Gratis transport

24/7 beveiliging

Laagste prijs

Huren vanaf één week

Gratis transport

24/7 beveiliging

Laagste prijs

Huren vanaf één week

Een grote woningverbouwing – tips voor succes!

5 juli 2017 Door ALLSAFE Leestijd: 5 minuten
Een grote woningverbouwing – tips voor succes! Verbouwen

Eens in de zoveel tijd komt het ervan. Een grote verbouwing. Potentieel een prachtig project waarbij bijvoorbeeld de keuken of badkamer een grondige opknapbeurt krijgen. Je huis krijgt weer nieuw leven ingeblazen! Een grote woningverbouwing duurt vaak langer dan gepland. Daarom is een goede voorbereiding onontbeerlijk. De tijd die je hierin investeert, verdien je in de uitvoering weer terug. Hieronder volgen 5 tips zodat jouw verbouwing een succes wordt!

1. Bepaal in welke ruimte de verbouwing plaatsvindt

Verbouwing stappenplanAllereerst moet je duidelijk voor ogen hebben waar je precies wil gaan verbouwen. Wordt het een renovatie van de keuken? Wordt het een verbouwing van de zolder? Misschien kies je zelfs wel voor een aanbouw zoals bijvoorbeeld een serre! Een duidelijke beeld over waar je gaat verbouwen helpt om het overzichtelijk te houden zodat je niet eindigt in Help, mijn man is klusser!. Denk er bijvoorbeeld ook aan om verschillende verbouwingen te combineren waarbij je (natuurlijk) wel ruimte houdt voor ruimte!

2. Ruimte maken om te verbouwen

Staat woning kamer nog vol met spullen? Dan wordt verbouwen erg lastig. Voor de verbouwing zijn allerlei spullen nodig zoals bijvoorbeeld boormachines, verfblikken, trappen, hamers, spijkers, planken et cetera en dan moet je zelf ook nog kunnen bewegen. Daarbij levert een verbouwing vaak veel stof en vuil op en kunnen je spullen beschadigen. Bescherm je spullen en sla ze (tijdelijk) veilig en geconditioneerd op! Dit kan bij ALLSAFE Mini Opslag al vanaf 1 week. Spullen die voor de verbouwing zijn gekocht, maar die je voorlopig nog niet nodig hebt, kan je ook beter opslaan zodat jij alle ruimte hebt voor het werk in huis. Wel zo makkelijk!

3. Het stappenplan – de slimste keuzes voor de verbouwing

Om zo efficiënt mogelijk te werken is een stappenplan onontbeerlijk. Naast de verbouwing werken veel mensen door of hebben ze kinderen om voor te zorgen. Hierdoor zijn de dagen rijkelijk gevuld en kan een stappenplan de nodige rust en efficiëntie bieden!

Bij een stappenplan bestaat de basis uit welke klus er binnen welk tijdsbestek moet worden uitgevoerd. Bij een bouwplan komen er specifieke criteria bij. Een aantal vuistregels die handig zijn om te hanteren:

  • Werk van buiten naar binnen: de buitenkant van het huis moet altijd eerst af zijn voordat je aan de afwerking kan beginnen;
  • Werk van boven naar beneden: Vuil en stof kiezen altijd voor de weg naar beneden. Om je huis zo schoon mogelijk te houden, kan je dus het best van boven naar beneden werken;
  • Van grote naar kleine klussen: de grootste klussen start je in principe eerder op dan de kleine zodat ze uiteindelijk tegelijk klaar zijn.

4. Besteed (delen van) de verbouwing uit aan een bouwbedrijf

Bouwbedrijf verbouwing tipsDe meeste verbouwingen worden niet of niet volledig door de particulier zelf uitgevoerd. Vaak is het handig om een aannemer in de hand te nemen. Deze hebben de kennis en expertise in huis om jouw plannen uit voeren! Zorg ervoor dat je goed weet wat je wil zodat je een advies op maat kan krijgen. Om onduidelijkheid te voorkomen, is het aan te raden zoveel mogelijk afspraken op papier te zetten. De keuze voor een aannemer wordt gemakkelijker door verschillende vergelijkingssites te raadplegen die jou verbinden met de aannemer die bij je past. De verbouwing moet nu haast wel een succes worden!

5. Vier je verbouwing

Het harde werk zit erop, de verbouwing is klaar. Tijd voor de inwijding. Of je het nu klein doet of groot, de verbouwing moet gevierd worden! Jezelf belonen na het harde werk hoort erbij. Dus nodig mensen uit, draai de kurk uit de fles en geniet!

Meer tips over hoe met rust in je hoofd te kunnen verbouwen? Lees verder en gebruik de praktische tips & tricks uit onze blogs:

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je makkelijk ruimte voor jouw hobby?
Tips voor opruimen en opbergen
Leestijd: 6 minuten

Hoe maak je makkelijk ruimte voor jouw hobby?

Ben jij begonnen met een nieuwe creatieve hobby? En mag jij je... Lees verder

10 opruimtips van onze opruimcoach – altijd een opgeruimd huis!
Tips voor opruimen en opbergen
Leestijd: 7 minuten

10 opruimtips van onze opruimcoach – altijd een opgeruimd huis!

Eigenlijk houdt niemand van opruimen, dit terwijl het eindresultaat zo... Lees verder

Opbergtips voor in huis: zo maak je nog eens ruimte én overzicht!
Tips voor opruimen en opbergen
Leestijd: 6 minuten

Opbergtips voor in huis: zo maak je nog eens ruimte én overzicht!

Je kunt veel ruimer wonen dan je denkt. In lege hoekjes, achter de... Lees verder