel hout voor een stoere uitstraling. Zo lijkt het net of je in het café zit, maar nu kan echt rollend naar huis!

drankkast mancave

De persoonlijke twist

Om je mancave écht van jou te maken, moet je de aankleding niet vergeten. Of jij je nu onderscheidt door je muziekvoorkeur, je liefde voor kunst of je wijncollectie: doe er iets mee in je mancave! Maak bijvoorbeeld een wand vol platen, posters of stal je beste wijnen uit. Tip: bevindt je mancave zich in een schuurtje? Haal dan een stukje buiten naar binnen met grote statement planten die je ruimte karakter geven.

Met deze tips heb jij gegarandeerd inspiratie opgedaan voor jouw eigen mannenavond. Vergeet vooral niet dat het een plek moet zijn waar jij je op je best voelt, en dat iedere mancave dus anders ingericht wordt. Good luck!

Naast een kamer voor de mannen in het gezin, kan een ruimte voor de vrouwen niet uitblijven natuurlijk! Lees verder en gebruik de praktische tips & tricks uit onze blogs:

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder