• Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

 • Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

Een kleine keuken: 7 tips en inspiratie voor ruimer wonen!

15 december 2016 Door ALLSAFE Leestijd: 5 minuten
Een kleine keuken: 7 tips en inspiratie voor ruimer wonen! Woontips

De keuken; vaak de gezelligste ruimte in huis. Helemaal als je een open keuken hebt waar je met vrienden en familie heerlijk kunt kokkerellen en kletsen. Veel mensen denken: ‘’hoe groter hoe beter!’’ Alleen heeft niet iedereen de beschikking over veel ruimte voor een grote keuken. Lees daarom snel verder voor 7 tips en mooie keuken ideeën, ook als je klein behuisd bent!

1. Neem voldoende lades in een kleine keuken

Kleine keuken inspiratieKeukenlades zijn je beste vriend. Veel moderne keukens hebben geen keukenkastjes meer maar alleen lades. Je kan er veel in kwijt en alle spullen zijn uit het zicht opgeborgen. Voor een extra strakke look kun je lades nemen zonder handgrepen. Ideaal om een kleine keuken groter te laten lijken!

2. Planken in plaats van keukenkastjes

Voor een ruime keukeninrichting kun je het beste gaan voor planken boven je aanrecht. Keukenkastjes aan de bovenzijde van je keuken nemen veel ruimte en zorgen sneller voor een ‘vol’ gevoel. Let er wel op dat je alles opgeruimd houdt want op planken zie je alle spulletjes natuurlijk sneller staan, wat rommelig kan lijken.

3. Kleine rekjes bieden veel gemak

Wanneer je aan het koken bent, wil je alles binnen handbereik hebben, maar wel ruimte op het aanrechtblad overhouden. Kleine rekjes in de keuken zijn dan erg handig!

Handige rekjes in de keuken

4. Maak gebruik van verborgen ruimtes in de keuken

Elke keuken heeft het wel; ruimtes die op het eerste gezicht loze ruimtes lijken. Hier kan je efficiënt gebruik van maken! Zo kan ook een kleine keuken een zee aan ruimte hebben! Denk eens aan de ruimte naast de koelkast, tussen het fornuis en de kastjes, boven het aanrecht. Maar ook een zogenaamde ‘hideaway kitchen’ doet het goed: een uitschuifbaar keukenblad wanneer je wat extra ruimte nodig hebt.

Tips keuken inrichting

5. Voldoende zitplekken voor je gasten

Barkrukken aan een kookeiland zijn een goed item om te hebben in je keuken. Je hoeft er niet eens een groot kookeiland voor te plaatsen, een klein keukeneiland geeft hetzelfde effect. Een andere tip is een bankje plaatsen in plaats van stoelen aan de keukentafel. Hiermee creëer je meer zitplekken en nog een pluspunt: een bankje is ideale opbergruimte onder de zitting! Het bankje aan de eettafel zie je ook steeds meer terug in een keukeninrichting.

Keukenbankjes

6. Bewaar alleen de spullen die je dagelijks nodig hebt op in de keuken

De 5 items hierboven zijn allemaal tips betreffende bergruimte maken in de keuken. Dit is allemaal wel leuk, maar zorg er wel voor dat je alleen de spullen in de keuken houdt die je dagelijks gebruikt! Spullen zoals je kerstservies, gourmetstel, poffertjespan en fondueset gebruik je slechts één of enkele keren per jaar. Ze nemen dus onnodig veel ruimte in. Tip: berg ze op bij een ALLSAFE Mini Opslag locatie bij jou in de buurt. In onze kleinste ruimte van 1m3 kun je al vanaf € 1,40 per week 12 gevulde verhuisdozen erin kwijt!

Maak van je keuken een echte blikvanger met een kleurtje

Kleur in de keukenWanneer je voorgaande stappen hebt uitgevoerd, is je keukeninrichting ideaal. Tijd voor wat keuken inspiratie! Je ziet de laatste tijd naast witte keukens ook steeds meer zwart terugkomen. Een donkere keuken ziet er wel erg stijlvol uit, maar zorgt er ook voor dat een kleine keuken nog kleiner oogt.

Doe eens gek en ga voor een kleurtje zoals blauw, groen of lila! Door je keuken een andere kleur dan de rest van de kamers te geven, zorg je dat deze er echt uit springt. Hierdoor lijkt hij nog ruimer ook, kijk maar eens naar de mooie keuken hiernaast:

Met bovenstaande keuken inspiratie wordt jouw keuken een heerlijke ruimte. Wil je meer tips op het gebied van ruimer wonen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief vol wooninspiratie en leuke acties en volg ons op Facebook!

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder