• Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

 • Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

Een kitten in huis, waar moet je aan denken?

19 januari 2015 Door ALLSAFE Leestijd: 5 minuten
Een kitten in huis, waar moet je aan denken? Woontips

Mee naar huis, en dan?

De eerste paar dagen is het heel belangrijk welke ruimte je voor je kitten uitkiest om aan je huis te wennen.  Kies een kamer waar de kat gedurende de eerste week geen last heeft van andere huisdieren, kinderen of obstakels. Laat bovendien je kitten niet gelijk het hele huis verkennen. Je kunt bijvoorbeeld een studeerkamer of andere rustige kamer tijdelijk wat leegruimen zodat je kitten rustig kan wennen aan de geuren en geluiden in huis.  Stop de spullen in verhuisdozen en verplaats ze tijdelijk naar een andere ruimte in huis of berg ze buitenshuis op.. Zorg dat je alle benodigdheden zoals bakjes water, voer en de kattenbak in de kamer kwijt kunt. Let er wel op dat de kattenbak zo ver mogelijk van het water en het voer af staat.

Een belangrijk punt om op te letten in het begin: je kitten zal waarschijnlijk nog niet zindelijk zijn en weet nog niet waar ze haar nagels wel of niet in mag zetten. Je meubels beschermen is dan een must! Je hebt 2 opties: je spullen beschermen met bijvoorbeeld noppenfolie. Óf je spullen tijdelijk ergens anders onderbrengen, bijvoorbeeld bij ALLSAFE Mini Opslag.  Je kunt al vanaf 1 week ruimtes huren, dus ideaal voor in het begin! Zo heb je direct ook meer ruimte in huis naast dat je spullen beschermd zijn tegen de streken van je kat;).

Laat je kitten rustig wennen

Nu je kitten een beetje heeft kunnen wennen aan de geuren en geluiden in huis, is het tijd om een permanente plek voor je nieuwe huisgenootje te maken. Waar zet je de kattenbak? Een kattenbak kan, hoe vaak je hem ook schoonmaakt, voor nare geurtjes zorgen. Zet hem op een plek in huis zodat je kitten ‘m gemakkelijk kan vinden. Dit is vooral belangrijk bij het zindelijk maken.

Zet de kattenbak daarom in de gang, onder de trap, op zolder of in een hoekje in huis waar je zelf niet teveel tijd doorbrengt. Je zou ook de berging kunnen leegruimen en daar een rustig plekje voor de kat maken. Een kat heeft namelijk net als mensen behoefte aan wat privacy. Zorg er bij het wegzetten van een open zak met kattenbakvulling wel voor dat de kat er niet bij kan! Deze wil nog wel eens de open zak gebruiken als kattenbak, niet zo handig dus.

Waar zet je etensbakjes neer? De etens- en drinkbakjes van je kitten kun je neerzetten waar je maar wilt, mits het niet in de buurt van de kattenbak is. Wil je niet dat het voer overal op de vloer in de woonkamer komt, dan kun je een speciaal hoekje voor je kitten inrichten zodat de schade beperkt blijft. Een placemat onder bakjes leggen kan al een simpele oplossing zijn.

Kattenmandje voor je kitten

Omdat je natuurlijk je kat het liefst gezellig in de buurt wilt houden, kun je het beste een lekkere en stijlvolle mand in de woonkamer plaatsen. Koop een leuke kattensofa in rococostijl of een hippe hangmat voor je kitten! Of maak efficiënt gebruik van ruimte en neem een kattenmand en bijzettafeltje in één. Bij Carmani vind je veel leuke mogelijkheden.

Krabpaal

Wil je je kitten goed opvoeden, dan is een krabpaal en de plaatsing hiervan van groot belang! Zet de krabpaal goed in het zicht en in de loop van de kitten, zodat het kleintje hier de nageltjes aan kan slijpen.  Wil je echt goed uitpakken, dan is er ook een heus speelparadijs van krabpalen te koop, maar deze nemen wel meer ruimte in.

Voor alle bovenstaande spullen zal je wel permanent ruimte in huis moeten maken, katten worden tenslotte gemiddeld 14 jaar. Kijk daarom eens goed rond welke spullen je definitief kan weggooien, welke je kan verplaatsen en welke spullen je eventueel buitenshuis kunt opbergen in een opslagunit wanneer je thuis te weinig ruimte hebt. Nog een voordeel hierbij: je spullen die goed zijn opgeborgen blijven dan  sowieso beschermd tegen de nageltjes van je katten!

 

Heb jij nog tips om je nieuwe kitten een eigen plekje in huis te geven? Deel ze met ons!

 

Gerelateerde artikelen

Zorgeloze vakantie met ALLSAFE
Vakantie
Leestijd: < 1 minuut

Zorgeloze vakantie met ALLSAFE

Het aftellen naar je langverwachte, zorgeloze vakantie is be... Lees verder

Medewerker aan het woord - Kristof de Nijs
Behind the scenes
Leestijd: 4 minuten

Medewerker aan het woord - Kristof de Nijs

Interview Kristof de Nijs In de categorie ‘Behind the scenes�... Lees verder

De voorjaarsschoonmaak in 3 stappen
Tips voor opruimen en opbergen
Leestijd: 3 minuten

De voorjaarsschoonmaak in 3 stappen

De lente is bijna aangebroken en daarmee het voorjaar: tijd vo... Lees verder