Gratis transport

24/7 beveiliging

Laagste prijs

Huren vanaf één week

Gratis transport

24/7 beveiliging

Laagste prijs

Huren vanaf één week

Een rustige sfeervolle logeerkamer? Maak deze ‘droom’ waar in 4 stappen!

15 oktober 2014 Door ALLSAFE Leestijd: 5 minuten
Een rustige sfeervolle logeerkamer? Maak deze ‘droom’ waar in 4 stappen! Woontips

Velen willen een logeerkamer, maar hebben die niet echt. Als je vrienden of familie hebt die ver weg wonen, is zo’n kamer echter ideaal om lang te genieten van elkaars gezelschap. Maar de meeste mensen gebruiken een potentiële logeerkamer als opbergruimte. Gemiddeld hebben we in Nederland voor 3,9 miljard euro aan ongebruikte spullen in huis, dus als we deze spullen zouden opbergen, kun je een logeerkamer hebben. Zou jij ook graag een logeerkamer willen hebben voor overnachtende gasten? In dit blog bespreken we 4 stappen om deze te creëren.

Stap 1: Bepaal welke kamer je logeerkamer wordt

Heb jij een kamer die vol staat met spullen waar je verder weinig mee doet? De rommelzolder, de bijkamer, de studeerkamer of een oude kinderkamer: deze kamers zijn perfect om te gebruiken voor een logeerkamer. Kies een kamer uit en binnen no-time heb jij de perfecte logeerkamer gecreëerd.

Stap 2: Ruimte maken

Je wil natuurlijk dat je gasten zich zo prettig mogelijk voelen wanneer ze blijven slapen en niet tussen stapels dozen en rommel liggen. Je moet dus ruimte creëren om een logeerkamer te maken. Maar waar laat je nou alle spullen? Je bent al begonnen met een plan om een logeerkamer te maken, nu moet je ook nadenken over het opruimen van je spullen. Gooi spullen weg die je nooit meer gebruikt en vind een andere plek voor spullen die je wel wil bewaren. Hierin kun je nog een onderscheid maken: spullen die je vaak gebruikt (deze kun je in een andere kamer onderbrengen) en spullen die je weinig gebruikt. Spullen die je weinig gebruikt en waar je thuis geen ruimte voor hebt, kun je opslaan in een externe opbergruimte, waardoor je ruimte creëert zonder iets weg te hoeven gooien.

Stap 3: Richt je logeerkamer ruimtelijk in

slaapbank Ikea ALLSAFE

Als je slim met je ruimte omgaat, kun je een kamer met dubbele functie creëren waarbij je je logeerkamer in een andere kamer integreert. Gebruik je studeerkamer bijvoorbeeld ook als logeerkamer. Je hebt tegenwoordig bedden die je uit een kast kan trekken of die je omhoog kan klappen wanneer je ze niet gebruikt. Of plaats een slaapbank in de kamer, overdag te gebruiken als bank en ’s avonds als bed. Je hebt tegenwoordig bij de Ikea hele leuke die je niet eens hoeft uit te klappen en waaronder ook nog bergruimte zit voor bijvoorbeeld beddengoed.

Heb je bijvoorbeeld een halve zolder of kamer vrij gekregen na het opruimen van je spullen, dan kun je een afscheiding in de kamer maken. Gebruik als afscheiding een mooie kleding- of boekenkast en je hebt een apart logeergedeelte zonder de hele kamer ervoor te hoeven gebruiken.

Als je  een lege kamer ter beschikking hebt gekregen na het opruimen van je spullen, heb je wat meer vrij spel wat betreft de inrichting. Heb je een schuin dak in de kamer, waardoor je toch wat minder ruimte hebt? Dit kun je juist goed benutten door er kastjes in te maken! Zet schuif- of klapdeurtjes neer en je kan de schuine ruimte nu gebruiken voor onder andere beddengoed. Op onze Pinterest pagina vind je allerlei handige ideeën om je logeerkamer in te richten!

Stap 4: Creëer sfeer

Als laatste stap is het leuk om met accessoires sfeer te creëren. Leg op het bed lekkere kussentjes neer en hang leuke gordijnen op. Leg daarnaast een klein tapijtje neer voor een extra huiselijk gevoel. Ook kun je als je logés hebt wat bloemen of planten neerzetten. Hang ook wat planken voor boeken op zodat je gasten iets kunnen lezen. Let er wel op dat je niet teveel accessoires gebruikt: weinig spullen in een kamer geven rust. Zo maak je het gezellig voor je logés!

Heb jij nog tips om een sfeervolle logeerkamer in te richten? Laat het ons weten in een reactie hieronder!

Foto’s van houseofturquoise, buzzfeed en Ikea

Gerelateerde artikelen

Zo maak jij je huis klaar voor de herfst!
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Zo maak jij je huis klaar voor de herfst!

De zomer is nu toch echt voorbij. Het wordt kouder en de blaadjes va... Lees verder

5 geheimen om je tuin zomerklaar te krijgen!
Woontips
Leestijd: 5 minuten

5 geheimen om je tuin zomerklaar te krijgen!

De eerste dagen met zomerse temperaturen hebben we al achter de... Lees verder

De leukste kerstideeën voor je interieur en de kersttafel
Woontips
Leestijd: 5 minuten

De leukste kerstideeën voor je interieur en de kersttafel

Elk jaar ben je weer op zoek naar de leukste decoratie en ke... Lees verder